- śr sty 13, 2016 4:24 pm
Cześć wszystkim,
może ktoś z Was miałby jakiś pomysł.
Czy istnieje bank, który zarejestruje się na drugim miejscu z hipoteką
bez uwzględniania dochodu?
Oto sytuacja:
Kilka lat temu kupiłem nieruchomość A (została całkowicie spłacona, odnowiona wartość około 260 000)
W zeszłym roku kupiłem nieruchomość B i latem tam wprowadziliśmy się.
Nieruchomość A została obciążona 180 000 zmiennym kredytem. Nieruchomość B - 100 000 €
Tylko w ten sposób było możliwe zakupienie nieruchomości B i wprowadzenie się tam.
Teraz dochodzimy do prawdziwego problemu.
Nieruchomość A nie da się sprzedać w nienowym stanie.. (czego się nie spodziewaliśmy) albo tylko znacznie poniżej wartości.
Tutaj w nieruchomości B mamy również ogromną jednostkę mieszkalną, którą można wynająć. Jest również nienowoczesna (Ta ma pokryć odsetki i spłatę 100 000 € kredytu)
Właśnie tak ledwo wychodzę na proste z płaceniem odsetek i spłacaniem
Nieruchomości B + same odsetki od zmiennego kredytu dla nieruchomości A.
Z tych wszystkich płatności i dochodów nie mogę wziąć zwykłego kredytu bankowego.
Kto zna bank, który zarejestruje się na drugim miejscu w księdze wieczystej (na pierwszym miejscu już jest bank)
nie patrząc na dochody? Nieruchomość B ma cenę 270 000 €
Została wyceniona przez bank na 360.00) Jeśli przyjmiemy, że cena wynosi 270.000 €, normalna wartość stabilizacji wynosi około 60 %
Oznacza to, że do 60% pozostało około 60.000 €, którymi można obciążyć nieruchomość.
Nawet jeśli rejestracja byłaby pierwotna (ponieważ do 60% wartości obciążenia), to bank byłby drugim rzędem,
ponieważ to drugie miejsce..czyż nie?
O ile wiem, żaden bank nie zarejestruje się za innym....... Z budżetem na renowację 10 000 € sprawa byłaby załatwiona.
Trochę głupia i trudna sytuacja...... Ma ktoś jakiś pomysł.
Dzięki z góry za pomoc
może ktoś z Was miałby jakiś pomysł.
Czy istnieje bank, który zarejestruje się na drugim miejscu z hipoteką
bez uwzględniania dochodu?
Oto sytuacja:
Kilka lat temu kupiłem nieruchomość A (została całkowicie spłacona, odnowiona wartość około 260 000)
W zeszłym roku kupiłem nieruchomość B i latem tam wprowadziliśmy się.
Nieruchomość A została obciążona 180 000 zmiennym kredytem. Nieruchomość B - 100 000 €
Tylko w ten sposób było możliwe zakupienie nieruchomości B i wprowadzenie się tam.
Teraz dochodzimy do prawdziwego problemu.
Nieruchomość A nie da się sprzedać w nienowym stanie.. (czego się nie spodziewaliśmy) albo tylko znacznie poniżej wartości.
Tutaj w nieruchomości B mamy również ogromną jednostkę mieszkalną, którą można wynająć. Jest również nienowoczesna (Ta ma pokryć odsetki i spłatę 100 000 € kredytu)
Właśnie tak ledwo wychodzę na proste z płaceniem odsetek i spłacaniem
Nieruchomości B + same odsetki od zmiennego kredytu dla nieruchomości A.
Z tych wszystkich płatności i dochodów nie mogę wziąć zwykłego kredytu bankowego.
Kto zna bank, który zarejestruje się na drugim miejscu w księdze wieczystej (na pierwszym miejscu już jest bank)
nie patrząc na dochody? Nieruchomość B ma cenę 270 000 €
Została wyceniona przez bank na 360.00) Jeśli przyjmiemy, że cena wynosi 270.000 €, normalna wartość stabilizacji wynosi około 60 %
Oznacza to, że do 60% pozostało około 60.000 €, którymi można obciążyć nieruchomość.
Nawet jeśli rejestracja byłaby pierwotna (ponieważ do 60% wartości obciążenia), to bank byłby drugim rzędem,
ponieważ to drugie miejsce..czyż nie?
O ile wiem, żaden bank nie zarejestruje się za innym....... Z budżetem na renowację 10 000 € sprawa byłaby załatwiona.
Trochę głupia i trudna sytuacja...... Ma ktoś jakiś pomysł.
Dzięki z góry za pomoc