Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Zmiana taryfy w umowie oszczednosciowo-kredytowej moze byc sensowna.

Napisany przez Taler
Cześć,

Poradzono mi, abym zmienił mój kontrakt oszczędnościowo-kapitałowy BHW z 2000 roku (zgromadzono 60%) z taryfy D3 (3%) na D4 (4%). Podobno mam do tego prawo. kredyt, którego nie chcę wykorzystać, oczywiście byłby droższy. Podobno miałbym otrzymać dodatkowo około 800-1000 euro z odsetek. Czy to możliwe, czy to jakiś sposób, aby mnie oszukać?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Weź pisemne potwierdzenie od działu obsługi klienta BHW, że oni sami zaoferują Ci inny kontrakt oszczędnościowy, który umożliwi Ci uzyskanie większej kwoty odsetek.

Napisany przez Taler
Nie, nie ma nowej umowy.
Podobno mam opcję połączenia lub podziału oraz opcję Zmiany oprocentowania salda. Wygląda na to, że mogę zmienić oprocentowanie salda z 3% na 4% w późniejszym terminie. Oprocentowanie kredytu zostałoby oczywiście odpowiednio zwiększone.
Zazwyczaj nie byłbym podejrzliwy, ale w czasach, gdy kasy oszczędnościowe najchętniej pozbyłyby się starych umów....

Napisany przez hoehlenbewohner
To zdecydowanie podejrzane. Bausparkassen obecnie naciskają swoich klientów, aby wypowiedzieć lepsze z oprocentowaniem stare umowy, jak już sam mówisz. Poproś o wszystko na piśmie i dokładnie przeczytaj każdy detal, ta sprawa musi mieć haczyk.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Patrzę na to jak jaskiniowiec... Poproszę o to na piśmie od działu obsługi klienta kasy oszczędnościowo-kredytowej, a następnie sprawdzę, czy to prawda.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata