Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: kredyt hipoteczny w DSL Bank

Napisany przez Alex25go
Witamy wieczorem,

moi żona i ja znaleźliśmy naszą wymarzoną nieruchomość. Oto kilka informacji:

Cena zakupu: 120 000 euro
Koszty dodatkowe: 8400 euro
Modernizacja: 6000 euro
Wkład własny: nie zostanie wniesiony.

Informacje o nas:
29 lat i 27 lat
Pracuję w służbie publicznej od 2011 roku, zarobki około 2200 euro
Ona jest aktualnie na urlopie rodzicielskim, 640 euro
Świadczenie rodzinne: 188 euro

Obciążenia obecnie: kredyt samochodowy wynoszący 460 euro oraz 2 inne kredyty, które zostaną spłacone z wkładu własnego, około 6000 euro.

Skorzystaliśmy z oferty finansowej na nieruchomość z banku DSL, za pośrednictwem pośrednika (Dr. Klein). Bardzo bym się ucieszył, gdyby ktoś mógł to przeczytać.

Bank DSL: 66 000 euro, oprocentowanie 2,33%, okres obrót 15 lat, 2% spłaty
Bank KfW: 50 000 euro, oprocentowanie 1,45%, okres obrót 10 lat
Bank Hanseatic: 18 600 euro, oprocentowanie 5,82%, okres obrót 5 lat

Cała rata: 548 euro.

Mam teraz tę ofertę do podpisania, ale chciałbym się jeszcze zabezpieczyć.
Czy uważacie, że podpisując ją, z moimi informacjami przejdziemy pozytywnie?
Z góry dziękuję.

Z poważaniem
Göhler

Napisany przez Daukind
Krótko i zwięźle: Tak

Napisany przez NaTwoim13
Ale nawet Hanseatic Bank, za droga w tej sytuacji! Hanseatic Bank minimum 0,54%, KfW 0,05% i główna pożyczka 0,1% są zbyt drogie. W takim przypadku rata wynosi 521 euro. Udział Hanseatic Bank w wysokości 18 600 euro należy obniżyć do 15 900 euro, zwiększając odpowiednio główną pożyczkę. Z jakiego regionu pochodzisz? Jakie prace modernizacyjne są planowane? Czy wykonasz je we własnym zakresie?

Napisany przez 6Bankkaufmann
@Herr Göhler, masz przed sobą ofertę kredytu DSL Bank do podpisania. Jak dotąd wszystko w porządku. Jednak oferta pochodzi od pośrednika (Dr.Klein) i nie bezpośrednio od banku, prawda?
Możesz to zobaczyć po tym, że na pierwszej stronie jest napisane „Wniosek o kredyt”.
Oznacza to, że finansowanie jeszcze nie zostało fizycznie sprawdzone przez pracownika banku DSL bezpośrednio.
Dopiero kiedy otrzymasz potwierdzenie decyzji bezpośrednio od banku DSL w formie pisemnej, będzie ono wiążące.
DSL Bank udziela kredytów również w zależności od twojego wyniku w Schufa. W związku z tym tylko przypuszczasz, że główny kredyt jest nieco za drogi. Powodem jest to, że nie jest znana twoja historia w Schufa.
Możesz raczej zapytać Dr.Kleina, jaki prowizję dodano i ewentualnie spróbować negocjować.

Napisany przez Alex25go
Najpierw dziękuję za odpowiedzi. Finansowanie zostało obliczone z 5000 euro wkładu własnego. Robimy wszystko samodzielnie, co oznacza nowe podłogi, nowe tapety, 3 nowe okna, nowe drzwi wewnętrzne oraz inne drobne prace. Myślałem, że to dobra oferta, która mi została przedstawiona.

Napisany przez Alex25go
Region Fulda (Sinntal)

Napisany przez NaTwoim13
Proszę się ze mną skontaktować, ponieważ otrzymają Państwo fundusze krajowe od Wi Banku w ramach pożyczki Hessendarlehen. Właśnie skutecznie zrealizowane.

Napisany przez Alex25go
Zdaniem pośrednika nie spełniamy tego warunku, ponieważ nie mamy wystarczających środków własnych.

Napisany przez NaTwoim13
Ja nie jestem pewien. Oczywiście musi to powiedzieć!
Wszystko sprowadza się do ustalenia finansowania. Dr. Kleinowi oczywiście nie chce się tego robić, dlaczego miałby, skoro i tak nic by na tym nie zarobił!
Czy sprawdzili to czy po prostu zaakceptowali? Czy kiedykolwiek przygotowaliście plan, jak spełnić kryteria wsparcia?
Gdzie mają Państwo swoje ostatnie kapitały własne na spłatę kredytów? konto oszczędnościowe, umowa oszczędnościowa? Czy rozmawiali Państwo o pożyczce pracodawcy?
Pożyczki od Hanseatic Bank można zawsze ubiegać, można nimi także spłacić kredyty samochodowe, zgodnie z konceptem uwzględnili Państwo już 18 600 euro dla Hanseatic Bank. Dzięki temu mają Państwo już 6 000 euro kapitału własnego i 5 000 euro wkładu własnego. Przedstawienie pożyczki Hessendarlehen umożliwia uzyskanie pożyczki na 0,95% na zabezpieczenie wtórne, co powoduje znacznie niższy stopień obciążenia zastawem dla głównej pożyczki, co przekłada się na znacznie lepsze warunki.
Niewyobrażalne jest, aby te możliwości kolidowały z brakiem 5 000 euro wkładu własnego.
Oczywiście niezależnie od tego, że Państwa obecny koncept jest zbyt drogi. Niestety muszę tak napisać i ocenić.

Napisany przez Alex25go
Problem polega na tym, że pośrednik przyszedł dziś tutaj i właśnie podpisaliśmy umowę, którą dzisiaj wysyła do DSL Bank we Frankfurcie.

Napisany przez NaTwoim13
Wtedy są naprawdę zadowoleni, mają idealne finansowanie dla siebie i skorzystali z wszystkich możliwości.

Tylko trochę mnie to irytuje, gdy zadają tu pytania, ale odpowiedzi są zupełnie obojętne lub nie mają już wpływu na ich decyzje życiowe.

Około 30 euro więcej miesięcznie, to dla mnie przy długim okresie kredytowania nie była kwota drugorzędna, nie mogłem przewidzieć, że oni widzą to inaczej.

@Noelmaxim, skąd wzięła się kwota 30 EUR? To tylko przypuszczenie, że byłby Pan o 30 EUR lepszy, ponieważ nie zna Pan obecnej stawki prowizji dotychczasowego pośrednika oraz nie wie Pan o ratingu kredytowym klienta, który może prowadzić do dodatkowych opłat.

Napisany przez matti85
W zupełności rozumiem podekscytowanie. Wczoraj wieczorem przychodzi zapytanie, po co właściwie? Żeby świętować stawkę, która moim zdaniem nie jest optymalna. A potem niecałe 15 godzin później mówi się, że podpisaliśmy. Po co więc to zapytanie? Jeśli mam wątpliwości, to poczekam jeszcze 2-3 dni. To jest finansowanie, które kosztuje kilka lat i przede wszystkim odsetki, a nie buty za 50 €. Już wiem, co będzie się działo w najbliższym czasie. Jak długo trwa decyzja DSL Bank po 5 dniach nadal brak odpowiedzi. Czy moje finansowanie przejdzie czy nie, itd.

Napisany przez NaTwoim13
?????

Mam takie same finansowanie poprzez Europace i również wybrałem DSL Bank, ponieważ w każdej z 3 części byłem tańszy, dokładnie tak, jak opisałem powyżej! Ta sama bank, ta sama portal!

Ocena Schufa wpływa na ogólne warunki w DSL Bank, i jeśli ze względu na wewnętrzne oceny warunki się zwiększają, to Frankfurt robi to samo, co Berlin. Porównywalne jest warunkowanie przez Europace i jest jednakowe pod względem warunków. Oczywiście znam ustawioną stawkę prowizji dla Dr.Klein, dokładnie ją znam, ustawiłem ją nawet niższą, dlatego byłem lepiej skondycjonowany, o te około 30 euro miesięcznie!

Nie wiem, czego tutaj nie rozumiesz, albo gdzie coś podejrzewam!

Napisany przez NaTwoim13
Dziękuję, Matti85, dokładnie tak, w sam raz! Czasami naprawdę nie mogę tego zrozumieć, dlaczego tworzone są wątki, skoro 30 euro to dużo, niezależnie od faktu, że dostałby to pożyczkę Hessendarlehen! Przynajmniej brakujący kapitał własny nie stałby się problemem, to był tylko problem przedstawienia lub opracowania!

I szczerze mówiąc, właśnie tutaj różnicuje się niezależny i doświadczony pośrednik finansowy od pracowników w kredytowych fabrykach Dr.Klein i Interhyp! Warunki można ocenić tylko w kontekście koncepcji, warunki są ok, ale koncepcyjnie jest tam mało i właśnie koncepcja stanowi podstawę najlepszych warunków, zwłaszcza indywidualnych warunków.

Napisany przez Alex25go
Nie wiem, gdzie leży problem. Nie prosiłem o nową ofertę ani o coś więcej w moim pytaniu. Chciałem tylko wiedzieć, czy oferta jest realistyczna i czy mogę liczyć na pozytywną odpowiedź. Zawsze można dostać tańszą ofertę niż tę, którą już posiadasz. Różnica między stawką 520 a 548 euro nie jest moim zdaniem tak duża, ponieważ byliśmy naprawdę zadowoleni z naszego pośrednika, który pracuje bardzo szybko, ponieważ nie mamy nieograniczonego czasu. NoelMaxim, to nie jest złośliwe, ale gdy dowiedzieliście się, że wniosek jest już złożony i próbujecie nam wzbudzić poczucie winy, to nie jest moim zdaniem uczciwe.

