Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: KFW-kredyt dla systemu alarmowego do monitorowania włamań

Napisany przez TheEmporer
Cześć drogie Forum, krótka historia wstępna. W zeszłym tygodniu włamano się do nas itd. Teraz chcemy kupić porządną instalację alarmową. Niestety, coś dobrego jest dość kosztowne, a aktualnie nie mamy na to pieniędzy. Dla ochrony mojej rodziny chcę jednak koniecznie podjąć jakieś działania. Wiem, że Rząd we współpracy z Policją itd. wprowadził program pomocy, zgodnie z którym KfW udziela dofinansowania w wysokości 10% (maks. 1500,00 €) na takie działania indywidualne. Ale chodzi o to, że chcemy wziąć kredyt. Dokładnie zapoznałem się z informacjami na stronie KfW. Od 01.04.2016 ma zostać uruchomiony program kredytowy (KfW 159) specjalnie na ten cel. Czy ktoś już się z tym orientuje? Mój doradca bankowy - choć lubię go - niestety nie zna się na tej sprawie i nie może mi udzielić żadnych informacji. Mamy zdolność kredytową itd. Mamy też zabezpieczenia itd. Także wszystko to nie problem. Chcę teraz po prostu skorzystać z programu kredytowego KfW z powodu korzystnych odsetek i skorzystać z dofinansowania. Logiczne, prawda :-) Byłoby miło, gdyby eksperci mogli dać kilka wskazówek lub powiedzieć mi, czy moje rozumowanie jest właściwe. Ważne byłoby również wiedzieć, czy kredyt może zostać złożony tylko na zakup/montaż instalacji alarmowej i czy nie musi być związany z dodatkowym remontem. Tutaj jest link do strony KfW oraz programu wsparcia. https://www.kfw.de/inlandsfoerderung...)/index-2.html Informacja o kredycie od 01.04.2016 znajduje się w ulotce (Ochrona przed włamaniem się opłaca), którą można pobrać stąd: https://www.kfw.de/inlandsfoerderung...inbruchschutz/. Tam znajdziesz również wszystkie dodatkowe informacje na temat włamania. Niestety teraz mam przysłowiowego "konia w korytarzu", ale nie bagatelizuj wzrostu liczby włamań. Niestety może to spotkać każdego, a skutki psychiczne (szczególnie dla naszych kochanych kobiet) są znaczące :-( Z góry dziękuję za pomoc! Pozdrawiam Was!

Napisany przez xlarge
Zazwyczaj w przypadku KfW obowiązuje zasada korzystnego kredytu LUB dotacji/finansowania - czy w tym przypadku ma to być zdecydowanie inaczej?

Napisany przez TheEmporer
Masz absolutną rację, jest tylko jedno wyjście. Albo dotacja, albo kredyt. Dla mnie jedyną opcją jest kredyt. Nawiasem mówiąc, rozmawiałem niedawno z miłym doradcą z KFW. To działa. Instytucja przekazująca, w tym przypadku moje bank domowy, musiałaby uregulować resztę. Pytanie brzmi, jak przebiega zabezpieczenie w takim przypadku. Czy można zaciągnąć kolejny kredyt, mając już istniejące finansowanie domu, i czy Dom może być wzięty jako zabezpieczenie, czy jak to wygląda?!?! Kolejność zabezpieczeń itp.?!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata