Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Kopalnia CLD

Napisany przez lucalex86
Witajcie,

dzisiaj chciałbym przedstawić stronę CLDMine.com.

Czym jest CLDMine?

Strona, która została uruchomiona 22.10.2015 roku, umożliwia względnie łatwe zarabianie Bitcoinów, Litecoins, Dodecoins lub Blackcoins, od 08.02.2016 roku również Clam, Dash, Feathercoin, Namecoin i Reddcoin.
Oprócz tego istnieje także pewna waluta, a mianowicie: CLD-Power.
Im więcej CLD-Power posiadasz, tym więcej zarabiasz. Strona jest dostępna w wielu językach, w tym w języku angielskim i niemieckim.

Wpłata

Można wpłacić Bitcoiny, Litecoiny, Dodecoiny, Clam, Dash, Feathercoin, Namecoin i Reddcoin. Po dokonaniu wpłaty kupujesz CLD-Power, który pozwala na wykonywanie operacji. Jedno CLD ma wartość 0,68 $. Ta CLD-Power jest Twoja na zawsze i dzięki niej zarabiasz bez końca. Niemniej jednak (przynajmniej aktualnie) nie można jej wypłacić z powrotem. Istnieje minimalna kwota wpłaty (BTC 0,0002, LTC 0,002, Doge 50), ale nie ma żadnych opłat.

Wypłata

Zarobione środki oczywiście również mogą być wypłacone, jednak istnieją minimalne kwoty wypłat (BTC 0,0035, LTC 0,07, Doge 2000, BLK 24, CLAM 1,15, DASH 0,4, FTC 220, NMC 3, RDD 35000). Brak opłat za wypłatę. Zarobek z poszczególnych walut zawsze się zmienia. Na przykład Bitcoin w danym momencie może przynieść 1,2%, a Dogecoins tylko 0,8%. Po 20 minutach sytuacja może być zupełnie inna. Wartości można śledzić w dowolnym momencie na wykresie.

Zarabianie pieniędzy

Aby zarobić, należy najpierw kupić CLD-Power. Na początek otrzymuje się 1500 Dogecoinów gratis, które można od razu wymienić na CLD-Power. Po uzyskaniu CLD-Power możesz zacząć działalność. Wybierasz walutę, którą chcesz zarobić, i klikasz przycisk Uruchom kopanie, i zaczynasz zarabiać. Można zarabiać BTC, LTC, Doge, BLK, CLAM, DSH, FTC, NMC, RDD oraz nawet samo CLD-Power. Można zarabiać tylko jedną walutę jednocześnie, ale można natychmiast przejść do innego Mining klikając przycisk Uruchom kopanie. Wtedy licznik poprzedniej waluty zostanie zatrzymany, a następnie przeniesiony do wybranej. Można wtedy pozostawić zarobione środki, wypłacić (jeśli masz wystarczająco dużo) lub wymienić na CLD Power, aby zarabiać więcej.

System poleceń

Istnieje także system poleceń, zwany programem partnerskim. Otrzymuje się 12% CLD-Power od poleconych, którzy dokonają zakupu. Od 100 poleconych stawka wzrasta do 15%. Można także zwracać część zarobku z poleconych (maksymalnie ustawione na 25%). Na przykład: Ustawiam tę wartość na 10%. Poleciłem użytkownika A. On kupuje CLD-Power. Otrzymuję 12% tego CLD-Power jako bonus. Z tego 12% dostaje 10% z powrotem. Dodatkowo zarabia więc na sobie. Jest to więc swoisty bonus za to, że ktoś został polecony.

Życzę powodzenia każdemu, kto chciałby wypróbować to wszystko i powodzenia w zarabianiu pożądanej waluty. Jeśli chcielibyście skorzystać z mojego linku polecającego, byłbym Wam bardzo wdzięczny. Otrzymacie także 10% z moich zarobków z poleconych.

Do rejestracji

Dziękuję za przeczytanie.

Z poważaniem

lucalex86

Napisany przez Cici
Jak dokładnie zdobywasz nowe monety? Jakie są źródła zysku? Czyli wpłacasz monety tam, a co dokładnie się z nimi dzieje? Jak duże jest ryzyko utraty pieniędzy?

To program partnerski brzmi podejrzanie jak piramida finansowa. Fakt, że od razu w swoim pierwszym poście umieściłeś duży baner z kodem użytkownika, tylko nasila ten podejrzenie.

Napisany przez lucalex86
Cześć, nie musisz nic wpłacać.. otrzymasz 1500 dogecoinów gratis. zyski są generowane przez minig. więc normalnie nie można ponieść strat, o ile bitcoiny lub inne waluty nie stracą na wartości.... skąd w ogóle pomysł na piramidę finansową? Musisz mi to wytłumaczyć... przecież kopiesz dla siebie... ja zarabiam tylko wtedy, gdy zamienisz monety na cld... który służy do wydobycia... więc nie zarabiasz bezpośrednio na mnie, a ja również nie na tobie...

Pozdrawiam

Napisany przez Cici

Cześć, nie musisz wpłacać żadnych pieniędzy.. otrzymujesz 1500 dogecoinów za darmo. zyski są generowane przez kopalnię.

Przepraszam, ale to absolutnie nie ma sensu ekonomicznego (albo ja nie rozumiem koncepcji). Jeśli nie trzeba wpłacać pieniędzy, a nawet dostaje się bonus powitalny, a mimo to można zarabiać na kopaniu, gdzie jest zysk ekonomiczny dla dostawcy? Mógłby sam zarabiać znacznie większe zyski, gdyby nie angażował innych uczestników.

I dlaczego w ogóle muszę wpłacać pieniądze na kopanie? Co dokładnie dzieje się z pieniędzmi? Na to jeszcze nie odpowiedziałeś. Albo sprzęt do kopania jest już dostępny, wtedy pieniądze idą na koszty energii elektrycznej, która byłaby wtedy utrata. Albo sprzętu do kopania jeszcze nie ma, więc musi być sfinansowany przez wpłaty. W obu przypadkach straty nie są wykluczone, jak podano! To, że wpłaty nie są nawet wypłacalne ze względu na ewentualne spadki kursu, dodatkowo zwiększa ryzyko.

jako partner zarabiam tylko wtedy, gdy zamienią monety na cld... [...] więc nie zarabiasz bezpośrednio na mnie i ja też nie bezpośrednio na tobie...

To jest sprzeczność. Jeśli muszę oddać część swojej mocy kopiącej mojemu rekruterowi, to rekruter zarabia bezpośrednio na mnie. Systemy, w których rekruterzy zarabiają na rekrutowanych, którzy z kolei zarabiają na swoich rekrutach, skazane są na oszustwo piramidy. Straty związane z tą opłatą rekrutacyjną muszą być odbite, co zmniejsza zwrot z inwestycji.

Więc kto ma wystarczająco dużo poleconych, może osiągać zyski tylko na podstawie ich wpłat. Jak w przypadku wszystkich takich systemów, ostatecznie schodzący jest oszukiwany: musi przekazywać opłaty osobom wyżej w hierarchii, ale sam nie może zarobić takich opłat, ponieważ poniżej nie ma już wystarczającej liczby osób do werbowania. Nie ma tyle monet do wykopania, że można mimo to osiągnąć bez strat dodatni zwrot z inwestycji.

Napisany przez lucalex86
Wpłaty są inwestowane w sprzęt... w ten sposób wynajmuje się udziały w sprzęcie... gdy kupuję moc obliczeniową do kopania kryptowalut, otrzymuję ją bez strat... mój promotor otrzymuje wtedy 12%... ale od inwestora... nikomu nie trzeba przekazać opłat swojemu promotorowi... zastanawiam się, skąd czerpiecie te informacje... sam jestem zaangażowany od samego początku... i już odzyskałem swój wkład finansowy w wysokości kilkuset euro... od miesiąca osiągam czysty zysk bez żadnego promowania... z poważaniem.

Napisany przez Cici

mój werber otrzymuje wtedy 12%... ale od inwestora... nikt nie musi oddawać opłat swojemu werberowi...

Teraz to jest całkiem mylące. Kto jest inwestorem? Przecież to ja jestem, który wpłaca wkład!?

Napisałeś wyżej Zwerbowałem użytkownikaA. Kupuje on moc CLD. Otrzymuje 12% tej mocy CLD jako bonus. Z tego 12% otrzymuje 10%. Dla mnie to jasno oznacza, że użytkownikA musi najpierw oddać coś ze swojej inwestycji (do ciebie), aby potem, co jest jeszcze bardziej mylące, odzyskać część z powrotem.

Napisany przez lucalex86
ale to nie jest właściwe... oboje otrzymują to jako bonus od dostawcy

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata