- wt kwie 05, 2016 11:09 am
Cześć szanowni użytkownicy forum,
zarejestrowałem się tutaj, aby pozyskać ewentualne inne opinie na temat mojego planu.
Posiadam działkę o wartości około 350 000 euro.
W mojej miejscowości czynsze są bardzo wysokie, około 800 euro za 50 m2.
Dlatego zastanawiam się nad budową domu KFW55.
Mam już oferty w przedziale od 240 000 do 280 000 euro.
Teraz do problemu.
Posiadam kapitał własny w wysokości 20 000 euro, więc potrzebuję pożyczki w wysokości 280 000 euro. Dodatkowo mam konto oszczędnościowe w wysokości 25 000 euro, które zostanie uwzględnione pod koniec finansowania, ponieważ dopiero wtedy osiągnie pełną wartość.
Moje dochody wynoszą 2100 euro netto.
+ czynsz mojej dziewczyny w wysokości 450 euro po wprowadzeniu się, jednak nie chcę uwzględnić tego jako stałej wartości.
Co sądzicie, czy taka sytuacja jest możliwa?
PS.
Obecnie mieszkam w domu moich rodziców, więc nie płacę czynszu na czas całego procesu budowy.
Pozdrowienia
Autor wątku
zarejestrowałem się tutaj, aby pozyskać ewentualne inne opinie na temat mojego planu.
Posiadam działkę o wartości około 350 000 euro.
W mojej miejscowości czynsze są bardzo wysokie, około 800 euro za 50 m2.
Dlatego zastanawiam się nad budową domu KFW55.
Mam już oferty w przedziale od 240 000 do 280 000 euro.
Teraz do problemu.
Posiadam kapitał własny w wysokości 20 000 euro, więc potrzebuję pożyczki w wysokości 280 000 euro. Dodatkowo mam konto oszczędnościowe w wysokości 25 000 euro, które zostanie uwzględnione pod koniec finansowania, ponieważ dopiero wtedy osiągnie pełną wartość.
Moje dochody wynoszą 2100 euro netto.
+ czynsz mojej dziewczyny w wysokości 450 euro po wprowadzeniu się, jednak nie chcę uwzględnić tego jako stałej wartości.
Co sądzicie, czy taka sytuacja jest możliwa?
PS.
Obecnie mieszkam w domu moich rodziców, więc nie płacę czynszu na czas całego procesu budowy.
Pozdrowienia
Autor wątku