Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Wynagrodzenie zostało wypłacone, a w tytule przelewu zostało zadeklarowane jako pożyczka.

Napisany przez ilindenau
Cześć,
mam dość skomplikowany problem, który nie ma bezpośredniego związku z kredytami ani pożyczkami bankowymi. Jeśli jestem tutaj nie w odpowiednim miejscu, proszę o usunięcie albo przeniesienie tematu.

Byłem zatrudniony w firmie zajmującej się opieką domową w Kassel od 01.07.2015 do 30.11.2015. Moja pierwsza wypłata została mi przelana 18.08.2015 roku, jednak przez pracownika kierowniczego firmy i z jego prywatnego konta. Przelew został zadeklarowany z następującym tytułem:

Wynagrodzenie 07/2015 w formie pożyczki z cesją, spłata do 30.09.2015 dla rozliczenia

Jednakże nie podpisałem umowy pożyczki, ani nie pożyczyłem tej osobie mojej pensji, ani nie zgodziłem się na późniejszą spłatę przelewu w formie pisemnej. Otrzymałem również rozliczenie za ten miesiąc, z identyczną kwotą przelewu, nigdy nie otrzymałem kolejnego przelewu za to wynagrodzenie z konta firmowego, dopiero znowu za sierpień 2015 roku.

Ten pracownik kierowniczy zatrudnił mnie w swojej nowej firmie od 01.12.2015 do 18.03.2016. Dzisiaj otrzymałem pismo, w którym dano mi 14-dniowy termin na zwrot tej pożyczki. Data sporządzenia pisma nie jest widoczna w treści.

Czy to jest w ogóle prawne? Ponieważ chodzi o moje wynagrodzenie, które mi się należy, czy nie jest to po prostu porozumienie wewnętrzne firmy na wyższym szczeblu... Nie można po prostu wypłacić mi mojej pensji jako pożyczki bez mojej zgody, czy się mylę?

Dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam
Ingo Lindenau

Re: Wynagrodzenie zostało wypłacone, a w tytule przelewu zostało zadeklarowane jako pożyczka.

Napisany przez peer
Tutaj natychmiast skorzystałbym z pomocy specjalisty prawa pracy. To wszystko brzmi bardzo podejrzanie.

Pozdrowienia, Peer

Napisany przez xlarge
Być może warto zapytać w związku zawodowym lub biurze konsumenckim?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata