Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Doświadczenie z wyrównaniem dyspozycji?

Napisany przez 30Dollar
Cześć wszystkim. Niestety, z powodu kilku nieszczęśliwych okoliczności od kilku miesięcy przekroczyłem swoje konto debetowe i z powodu wysokich odsetek nie widzę światła w tunelu. Zostałem niedawno zapytany, czy mogę uregulować debet poprzez kredyt ratalny. Moje pytanie brzmi: Czy ktoś kiedykolwiek to zrobił i co to naprawdę przynosi? Wydaje mi się, że to tylko prowadzi do większego zadłużenia!?

Napisany przez xlarge
Wszystko zależy od dwóch rzeczy:

1. Różnica w oprocentowaniu między kredytem ratalnym a debetem (im niższe oprocentowanie kredytu ratalnego, tym więcej pieniędzy oszczędzamy miesięcznie.)
2. Dalsze postępowanie dłużnika - jeśli debet zostanie ponownie wykorzystany, ponieważ teraz jest znowu wolny, to rozpoczyna się spiral długu.

Napisany przez Agio
Przekształcenie debetu jest zawsze zalecane, ponieważ pozwala zaoszczędzić na odsetkach. Sam spłata odsetek debetu wymaga często znacznej sumy pieniędzy. kredyty ratalne mają znacznie niższe stawki procentowe, w najlepszym przypadku około trzech do pięciu procent. W przypadku debetów często mamy do czynienia nawet z dumnie prezentowanymi dwunastoma procentami. Dlatego zalecam sprawdzenie oferty kredytów ratalnych i porównanie oprocentowania. Co więcej, w przypadku kredytu ratalnego możesz indywidualnie ustalić z pożyczkodawcą okres kredytowania i miesięczne raty.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata