Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy podatkowe, takie jak podatek od zysków kapitałowych, podatek dochodowy od kapitału, podatek od nieruchomości i wiele innych.

Re: Jak można oszczędzać podatki za pomocą firm offshore?

Napisany przez vivalatres
Nie rozumiem, jak można oszczędzać podatki poprzez firmy offshore?

Rozumiem aspekt ukrywania pieniędzy. Na przykład przekazując łapówki i inne takie sprawy z konta jednej firmy offshore na konto innej firmy offshore. Ale obie strony muszą posiadać taką firmę z odpowiadającym kontem. Poza tym w takich sytuacjach żadne podatki nie są oszczędzane, ponieważ łapówki są przestępstwem.

Nie potrafię połączyć pojęć raj podatkowy i oszczędzanie podatków z firmami offshore, więc proszę mnie oświecić.

To, o co mi chodzi, to: Jeśli jestem przedsiębiorcą w Niemczech i generuję swoje obroty w Niemczech, wystawiam fakturę. Jeśli na fakturze podana jest firma z siedzibą w Panamie, niemiecki urząd skarbowy na pewno się zdziwi, zrozumiale. Oczywiście mogę potajemnie przelać pieniądze z mojego uczciwego, niemieckiego konta na konto firmy offshore - ale wtedy już dawno sądowo zaksięgowane?

Re: Jak można oszczędzać podatki za pomocą firm offshore?

Napisany przez xlarge
Jeśli pieniądze znajdują się w skrzynce pocztowej w Panamie i tam są lokowane anonimowo - a podatek od zysków kapitałowych do zapłacenia jest znacznie mniejszy, a ja nie zgłaszam zysków kapitałowych w Niemczech, oszczędzam w ten sposób podatek od zysków kapitałowych w Niemczech / soli / ewentualny podatek kościelny.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata