- pt sty 01, 2016 9:20 pm
Cześć! Jestem nowym użytkownikiem na forum. W tym roku nasza rodzina została uzupełniona. Wyszliśmy za mąż, mamy małą córkę i psa. Teraz nadszedł czas, aby wreszcie dołączył do nas brakujący Dom. O mnie: Mam 30 lat, skończyłem studia z zakresu inżynierii mechanicznej i pracuję w korporacji światowej klasy. Z pewnością zarobki też są niezłe. Moja żona pochodzi z branży gastronomicznej. Tam dochody są znane jako bardzo niskie, a z dzieckiem praca w tej branży nie wchodzi w grę. Godziny pracy nie pozwalają na to. Obecnie mieszkamy wynajmowane (czynsz miesięczny 680€; łączne koszty miesiąca 820€) Myślę, że będziemy musieli zainwestować około 300,000€. Ale wtedy wszystko w domu musi być gotowe. Teraz zastanawiam się, jak najlepiej to zrealizować. Osobiście uważam, że nie jest źle spłacać część kredytu za Dom nawet na emeryturze. Oczywiście z innymi, znacznie mniejszymi ratami. Czy mógłby mi ktoś podać swoje propozycje, jak może/musi/warto wyglądać rozsądny model finansowania? Jak do tej pory nie poświęcałem temu zbyt wiele uwagi. Dzięki!