- pt kwie 08, 2016 10:33 pm
Moja żona i ja chcielibyśmy zbudować i mamy już odpowiednią działkę pod nasze przedsięwzięcie. Na koszty budowy i działki trzeba by przeznaczyć kwotę kredytu w wysokości 380 000 euro. Teraz nasz problem. Ponieważ moja żona nie ma zdolności kredytowej, musiałbym poradzić sobie z tym kredytem samodzielnie. Ponadto, od roku 2014 obowiązuje rozdzielność majątkowa. W naszym domu żyje ogółem trójka dzieci (dwie wspólne dzieci). Nasz miesięczny dochód, składający się z pensji, zasiłku rodzinne oraz alimentów na moją niebiologiczną córkę, wynosi ogółem około 3300 euro (od listopada około 3500 euro). Mój podstawowy wynik w Schufa aktualnie wynosi 94,25. Mamy obecnie także trwającą finansowanie samochodu. Miesięczna rata wynosi tutaj 453 euro. Obecnie pozostała kwota to 24 000 euro. Jednak w przypadku kredytu budowlanego spłacilibyśmy ten kredyt.
Moje pytanie brzmi teraz, jak oceniasz szanse na ewentualne finansowanie budowy?
Moje pytanie brzmi teraz, jak oceniasz szanse na ewentualne finansowanie budowy?