Napisany przez NaTwoim13
Więc odkrywają coś, nie jestem rozczarowany ani nawet zły, na miłość Boga, nie miałem z wami żadnej pracy, a nawet gdybym miał, oczywistym jest, że doradzamy bez zobowiązań, a tutaj, jako ekspert, zresztą. Piszę tylko wyraźnie, tak jak myślę, tego można ode mnie oczekiwać. Twierdzenie, że 30 euro miesięcznie to nie dużo, to ich prawo, ale mówi też wiele. Ponadto nie powinni czuć się źle doradzeni z tego powodu, ale efekt spłaty 30 euro w stosunku do pożyczonej sumy to naprawdę dużo pieniędzy.

Rzeczywiście mówicie to, byliśmy zadowoleni, że się udało itd. Jeśli jednak chcę pomagać niezależnie i neutralnie i oferować wsparcie, zrobię to z pełnym przekonaniem i fachową kompetencją i z tego powodu mogę powiedzieć, że nie zostaliście wystarczająco dobrze i przede wszystkim niezależnie doradzeni, przepraszam. kredyt Hessendarlehen powinien był wam zostać zaoferowany i z dużym prawdopodobieństwem zostałby on zatwierdzony. Jednak wymagało to kompleksowej konsultacji, która się jednak nie odbyła. Nawet jeśli doradca od Dr. Klein miał z wami osobisty kontakt.

Podsumowując, to, co podpisaliście, z pewnością nie jest katastrofą, to jest możliwe rozwiązanie zgodne z waszymi wytycznymi, zwłaszcza że wasze aktywa są ujemne lub bardzo niskie, a wtedy szczególnie się przyglądam, ewentualnie to może mieć związek z faktem, że 30 euro wydaje wam się mało. Gdybyście te pieniądze oszczędzali przez 10 lat, miałoby być więcej kapitału. Aż tak dużo, że mielibyście możliwość skorzystania z 1% oprocentowania kredytu, mimo że w mojej koncepcji nie byłoby to konieczne, i nie miałoby to wpływu na ofertę kredytu, jakiej udzieliliby wam w ramach konsultacji z Dr. Klein.

Życzę wam wszystkiego dobrego, naprawdę nie jestem wcale rozczarowany i nigdy nie chciałem wam zaszkodzić, jedynie pokazać, że można zrobić to znacznie lepiej.

Napisany przez Alex25go
Właśnie dostałem poniższego e-maila od mojego pośrednika, ale niestety może on dzwonić dopiero wieczorem. Myślicie, czy możemy być spokojni, że przejdzie, czy nie?

Dziękuję za przesłanie ww. wniosku finansowego, który został z naszej strony zatwierdzony po przedstawieniu następujących dokumentów:

W dodatku do przedłożonych nam dokumentów potrzebujemy jeszcze:
- Podpisane potwierdzenie o zamiarze wznowienia zatrudnienia po urlopie rodzicielskim, z podaniem daty, procentowego zatrudnienia i oczekiwanej pensji brutto
- Kompletne postanowienie dotyczące zasiłku rodzicielskiego (jest dostępne) wraz z co najmniej dwiema ostatnimi wypłatami wynagrodzenia przed urlopem macierzyńskim

Proszę dostarczyć nam dokumenty/informacje kompletnie w jednym kroku do dnia 26.04.2016. Dalsze przetwarzanie i ostateczna decyzja zostaną podjęta dopiero po ich pełnym przedstawieniu.

Napisany przez matti85
Zapytaj swojego doradcę
Szczerze mówiąc, to, co napisałem powyżej, sprawdziło się.

Ponadto, cytując z twojej wiadomości:

Dalsza obróbka i ostateczna decyzja zostaną podjęte dopiero po przedstawieniu pełnej dokumentacji

Hmm, cholera, co to może oznaczać? Pewnie możesz sobie odpowiedzieć sam.

Napisany przez NaTwoim13
Tego rodzaju dokumentacji nie miałoby za 520 euro! Musisz teraz po prostu poczekać, jak bank to wszystko oceni. Świadczy to również o niekompetencji doradcy, ponieważ tego rodzaju dokumentów nigdy nie powinno się żądać po fakcie, ponieważ jako doświadczony pośrednik finansowy wiem, jakie banki wybrałem i co należy złożyć, jeśli chcę uzyskać swoje świadczenie rodzicielskie.

@Alex25go, zawsze masz możliwość znalezienia innego partnera bankowego.
Muszę przyznać rację Noelmaxima.
To, czego teraz wymaga bank, w rzeczywistości jest obowiązkiem, który powinien zostać pozyskany przez doradcę z góry.

Napisany przez BLD
Chciałbym się dowiedzieć, czy finansowanie zostało teraz ustalone.
Być może mógłbyś się krótko wyrazić na ten temat.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata