Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Znowu: Karta kredytowa dla USA.

Napisany przez Teheran2
Cześć,

która kartę kredytową polecacie dla studenta dualnego (czyli ma pewne dochody), który będzie robił semestr za granicą w USA?

Kryteria będą (prawdopodobnie):
Akceptacja: Visa>Master>>American Expressbrak nowego konta osobistego (DKB z całą gotówką na koncie osobistym, z niego na kartę kredytową i po semestrze z powrotem, to dość uciążliwe)niewysokie koszty w użyciu za granicąbrak ściśle określonych limitów, jak na przykład tylko xxx€ na miesiąc do wydania za granicą

Czy coś takiego istnieje? Karta Miles&More Blue ma dość wysokie roczne koszty, ale nie ma uciążliwego przekazywania środków. A może lepiej zaakceptować przekazywanie środków i wybrać DKB?
Być może karta German Wings Gold?

Dziękuję i miłego weekendu

Napisany przez MagicMike
Cześć,

kiedyś miałem zwykłą kartę Mastercard z banku Sparda w USA. Opłaty za transakcje zagraniczne wynosiły wtedy 2% wartości - dla mnie było to w porządku. Wszystko zawsze działało bez problemu.

Pozdrowienia

Mike

Napisany przez 2titan1981
Z DKB Visa możesz bezpłatnie wypłacać pieniądze za granicą. Dlaczego drugą? Czy to nie jest automatycznie odpisywane z twojego konta Girokonto w DKB to, co wypłacasz? W związku z tym wystarczyłoby przelać pieniądze na swoje konto DKB Girokonto. Stałe zlecenie i dobre

Napisany przez 2Escorpio

Z kartą Visa DKB możesz bezpłatnie wypłacać pieniądze za granicą. Dlaczego druga? Czy to nie obciąży Twojego konta w DKB automatycznie to, co wypłacisz? W takim razie musisz tylko uzyskać pieniądze na swoje konto DKB. Przekaz stały i gotówka

Mówi, że nie chce karty DKB. W przeciwnym razie musiałby przelać pieniądze na konto bieżące w DKB, następnie na kartę kredytową i po pobycie w USA znowu wszystko przelać na konto bieżące w innym banku.

Jako student poleciłbym ci Barclaycard... Znają się na studentach, masz limit kredytowy do 1 000 euro (możesz też przelać saldo i w ten sposób masz dostęp do limitu 1 000 euro + saldo)...
Zawarte są również karty Visa, Mastercard + Maestro Card, a w pierwszym roku wszystko to jest bezpłatne, a w kolejnych latach 12 euro rocznie.

Jednak nie ma bezpłatnych wypłat gotówki... Ale myślę, że jako student bez stałego dochodu i tak nie otrzymasz każdej karty kredytowej.

Pozdrawiam

Napisany przez DanielSan
Z własnego doświadczenia chętnie polecam Number26. (Młoda, ale dość znana startup)
W zasadzie zwróciłem uwagę na tych chłopców w zeszłym roku o tej porze ze względu na moje wakacje w USA, ponieważ nie pobierają oni ani x% od obrotu, ani opłaty za kurs wymiany - niezależnie od wypłaty gotówki czy płatności w sklepie. Wtedy nie znalazłem nic porównywalnego.
Ponadto otrzymasz natychmiastowe powiadomienie push na telefonie, gdy środki zostaną zarezerwowane (np. kaucja za hotel/motel) lub ogólnie coś zostanie obciążone. Daje to całkiem dobry komfort/bezpieczeństwo.
A jeśli zgubisz kartę, możesz ją od razu zablokować za pomocą aplikacji na smartfona. Karta to MasterCard na zasadzie karty przedpłaconej i w 90% przypadków działała. (czasami nie akceptują kart przedpłaconych)

Pozdrawiam

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata