Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Przelew z banku Sparkasse do banku Sparda. Trzy dni to normalne?

Napisany przez stylomarkus
sprzedałem iPada na eBay. Kupujący (Sparkasse Hannover) przelał kwotę na moje konto (Sparda Bank München) już w zeszłym tygodniu. Jednakże wygląda na to, że wystąpił problem z numerem IBAN lub odbiorcą, dlatego pieniądze zostały zwrócone przez moją banku. W tym środę, około południa, kwota została ponownie przelana (nie jestem pewien, czy online czy też tradycyjnie za pomocą formularza przelewu). Niestety, do dziś pieniądze nie pojawiły się na moim koncie. Po zapytaniu w Sparkasse pracownica powiedziała, że przelew może potrwać nawet do trzech dni roboczych. Czy przelew SEPA nie powinien być zaksięgowany w ciągu jednego dnia roboczego?

Napisany przez Daukind
Kto płaci 1200 euro za iPad? Nie powinieneś też publikować tutaj swoich danych kontowych publicznie.
Na koniec mam nadzieję, że nie wysłałeś jeszcze iPada...

Napisany przez stylomarkus
Prawda, wyjąłem paragon z powrotem ... To nowe, zapakowane oryginalnie iPad Pro, ale nie chodzi przecież o cenę ?
Nie jeszcze, ale wciąż mam nadzieję, że pieniądze pojawią się na koncie w poniedziałek...

Napisany przez MagicMike
Cześć Markusie,

3 dni to całkiem normalny czas.

Poczekaj, zanim zaczniesz się martwić.

Pozdrowienia

Mike

Napisany przez Sweeper
Jestem klientem zarówno banku Sparda, jak i DKB.

Z mojego doświadczenia, czas przelewu wynosi maksymalnie 3 dni robocze.

Jeśli chodzi o bank Sparda, ta granica jest w pełni wykorzystywana, a przelew z mojego konta w DKB jest znacznie szybszy.
(Mię wydaje się, że opóźnienie w banku Sparda zostało celowo wbudowane. )

Być może bank Sparda wyciągnął wnioski i dlatego nie ma już hasła reklamowego przyjazny i fair na swojej stronie?
(Przynajmniej ja go nie znalazłem)

Otoczenie:
Sprawdź to tutaj:
https://www.t-online.de/ratgeber/finanzen/finanztipps/id_47366044/wie-lange-dauert-eine-ueberweisung-.html
Fragment z tego:
Dla banków skrócenie czasu transferu oznacza, że ważna możliwość dochodów między obciążeniem nadawcy a przekazaniem odbiorcy została wyeliminowana. Podczas gdy wcześniej osiągali zyski odsetkowe za każdy dzień, w którym kwota pozostawała u nich, teraz ta możliwość jest znacznie ograniczona.
(Tylko) znacznie ograniczona, ale nie całkowicie wyeliminowana. To wydaje się być powodem, dlaczego bank Sparda nadal opóźnia księgowanie kosztem klientów

Napisany przez didi317
Chociaż normatywnie ustalono, że standardowy czas to 1 dzień, w skrajnym przypadku może on wynosić nawet do 3 dni!

Napisany przez Bossy
No nie wiem, jak to wygląda z przelewem z Sparkasse na Sparda-Bank, ale z Sparda-Bank do Sparkasse zawsze idzie szybko, zazwyczaj w ciągu jednego dnia.

Napisany przez Assetbacker
To obecnie trwa tylko trochę dłużej, gdy przychodnia wprowadzona jest do skrzynki banku. Następnego dnia zostanie ona dostarczona do działu rozliczeń, tam zostanie zarejestrowana maszynowo, a następnie pieniądze ruszą w drogę.

Cyfrowe przelewy są na miejscu następnego dnia.

Presumably, Stylomarkus must have already received the money after 6 months or is having fun with the not yet sent ipad pro.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata