Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Dźwignia kredytowa - krótkie wyjaśnienie

Napisany przez florianmeier
https://www.finanzkueche.de/kredithebel-haus/

Napisany przez 6Bankkaufmann
Rzeczywiście interesujące. Ja także uważam, że ceny nieruchomości nie będą dalej rosnąć.
W kwestii poziomu stóp procentowych dostrzegam duże podobieństwo do Japonii, gdy wiele lat temu popadli w spiralę deflacyjną. Spadek Nikkei z 40 000 do 10 000.
Zobaczymy, co się tutaj jeszcze wydarzy.

Napisany przez florianmeier
Jahrelang były nieruchomości z rynku wtórnego zdecydowanie zbyt tanie w wielu częściach Republiki, szczególnie w Berlinie. Wzrost cen nieruchomości na pewno wciąż jest zdrowy.

W Hamburgu, Stuttgarcie, ... na pewno już dawno został przekroczony niezdrowy stan. Ceny są podnoszone przez fakt, że tam mieszka bardzo wielu zamożnych ludzi, a z drugiej strony dostępne jest tanie pieniądze, które umożliwiają zakup nieruchomości nawet osobom o niskich dochodach.

Europa na pewno nie można porównywać z Japonią. W Japonii dług publiczny jest jeszcze wyższy niż u nas. Wszystkie eksperymenty mające na celu wyjście z błędnej spirali w Japonii zakończyły się niepowodzeniem.

W Europie nadal eksperymentujemy. Jeszcze nie mieliśmy do czynienia z deflacją. Draghi chce inflacji. Ja też jako dziecko nie zawsze dostawałem to, czego chciałem.

To potrwa jeszcze kilka lat. Tak samo. Jak w Japonii.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata