Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Które konto najlepiej nadaje się do łatwego wpłacania pieniędzy?

Napisany przez AlexanderMeier
Hej,

Mam zwykłe konto oszczędnościowe w lokalnym Banku Spółdzielczym,
ale teraz chciałbym otworzyć 2. konto, gdzie mógłbym po prostu wpłacać pieniądze i w razie potrzeby łatwo z nich korzystać.
Najlepiej bez żadnych zobowiązań, po prostu wpłacać i wypłacać jak się chce, być może z atrakcyjną stopą procentową.

Problem z kontem w Banku Spółdzielczym polega na tym, że nawet jeśli oszczędzam, to zawsze widzę zgromadzone pieniądze i kusi mnie to, żeby część z nich wydać. Chcę mieć konto bankowe, gdzie mogę bezpiecznie odłożyć swoją kartę, co miesiąc lub kilka razy w miesiącu coś na nie przelać, a potem za 5 lat lub gdy nadchodzi większa inwestycja cieszyć się, że mam to konto.

Nie jestem zbyt zwolennikiem książeczek oszczędnościowych w Banku Spółdzielczym.

Co możecie mi polecić, być może znacie bank, który może nawet coś da w zamian za otwarcie konta jako podziękowanie.

Z góry dziękuję

Napisany przez brainy
Jakie jest zdanie na temat karty oszczędnościowej Postbank SparCard?

Można przesyłać pieniądze na kartę.

Zyski zostały zlikwidowane.

Wada: Karta jest bezpłatna tylko na bankomatach Postbanku.

Funkcja: Można bezpłatnie wypłacić gotówkę 10 razy za granicą.

Napisany przez Cici
Może konto oszczędnościowe byłoby alternatywą. Na nie można z tego co wiem wpłacać pieniądze bezpośrednio, ale można je przelać z konta oszczędnościowego, aby przynajmniej mieć je na oku. Ponadto oferuje ono najatrakcyjniejsze stopy procentowe.

Napisany przez BigBrad
A co powiesz na założenie konta w Norisbank? Jest to bezpłatne, a w bankomatach Deutsche Bank możesz bezpłatnie wpłacać lub wypłacać pieniądze!

Napisany przez Hopper

Jak z Postbank SparCard?

Można przelać pieniądze na kartę.

Zainteresowania zostały zlikwidowane.

Wada: Karta jest bezpłatna tylko na bankomatach Postbanku.

Funkcja: Można 10 razy bezpłatnie wypłacić gotówkę za granicą.

Zgadzam się z Cici!!!

Jeśli chcesz mieć odsetki, ale nadal mieć dostęp do pieniędzy, nie sposób obejść się bez konta oszczędnościowego. Musisz poczekać tylko 1 dzień, aby pieniądze z konta oszczędnościowego trafiły na twoje konto bieżące (Sparkasse), jeśli ich potrzebujesz. Staram się mówić prostym językiem, więc jeśli czegoś nie zrozumiesz, po prostu zapytaj, często sieć myśli trudno.

Przydatne linki:
Wszystkie konta oszczędnościowe w szybki sposób z informacjami https://www.kritische-anleger.de/tagesgeld-vergleich/ (szczegółowy wskaźnik zawsze oznacza stopę oprocentowania po zakończeniu okresu powitalnego (zazwyczaj 3-4 miesiące, przy Consors 12 miesięcy związane. Zależy to od tego, czy chcesz ciągle skakać z konta o najwyższych odsetkach na następne, czy zostawać gdzieś dłużej, mniej papierkowej roboty podczas rejestracji itp.
Opinie o kontach bieżących (wpisz nazwę i doświadczenia w wyszukiwarkę) https://www.kritische-anleger.de/
Porównanie kont bieżących https://www.girokonto-vergleich.net/vergleich.html
Dalsze linki informacyjne tagesgeldvergleich.net/ (z analizami, jak w krytycznych Inwestorach) i modern-banking.de (doświadczenia znajdziesz tam również)

Jeśli chcesz konto bieżące z natychmiastowym pobraniem pieniędzy I odsetkami, to:

1) DKB:
- można wypłacać pieniądze za granicą bezpłatnie (Do tego używają dzisiaj w wielu bankach bezpłatnej karty VISA). Wkładasz kartę VISA do dowolnego bankomatu i otrzymujesz pieniądze (na koncie DKB oczywiście musi być pewność, ponieważ karta VISA jest opłacana. Karta jest opłacana raz w miesiącu. W DKB, chyba jest to zawsze 26. dnia miesiąca. Jeśli wypłacisz pieniądze 14.4., zostaną one faktycznie obciążone z twojego konta 26. dnia. Oplacane sa odsetki ujemne tylko wtedy, gdy wypłacisz więcej pieniędzy, niż masz na koncie bieżącym
- otrzymasz 0,7% odsetek od pieniędzy, które położysz na kartę VISA. Karta VISA jest zintegrowana z twoim kontem bieżącym, ale musisz przenieść pieniądze wewnętrznie z konta b..

Napisany przez Brego81
Mam konto oszczędnościowe na ten cel.

Napisany przez Hopper

Mam konto oszczędnościowe w tym celu

Cici i ja również to widzimy. Ale on, myślę, chce mieć natychmiastowy dostęp do bankomatu. Przelew z konta oszczędnościowego na konto referencyjne trwa jednak nie dłużej niż 1 dzień. (Albo po prostu płaci kartą kredytową i później zrównuje to z kontem oszczędnościowym).

Napisany przez karstenfinanzen
Cześć

Miałem ten sam problem i również zdecydowałem się otworzyć konto oszczędnościowe...
W ING Diba, otwierając konto osobiste, otrzymujesz jednocześnie konto oszczędnościowe i lokatę
Możesz łatwo przelać środki z konta osobistego na konto oszczędnościowe i vice versa przez internet :P
Ale na pewno jest jeszcze wiele innych banków, które oferują to samo...
W ten sposób nie będziesz tak szybko skuszony, aby dotknąć tych pieniędzy, ale jeśli ich potrzebujesz, zawsze będziesz mógł się do nich dostać.
Powodzenia w poszukiwaniach

Napisany przez Hopper

Cześć

Miałem ten sam problem i również zdecydowałem się na konto oszczędnościowe ...
W ING Diba, otwierając konto osobiste, otrzymujesz od razu również konto oszczędnościowe i depozyt
Z rachunku osobistego na konto oszczędnościowe i odwrotnie zawsze możesz wygodnie przelać online :P
Ale na pewno jest więcej banków, które oferują to samo ...
Dzięki temu nie będziesz tak szybko kuszący się do dostępu do pieniędzy, a jeśli ich potrzebujesz, zawsze możesz się do nich dostać

Powodzenia w poszukiwaniach

W DiBa faktycznie obsługa i przejrzystość są ogromnym plusem. Oprocentowanie (jeśli to dla kogoś ważne) na koncie oszczędnościowym jest wysokie tylko przez 3-4 miesiące, potem spada poniżej zera.

Consorsbank oferuje gwarancję oprocentowania przez 12 miesięcy, na końcu roku trzeba uważać, żeby wyłączyć wysyłkę papieru (oprócz corocznej deklaracji podatkowej), w przeciwnym razie kosztuje to pieniądze.

Renault i Money-you mają także dość stabilne oprocentowanie bez tych spadków z 1,2 na 0,2 czy coś w tym rodzaju. Wszystkie wcześniej wymienione konta oszczędnościowe poza Money-you już testowałem. W przypadku Renaulta za każdym razem trzeba szukać pola logowania, dość głupie.

Oto dobra lista z oprocentowaniem:
Na niebiesko zawsze oprocentowanie promocyjne - na czarno oprocentowanie podstawowe - gdy najedziesz myszką na i (nie klikaj), zobaczysz na jak długo jest ustalone oprocentowanie promocyjne
https://www.kritische-anleger.de/tagesgeld-vergleich/ (UWAGA! Zwróć uwagę na różnorodne kolorowania, to są inne konta, podobne do kont oszczędnościowych, ale z innymi informacjami.)

Dodatkowe analizy jak już wspomniałem na tagesgeldvergleich.net, jeśli powyższy link nie wystarcza.

Napisany przez Philtrat
Ja zdecydowanie polecam kartę oszczędnościową Postbank, ponieważ zawsze można bezpłatnie wypłacać pieniądze za granicą i świetnie przesyłać pieniądze. Jednak wszystkie transakcje bankowe można przeprowadzać jedynie za pośrednictwem bankomatu lub bankowości internetowej.

Pozdrawiam, Philtrat

Napisany przez 2titan1981
ale tylko 10 razy w roku, a maksymalnie 2000€ miesięcznie....

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata