Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Bezpłatna karta kredytowa z bonusem

Napisany przez kaktusbluete
Cześć,

kiedyś miałem kartę kredytową Amazon i American Express, która oferowała premię (jednorazową i stałą za płatności kartą). Mój ojciec teraz szuka czegoś podobnego. Kilka lat temu już wyposażyłem go w karty Amazon i AmEx - więc te odpadają. Teraz użył ich na stacji benzynowej tylko ze względu na premię. Teraz potrzebna jest mu jednak karta rzeczywiście potrzebna na wakacje w Meksyku. Nie musi być na stałe, ale przynajmniej w pierwszym roku powinna być bezpłatna (tak jak karta Amazon i AmEx). Jeśli istnieje jakiś bonus (np. kredyt na początek lub x euro kredytu za każdą płatność powyżej y euro), byłoby to zdecydowanie argumentem za tę kartę.

Czy ktoś coś takiego zna?

Kaktusbluete

Napisany przez 2Escorpio
Myślę, że twój sposób myślenia zmierza w niewłaściwym kierunku.

Karty kredytowe obecnie przechodzą ogromne zmiany... Jednym z powodów jest to, że od lipca ubiegłego roku opłata za płatność kartą kredytową dla sprzedawcy nie może kosztować więcej niż płatność kartą debetową.
W rezultacie opłaty Visa / Mastercard spadły z około 2,4% do 0,3%... Więc znika duża marża na jakieś programy lojalnościowe.

Istnieją jeszcze karty, które zwracają kilka centów za płatność, ale to tylko kwestia czasu, aż to stanie się przeszłością.

Jeśli dobrze rozumiem, twój ojciec zamierza długoterminowo używać karty tylko do tankowania?

Sprawdź tutaj: https://www.santander.de/de/privatkun...1plus_card.asp

Stałe bezpłatne korzystanie,
Bezpłatne wypłaty gotówki na całym świecie,
1% zniżki na tankowanie do 400 euro miesięcznie (możliwe łączenie z innymi zniżkami, np. zniżka ADAC na tankowanie),
Zwrot 5% kosztów podróży... Jednakże tylko poprzez wyznaczony serwis podróży - Sprawdź porównując! Czasami wychodzi to drożej niż odjąć 5%!

Napisany przez peer
Barclay New Visa nadal oferuje bonusy i jest bezpłatna na zawsze

peer

Napisany przez geldtipp
Targobank ma również ofertę z programem punktowym. Choć ma dość wysoką roczną opłatę, to przy odpowiednim wolumenie transakcji opłaca się to ponownie:
https://www.targobank.de/de/konto-ka...e-premium.html

Napisany przez Grossfuss
Karta kredytowa Amazona może być ewentualnie dobra także dla Twojego taty, używam jej od kilku lat i jestem z niej w pełni zadowolony. (Jeśli od czasu do czasu zamawiasz coś na Amazonie i płacisz za to kartą, to praktycznie nic nie kosztuje)

Napisany przez Daukind

Miałem go zapewnionego już kilka lat temu także kartą Amazon i AmEx - więc obie pułapki odpadają.

Cytat od Grossfuss
Karta kredytowa Amazon może być też coś dla twojego ojca, korzystam z niej od kilku lat i jestem z niej zadowolony. (Jeśli czasami robisz zakupy na Amazon i od czasu do czasu płacisz nią, to praktycznie nic nie kosztuje)

Bez słów...

Napisany przez Hanomag

Bez słów...

https://www.freetipps.com/best/kosten...12419&device=c

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata