Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czy możliwe jest uzyskanie budżetu budowlanego z wynikiem podstawowym SCHUFA na poziomie 93%?

Napisany przez Lesarion
Cześć,

Mój partner i ja chcielibyśmy kupić Dom. Obiekt został już znaleziony i jesteśmy zgodni. Chcieliśmy skorzystać z oferty Deutsche Bank, ale po 4 tygodniach oczekiwania i tygodniowej jazdy emocjonalnej otrzymaliśmy odmowę. Zapytałem o powody, a doradca powiedział mi, że sam nie wie dokładnie.

Mój wynik w schufa wynosił 97% w dniu 1.1.2016, a wczoraj dostałem e-mail informujący o zmianie w moim schufa, związanym z wnioskiem Deutsche Bank o kredyt zabezpieczony hipoteczną. W rezultacie mój wynik spadł do 92%, ale teraz ta informacja została usunięta i wynik wynosi 93,48%.

Czy byłby możliwy kredyt hipoteczny w wysokości 140 tysięcy euro z wkładem własnym w wysokości 15 tysięcy euro i łącznym dochodem w wysokości 3148 euro? Wynik zostanie ponownie obliczony na dzień 1.3.2016, czy jest realistyczne, że wynik wzrośnie do co najmniej 95%?

Dziękuję za przeczytanie!

Re: Czy możliwe jest uzyskanie budżetu budowlanego z wynikiem podstawowym SCHUFA na poziomie 93%?

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Lesarion,

Niech się nie zniechęcają niezrozumiałymi decyzjami kredytowymi Deutsche Bank. Z uwagi na dużą liczbę banków na rynku oferujących finansowanie nieruchomości, decyzja odrzucenia propozycji Deutsche Bank nie musiała być konieczna, zwłaszcza biorąc pod uwagę kwestie związane z oprocentowaniem.

Wynik w historii kredytowej (Schufascore) na poziomie 93% w kontekście przekazanych informacji (ważne jest m.in. jak duże jest obciążenie długami) nie jest w ogóle kryterium dyskwalifikującym.

Z jakiej regionu pochodzisz?

Napisany przez Lesarion
Cześć noelmaxim,

Co masz na myśli mówiąc o stopniu zadłużenia? Mam kredyt ratalny na instalację gazową, który kończy się w maju przyszłego roku, kartę kredytową z limitem 1500 euro, którego nigdy nie przekroczyłem, oraz debet w wysokości 500 euro.

Mieszkam w Berlinie.

Napisany przez 6Bankkaufmann
@Lesarion
Ocena zostanie ponownie obliczona na początku kwietnia (4 razy w roku), a nie na początku marca.
Jednak nieruchomość w przedziale kosztów całkowitych 155 000 EUR jest łatwo osiągalna przy dochodzie netto wynoszącym niemal 3 148 EUR

Napisany przez Lesarion
Czy to również dotyczy sytuacji, gdy kupuje się kamienicę wielorodzinną i chce się wynająć dwie mieszkania?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Finansowanie inwestycji kapitałowej jest sprawdzane inaczej przez banki. Jest się inwestorem kapitałowym. Banki często wymagają finansowania kosztów dodatkowych zakupu podczas finansowania. Jednak pełne sfinansowanie (cena zakupu i koszty dodatkowe) jest z zasady również możliwe. Jest to po prostu nieco droższe z punktu widzenia oprocentowania.
W zakresie zdolności kredytowej stawiane są również większe wymagania.
W obszarze majątku powinno się pokazać cały majątek, który się ma.
W obszarze inwestycji kapitałowych majątek jest ważny dla ewentualnego zrekompensowania utraty czynszu.
Jakie są czyste dochody z czynszu?

Napisany przez Lesarion
Posiadamy 40 tys. EUR, z których 15 tys. EUR mają zostać wykorzystane. Reszta ma pełnić rolę rezerwy. Aktualnie tylko jedno z dwóch mieszkań jest wynajmowane po cenie 2,86 euro za metr kwadratowy, mieszkanie ma powierzchnię 98 m2. Drugie puste mieszkanie ma 94 m2 i jest puste, ponieważ poszukujemy nowego lokatora dopiero po sprzedaży domu.

Dom został wybudowany w 1920 roku i zawsze był utrzymywany w dobrym stanie. Chcielibyśmy złożyć wniosek o kredyt modernizacyjny w wysokości 20 tys. EUR, aby wymienić rurociągi kanalizacyjne i wodociągowe, gdyż pochodzą one z 1920 roku, a także wymienić instalację elektryczną w naszym mieszkaniu.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata