Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: JEDNEJ płatności bezgotówkowej z IDENTYCZNYM EREF WHEN numerem referencyjnym end-to-end)

Napisany przez Woodstock80
Cześć @ all!

Już na początku 2014 roku miałem jednorazową obciążenie, które zostało pomyślnie pobrane z mojego konta (nie było żadnego zwrotu obciążenia). Dziś zauważyłem, że mam zaksięgowaną transakcję z tą samą jednorazową obciążeniem w moim bankowości internetowej! Numer referencyjny klienta (end-to-end), numer referencyjny mandatu, kwota, beneficjent są absolutnie identyczne! Nie chodzi tutaj o kolejne obciążenie, i nie mogę zrozumieć, jak to możliwe! Niestety nie mogę skontaktować się z beneficjentem, ponieważ nie istnieje już usługodawca płatności lub zakończył on działalność!

Co powinienem zrobić? Zwrócić po obciążeniu?

Z poważaniem
Woodstock80

Re: JEDNEJ płatności bezgotówkowej z IDENTYCZNYM EREF WHEN numerem referencyjnym end-to-end)

Czy nikt tutaj nie zna odpowiedzi?

Napisany przez xlarge
RAZ czy DWA RAZY ???

Zapytaj banku?

W przypadku nieuzasadnionego obciążenia: Zaprotestować/przywrócić - jeśli jednak było uzasadnione, prawdopodobnie otrzymasz wezwanie/oprocentowanie.

Dany obciążenia został już pomyślnie pobrany z mojego konta osobistego w marcu 2014 roku, co mogę udowodnić za pomocą wyciągów bankowych! Teraz ten absolutnie identyczny przelew (numer mandatu, cel, kwota, odbiorca absolutnie identyczne) ma być pobrany ponownie.

Ten jednorazowy przelew był w pełni uzasadniony w marcu 2014 roku i został pomyślnie zrealizowany! Ale nie może być tak, że teraz po raz drugi ma być uzasadniony!

Napisany przez RAFuel
Prawdopodobnie nieautoryzowana manipulacja, dlatego należy wyjaśnić sprzeciw.

Napisany przez katalog49

Powyższa polecenie zapłaty została już pomyślnie pobrana z mojego konta bieżącego w marcu 2014 roku, co mogę udowodnić za pomocą wyciągów bankowych! Teraz ta absolutnie identyczna polecenie zapłaty (referencja mandatu, cel płatności, kwota, odbiorca zupełnie identyczne) ma zostać ponownie pobrana.

Ta jednorazowa polecenie zapłaty była w marcu 2014 roku całkowicie uzasadniona i została pomyślnie zrealizowana! Ale nie może być tak, że teraz po raz drugi ma być ponownie uzasadniona!

Dlaczego po prostu nie odwołasz polecenia zapłaty? Nie rozumiem. Skoro według Ciebie zostało to wykonane bez autoryzacji, masz 13 miesięcy na złożenie reklamacji. Nie ponosisz nawet kosztów.

Aby odpowiedzieć na Twoje pytanie: Tak, odwołaj polecenie zapłaty!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata