Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: prawo dzierżawy gruntów ornych

Napisany przez elasigi
Dzisiaj byłem u znanego finansowego pośrednika, aby omówić refinansowanie kredytu. W trakcie konsultacji dowiedziałem się, że banki niechętnie udzielają finansowania dla nieruchomości z prawem własności gruntów, gdy właścicielem jest osoba prywatna. W związku z tym oprocentowanie jest wyższe. Firma zaproponowała mi 1,5% dla refinansowania w kwocie 130 000 przy wartości domu 300 000 i okresie spłaty 10 lat. Czy to nie za dużo? Patrząc na oferty w internecie, wydaje się to dość wysoką stawką, czyż nie?

Napisany przez BenniG
To, że nie każdy bank finansuje budowę na dzierżawionym gruncie powinno być jasne od samego początku. Natomiast to, że inni wymagają wyższej stopy procentowej, jest wnioskiem odwrotnym. Ale stopa procentowa na poziomie 1,5% w zasadzie nie jest zła. Zawsze można znaleźć coś tańszego. A więc, czego teraz oczekujesz od nas?

Napisany przez elasigi

Czego teraz oczekujesz od nas?

To, czego oczekuję, to tylko odpowiedź, co możesz mi jeszcze zaoferować?
Zadałem normalne pytanie i teraz mam wrażenie, że jestem traktowany jak przestępca, tylko dlatego, że napisałem coś złego.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Ostatecznie nie można udzielić tutaj ogólnej odpowiedzi. Raczej trzeba dokładnie to sprawdzić.
Gdzie znajduje się Dom z kodem pocztowym?

Napisany przez NaTwoim13
1) Czy istnieją prawa do dodatkowych spłat?
2) Czy istnieje możliwość zmiany wysokości spłaty kapitału?
3) Dlaczego nie wybrać kredytu pełniącego funkcję spłaty (zniżki odsetkowe) przy kwocie 130.000 euro i tak niskiej stopie procentowej?
4) Czy istnieje oświadczenie od posiadacza prawa użytkowania wieczystego o powstrzymaniu się od działań?

Napisany przez elasigi
Dom znajduje się pod adresem 90762, o prawie wieczystym, brak pełnej spłaty z uwagi na obowiązkowe udziały w spadku, sprawa prywatna, więcej długów, mniej spadku. Jak już wcześniej napisałem: 1 Firma pośrednictwa 1,5% na 10 lat, spłata 2%, 12 miesięcy wcześniej. 3 godziny temu telefon od drugiej firmy pośrednictwa, znanej firmy internetowej, 1,1% na 10 lat, 12 miesięcy wcześniej. Dziwnym trafem, dwie firmy pośredniczące, ale ta sama bank. Ponieważ mam jeszcze wystarczająco dużo czasu, będę kontynuował poszukiwania, mam jeszcze bank w pobliżu, gdzie 3 miesiące temu otrzymałem ofertę 1,1%. Oczywiście, udam się do mojego banku domowego, aby zirytować doradcę i wyrazić mu swoje zdanie na temat jego oferty. 3 miesiące temu zaproponował mi 2,4%, mimo że wtedy bank reklamował się z 1,4%.

Napisany przez NaTwoim13
@elasigi

Dlaczego chcesz niepotrzebnie angażować czas i siłę roboczą innych? Dlaczego nie oferujesz 1,1%? Skąd mają pochodzić jeszcze niższe oprocentowanie, jeśli 10 banków pracuje nad jednym przypadkiem lub 20 pośredników próbuje wydusić ostatnie 0,001?

Te 1,1% to absolutnie najniższy poziom, zwłaszcza że zawiera 12 miesięcy wolności od BZ i już wspomniana prywatna dzierżawa gruntów.

Czy moglibyście mi powiedzieć, z której banku otrzymaliście to ofertę warunków?

Napisany przez elasigi
jeśli to dozwolone, ing diba

Napisany przez elasigi
Dlaczego chcę pójść do innych banków,?
Może moje domowe bank oferuje podobne %%%, , można zaoszczędzić na kosztach notarialnych.
Dla mnie jest łatwiej, gdy mogę osobiście rozmawiać z doradcą,
oraz jeszcze coś, ze względu na oświadczenie o zachowaniu poufności, do tej pory nikt nie zapytał

Napisany przez NaTwoim13
Ok, dziękuję.

Technicznie rzecz biorąc nie jest możliwe, że jeden chce przekazać Państwu 1,1% a drugi 1,5% z Ing.DiBa. Obie stopy procentowe są nieprawidłowe, a oprocentowanie w Ing.DiBa jest stałe i niezmienne.

Niezbędne jest złożenie oświadczenia o zawieszeniu i powinni Państwo zostać o to zapytani. Po co Państwu potrzebna jest opieka personalna? Jak ta bank ma przedstawić te minimalne warunki marży?

Najniższa stopa procentowa wynosi 1,05% a koszty cesji zastawu do 300 euro są pokrywane. Jeśli opłaty za cesję są niższe - co zakładam - różnica może być wypłacona klientowi.

Napisany przez elasigi
Czy mam wysłać PANU/PANI KOPIĘ e-maila?

Napisany przez NaTwoim13
Jeden z nich zaoferował im 15-letnią gwarancję oprocentowania (1,5%), a drugi fałszywe 10-letnie oprocentowanie (1,1%)!

Napisany przez elasigi

Stillhalteerklärung jest obowiązkowa i osoba powinna zostać o nią zapytana. Do czego potrzebują Państwo osobistej opieki? Jak ta bank ma być w stanie uwzględnić te minimalne warunki marży?

Najniższa stopa procentowa wynosi 1,05 %, a koszty związane z przeniesieniem zabezpieczenia hipotecznego do 300 euro są pokrywane. Jeśli opłaty za przeniesienie są niższe - co zakładam - różnica może zostać wypłacona klientowi.

Bank nigdy nie zapytał o deklarację pozostawania w zgodzie z rzeczywistością,
Gdzie można dostać 1,05% ? Czy 1,05% jest możliwe również w przypadku prawa do użytkowania wieczystego?

Napisany przez NaTwoim13
Tak, u mnie jest ta stopa procentowa.

Jak może być licytowany Dom stojący na obcej działce? Właściciel działki może zablokować wszystko. Między innymi dlatego istnieje oświadczenie o powstrzymaniu się. Zazwyczaj jest ona składana przez dzierżawcę wieczystego prawa użytkowania.

Napisany przez elasigi

O tak, u mnie istnieje zobowiązanie z tytułu odsetek.

Jak może być przeprowadzona licytacja domu, który znajduje się na obcym gruncie? Właściciel działki może to zablokować. Między innymi dlatego istnieje deklaracja wstrzymania działań. Jednak zazwyczaj również ją składa dzierżawca prawa zbudowy.

A co się może zdarzyć, jeśli dzierżawca prawa zbudowy nie składa deklaracji wstrzymania działań?
Brak finansowania? Wyższe odsetki?
Czy można się z Panem/Panią skontaktować?
Czy coś takiego nie jest zarejestrowane w księdze wieczystej?

Napisany przez NaTwoim13
W ramach 50% zabezpieczenia możesz być w stanie uzyskać pozytywną opinię kredytową nawet bez tego wyjaśnienia.

Jak i gdzie to wcześniej finansowałeś?

Możesz do mnie dzwonić jutro.

Napisany przez elasigi
jutro jest świętem, nie chcę ci przeszkadzać, refinansowanie połączenia dopiero w marcu 2017 roku.
Finansowanie w Sparkasse
50% nie powinno być problemem,

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata