Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Handlować certyfikatami Knock-Out

Napisany przez Wertpapierkorb
Cześć drodzy użytkownicy forum,

od dłuższego czasu interesuję się handlem z wykorzystaniem certyfikatów Knock-Out.

Dlaczego?

Mój przyjaciel pracuje na giełdzie i w dodatku handluje tymi papierami wartościowymi. Według jego słów, zarabia na nich średnio 100,00 € dziennie.

Codziennie śledzę rynek finansowy, mam własne konto akcyjne w banku z różnymi wartościami, więc nieco znam się na tym.

Jednakże powiedział mi, że do handlu tymi papierami wymagane są pewne warunki, takie jak posiadanie terminala Bloomberg, który kosztuje około 2500 euro.

Jakie są wasze doświadczenia w tym zakresie, czy ktoś z was handluje certyfikatami Knock-Out?

Jak najlepiej podejść do tego jako inwestor prywatny?

I czy prawdą jest, że certyfikaty Knock-Out są przewidywalne?

Pozdrowienia i dzięki.

Napisany przez Cici

Niemniej jednak powiedział mi, że do handlu tymi papierami potrzebne są pewne warunki, takie jak terminal Bloomberg, który kosztuje około 2500 [url]euro[/url].

To nonsens, możesz handlować knock-outami tak samo jak innymi papierami wartościowymi za pośrednictwem swojego depozytu. Jedyna różnica polega na tym, że musisz zostać aktywowany przez swoją bank dla handlu tymi ryzykownymi instrumentami pochodnymi (kluczowe hasło to zdolność do zawierania terminowych transakcji).

Jak najlepiej podejść do tego jako inwestor indywidualny?

Moim zdaniem w ogóle nie. Prawdopodobieństwo, że stracisz pieniądze poprzez spekulacje, jest większe niż szansa na zysk, ze względu na opłaty. Niestety ogólne postrzeganie jest nieco zafałszowane, ponieważ zwykle słyszymy tylko o kilku osobach, które odnoszą zyski z handlu. Większość ludzi, którzy stracili tysiące [url]euro[/url], nie informuje o tym publicznie i nie zachęca innych do tego.

Czy knock-outy są przewidywalne?

Kursy papierów wartościowych zazwyczaj nie są przewidywalne, a więc także nie są przewidywalne w przypadku knock-outów. To, co możesz przewidzieć, to poziomy wejścia i wyjścia, na których realizujesz zyski lub ograniczasz straty, czyli tzw. zarządzanie ryzykiem i pieniądzem.

Teoretycznie możliwe jest osiąganie zysków w dłuższej perspektywie. Moim zdaniem wymaga to jednak dobrej strategii, konsekwentnego trzymania się obliczonych limitów zakupu i sprzedaży, zdolności do minimalizowania emocji (co często jest mocno niedoceniane) oraz w końcu dużego szczęścia, ponieważ długoterminowo matematyka nie jest po twojej stronie.

Napisany przez einser34
Możesz handlować certyfikatami w prawie każdym banku! Nie jest wymagane oprogramowanie. Masz komputer, to jest Google! Handel kontraktami CFD również nie jest rocket science! Pozdrawiam

Napisany przez orderianer
Cici dała dobrze opracowane wprowadzenie do tematu. Ja również radziłbym trzymać się z daleka, zwłaszcza że po osiągnięciu progu Knockouts wartość papieru staje się praktycznie bezwartościowa. Istnieje więc dodatkowe ryzyko. Jeśli koniecznie chcesz handlować certyfikatami, zastanów się nad certyfikatami o nieskończonej ważności. Ogólnie rzecz biorąc, oprócz bardzo dobrej wiedzy na temat obszaru, w który chcesz się wkroczyć, potrzebujesz także odrobiny szczęścia, aby osiągnąć zyski....

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata