Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Szansa na uzyskanie kredytu na wynajmowaną nieruchomość w celu zakupu domu.

Napisany przez waiaspc
Jakie są szanse na uzyskanie kredytu na zakup większego mieszkania przy wynajmowaniu mniejszego? Kapitał własny prawie niewystarczający, posiadam umowę oszczędnościową budowlaną, cena zakupu wynosiłaby 200 000,00 euro, dochód z wynajmu wynosi 600,00 euro. Czy taki krok miałby sens?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Zawód? Obciążenie istniejącej nieruchomości?

Napisany przez waiaspc
Bez długów, ubezpieczenie zdrowotne, singiel

Napisany przez NaTwoim13

Jakie są szanse na uzyskanie kredytu na zakup większego mieszkania z wynajmem mniejszego? Własny kapitał praktycznie nie istnieje, jest tylko umowa oszczędnościowa, cena zakupu wynosi 200 000,00 euro, dochód z wynajmu wynosi 600,00 euro. Czy to jest sensowne?

Kupują Państwo nieruchomość z dwoma jednostkami mieszkalnymi, z których chcą wynająć jedną mniejszą? Jaki to rodzaj obiektu? Budynek mieszkalny wielorodzinny, gdzie są dwie mieszkania? Dom dwurodzinny? Dom jednorodzinny z kawalerką?

Nie rozumiem związku między tymi dwoma mieszkaniami.

Napisany przez xlarge
Czy już posiadasz pierwsze mieszkanie, które chcesz wynająć, a następnie planujesz kupić drugie, większe do zamieszkania?

Napisany przez waiaspc
Przepraszam, trochę się za krótko wyraziłem. Cała sytuacja dotyczy domu z samodzielnym mieszkaniem, którego jestem właścicielką i które już spłaciłam. Mieszkanie nad moim należy do mojego brata, który nie jest zainteresowany jego posiadaniem. Sytuacja z najemcami coraz bardziej mnie martwi, dlatego zastanawiam się nad zakupem mieszkania od brata, aby cały Dom należał do mnie i mogłabym wynająć samodzielne mieszkanie. Ponieważ nie znam się na kredytach itp., pomyślałem, że zapytam tutaj, zanim pójdę do banku. DZIĘKUJĘ za wszystkie dotychczasowe odpowiedzi

Napisany przez 6Bankkaufmann
Pomysł jest naprawdę godny rozważenia. Wtedy ta cała nieruchomość należy do Ciebie.
Czym się zajmujesz zawodowo? Już wcześniej pytałem, ale nie do końca rozumiem Twoją odpowiedź. Pracujesz w kasie chorych?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata