Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Prywatne zabezpieczenie emerytalne jest konieczne, ale jak to zrobić? Renta Rürup czy Riester, a może tradycyjne ubezpieczenie na życie?

Re: Jak sensownie stworzyć i uporządkować przegląd oszczędności emerytalnych/rencowych/finansowych?

Napisany przez Harald_S
Cześć,

jestem już ponad 10 lat w zawodzie, mam moim zdaniem niezbędne ubezpieczenia/emerytury, ale tak jak wielu innych tutaj, brakuje mi dobrze skonstruowanego ogólnego przeglądu, który może być również użyty do identyfikacji ewentualnych luk lub nadmiernych ubezpieczeń.

Dlatego proszę, jeśli ktoś ma propozycję w zakresie zbierania/dzielania i strukturyzowania różnych danych, gwarantowanych wyników/prognozowanych świadczeń i ubezpieczeń, będę wdzięczny za wiadomości lub rekomendacje na ten temat.

Jeśli nikt takiej propozycji nie ma, z przyjemnością dołączę do zespołu i pomogę w znalezieniu rozwiązania.

Proszę, nie oceniajcie, co jest sensowne, a co nie, ponieważ chodzi mi tylko o użyteczny ogólny przegląd / rejestrację statusu.

Pozdrowienia.
H.S.

Re: Jak sensownie stworzyć i uporządkować przegląd oszczędności emerytalnych/rencowych/finansowych?

Napisany przez BenniG
Sprawdź tutaj:

Napisany przez brainy
Stworzyłem listę w Excelu z wszystkimi danymi, zwłaszcza dotyczącymi rozwoju premii, aby mieć nad nimi kontrolę.

Ponadto mam trzech maklerów (dwóch specjalistów i jeden zwykły), którzy zajmują się moją ochroną ubezpieczeniową.

Napisany przez Nakaron
Cześć inteligentny,

Co myślisz o brokerach? Czy obejmuje to całe spektrum rodzajów ubezpieczeń? Jak wygląda podstawa zaufania? Nie chciałbym korzystać z usług kogoś, kto bardziej sprzedaje produkty, które mu przynoszą największy zysk. Często trudno to ocenić.

Pozdrowienia
Nakaron

Napisany przez brainy
Istnieją specjalistyczni agenci ubezpieczeniowi dla określonych rodzajów ubezpieczeń, takich jak ubezpieczenie odpowiedzialności zawodowej czy prywatne ubezpieczenie zdrowotne, a także zwykli agenci, którzy mogą oferować ubezpieczenia kilku (ale nie wszystkich) firm ubezpieczeniowych. Jeśli uważasz, że lepiej jest skorzystać z jednoosobowego przedstawiciela firmy, to udaj się do Lada i kup „najlepszy samochód na świecie”, tam na pewno znajdziesz to, czego szukasz. Niemniej jednak wielu agentów jest po prostu agentami wielokrotnymi, co oznacza również pewne ryzyko. Firmy typu DVAG, AWD, OVB... Czasem udają, że są agentami, ale nimi nie są. Rozwiązanie nie jest takie proste. Zaufanie powinno być obecne.

Napisany przez Nakaron
No cóż, mam swoje problemy z zaufaniem. Postaram się poszukać rekomendacji. W końcu, gdy zostanie zakupiona nieruchomość, chciałbym sprawdzić wszystko.

Napisany przez brainy
Żyjemy w świecie doradztwa prowizyjnego.

Przedstawiciele jednej firmy i brokerzy są traktowani równo.

Czy ktoś zna firmę ubezpieczeniową bez systemu zachęt do sprzedaży?

Nawet Debeka, która zatrudnia prawie wyłącznie pracowników, stosuje silne zachęty do sprzedaży (prowizja).

Napisany przez Matthew Pryor

Jednak wielu pośredników jest po prostu agentami wielu firm, dlatego to również jest oszustwo.
Grupy nacisku, takie jak DVAG, AWD, OVB ... czasami udają, że są pośrednikami. Ale nimi nie są.
To wszystko nie jest takie proste.
Warto mieć zaufanie.

Albo można włączyć swoje myślenie, poprosić o obowiązkowe informacje początkowe i sprawdzić dane pośrednika w rejestrze pośredników. Tak już jesteśmy o krok bliżej.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata