- czw mar 31, 2016 7:31 pm
Cześć kochane Forum,
mój mąż i ja kupiliśmy mieszkanie własnościowe 6 lat temu. Teraz trochę żałujemy tej decyzji.. Znaleźliśmy już odpowiedni Dom i udaliśmy się do banku, który odmówił nam od razu przy pierwszej rozmowie. Logicznie, ponieważ mieszkanie nie zostało jeszcze spłacone.
Nie chcieliśmy się jednak poddać i udaliśmy się do Dr. Kleina. Tam otrzymaliśmy zielone światło od Commerzbanku, podpisaliśmy wszystko, otrzymaliśmy obietnice, a tydzień później dostaliśmy odmowę. Kwota kapitału nie wystarczyłaby, gdyby mieszkanie nie było wynajmowane. Super! A na dodatek straciliśmy 9 dni na nic. Teraz złożono wniosek w Signal Iduna z następującymi danymi:
Cena zakupu 210.000 €
Wkład własny 8000 €
Finansowanie wtórne 27.000 €
KfW 50.000 €
149.000 € od Signal Iduna.
I na Ing Dibę
Ta sama cena zakupu
KfW 50.000 €
Ing Diba 160.000 €
Wtedy pokrylibyśmy wszystkie koszty poboczne za 18.000 € od rodziców.
Teraz moje pytanie, czy to naprawdę jest możliwe?
Dochód męża 2450 €
Dochód żony 700 €
500 € zasiłku rodzinnego
Wydatki związane z dwoma kredytami łącznie 390 €, spłata razem jeszcze 18.000 € zadłużenia.
Mieszkanie własnościowe, które ma być wynajęte za 385 €.
Wynajęte będzie za 490 € zimno.
Signal Iduna do tej pory napisała tylko, że wniosek będzie rozpatrzony 31.03 roku. Ale dziś nie otrzymaliśmy jeszcze żadnej odpowiedzi.
Ing Diba otrzymała dokumenty w czwartek. Co myślą eksperci, czy dostaniemy finansowanie?
mój mąż i ja kupiliśmy mieszkanie własnościowe 6 lat temu. Teraz trochę żałujemy tej decyzji.. Znaleźliśmy już odpowiedni Dom i udaliśmy się do banku, który odmówił nam od razu przy pierwszej rozmowie. Logicznie, ponieważ mieszkanie nie zostało jeszcze spłacone.
Nie chcieliśmy się jednak poddać i udaliśmy się do Dr. Kleina. Tam otrzymaliśmy zielone światło od Commerzbanku, podpisaliśmy wszystko, otrzymaliśmy obietnice, a tydzień później dostaliśmy odmowę. Kwota kapitału nie wystarczyłaby, gdyby mieszkanie nie było wynajmowane. Super! A na dodatek straciliśmy 9 dni na nic. Teraz złożono wniosek w Signal Iduna z następującymi danymi:
Cena zakupu 210.000 €
Wkład własny 8000 €
Finansowanie wtórne 27.000 €
KfW 50.000 €
149.000 € od Signal Iduna.
I na Ing Dibę
Ta sama cena zakupu
KfW 50.000 €
Ing Diba 160.000 €
Wtedy pokrylibyśmy wszystkie koszty poboczne za 18.000 € od rodziców.
Teraz moje pytanie, czy to naprawdę jest możliwe?
Dochód męża 2450 €
Dochód żony 700 €
500 € zasiłku rodzinnego
Wydatki związane z dwoma kredytami łącznie 390 €, spłata razem jeszcze 18.000 € zadłużenia.
Mieszkanie własnościowe, które ma być wynajęte za 385 €.
Wynajęte będzie za 490 € zimno.
Signal Iduna do tej pory napisała tylko, że wniosek będzie rozpatrzony 31.03 roku. Ale dziś nie otrzymaliśmy jeszcze żadnej odpowiedzi.
Ing Diba otrzymała dokumenty w czwartek. Co myślą eksperci, czy dostaniemy finansowanie?