Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Odstąpienie od umowy kredytu hipotecznego

Napisany przez Busch
Cześć wszystkim,
mam kredyt budowlany w MünchnerHyp. Czy powinienem napisać odwołanie samodzielnie, zanim pójdę do adwokata? Czy ktoś ma już doświadczenie z MünchnerHyp i reakcją na odwołanie? Dziękuję za odpowiedzi.

Napisany przez Dandei
Tylko z adwokatem. Wszystko inne jest zbyt ryzykowne.

Napisany przez NaTwoim13
Pozwól specjaliście ds. prawa kapitałowego i bankowego sprawdzić WRB. Jeśli chcą i mogą skorzystać z ochrony prawnej, najpierw sami złożą oświadczenie o odstąpieniu od umowy kredytowej, ponieważ dopiero brak akceptacji odstąpienia powoduje wystąpienie sytuacji związanej z ochroną prawna.

Napisany przez ElBarto
Tylko z prawnikiem specjalizującym się w danej dziedzinie.

Przejrzałem to tutaj, co się dzieje, kiedy się odwołujesz. Więc nie mam pojęcia, jak np. obliczyć różnicę odsetek, jaką bank mi zawdzięcza. I nie sądzę, żeby bank chciał mi to dobrowolnie przedstawić.

(Z drugiej strony, podana źródło chce pewnie zawrzeć interes, co również sugeruje, że prezentują to bardziej skomplikowanie.)

Mimo to: Finansowanie nieruchomości to prawdopodobnie największe ryzyko, jakie się w życiu podejmuje, dlatego na pewno nie chciałbym próbować, czy można to zrobić bez adwokata.

Zresztą: Przed odwołaniem powinno się oczywiście mieć ustalone finansowanie nowej / dodatkowej nieruchomości, bo inaczej bank szybko zażąda resztę kwoty, a po odwołaniu z pewnością nie będą już tak wyrozumiali.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata