Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: Prywatne ubezpieczenie zdrowotne zwolniło z pracy bez wypowiedzenia z powodu oszustwa.

Napisany przez raubkatze
jak mogę uzyskać nową ubezpieczenie zdrowotne, jakie są możliwości uzyskania dobrej ubezpieczenia na życie? Jestem całkowicie zdrowy i mogę przejść badanie zdrowia. Czy pozostaje tylko podstawowe ubezpieczenie? ubezpieczenie opieki długoterminowej mogę zachować. Czy to ma sens? Proszę o radę.

Re: Prywatne ubezpieczenie zdrowotne zwolniło z pracy bez wypowiedzenia z powodu oszustwa.

Napisany przez Daukind
Przy takiej ilości informacji naprawdę trudno jest cokolwiek sensownego doradzić.

Napisany przez uwehaensch
Tak właśnie. Jeśli ktoś ma tutaj dać Ci jakiekolwiek rady, to musisz opisać całą sytuację, w szczególności jak doszło do zwolnienia. Dodatkowo, jakiego rodzaju działalność zawodową prowadzisz, jaki masz status (samozatrudniony, zatrudniony, itp.), jak i gdzie byłeś ubezpieczony wcześniej, oraz wiele innych szczegółów. Zwolnienie / uchylenie umowy z powodu podstępu to poważna sprawa, przyczyny są ważne. Co więcej, poza taryfą podstawową, trudno powiedzieć, czy istnieją inne możliwości. Nie powinieneś też tracić zbyt wiele czasu, gdyż istnieje obowiązek ubezpieczeniowy, być może w taryfie podstawowej prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego.

Napisany przez EasyD
Zapewnienie takiego procesu na pewno nie wystarczy. Konieczne jest przedstawienie konkretnych faktów, które są możliwe tylko poprzez ujawnienie dokumentów (listy wypowiedzenia dotychczasowego ubezpieczenia zdrowotnego, opinie lekarskie, dokumenty dotyczące rzekomego oszustwa itp.). Innymi słowy, trzeba się całkowicie rozebrać. Ale proszę, nie rób tego publicznie na forum.

Osobiście uważam, że interesujące jest to, że ten temat znów zyskuje na popularności w ostatnich tygodniach. Wygląda na to, że obecnie istnieje ubezpieczyciel, który z jakiegoś powodu, z mojego punktu widzenia z powodu zupełnie absurdalnych historii, wymyśla powody do wypowiedzenia umowy. Z przyjemnością wysłucham twojej historii, chętnie również za pośrednictwem prywatnej wiadomości.

Napisany przez Geldbaum
Tak, sprawa z pytaniami dotyczącymi zdrowia...!

Kiedy pośrednik wypełnia pytania dotyczące zdrowia, albo klient po prostu zapomni wspomnieć, że jest na leczeniu... Obydwie strony muszą pracować starannie, aby osiągnąć poprawny wynik!

To nie zawsze jest zły ubezpieczyciel i uczciwy klient! Ubezpieczyciele nie sprawdzają więcej niż informacje podane przez klienta na wstępie. Dopiero w przypadku wystąpienia szkody ubezpieczyciele zaczynają zadawać dokładniejsze pytania, a wtedy czasami pojawiają się mniejsze i większe katastrofy!

Naruszenie obowiązku przedumownego ujawnienia ma poważne konsekwencje i również wymaga pracy! Nie każdemu klientowi się to podoba...

Napisany przez Matthew Pryor
Przypuszczam z dużym prawdopodobieństwem, że ostatni akapit można uznać za satyrę rzeczywistości.

Napisany przez Geldbaum
Z humorem przetwarzamy poważne tematy, nie dostając przy tym ułomności psychicznej! To nie tylko ważne w zawodach medycznych, ale także dla dostawców usług finansowych! ; -)

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata