Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Czy zastosowanie wniosku poprzez bank jest również możliwe bez podpisu ze strony banku?

Napisany przez Theellis
Cześć wszystkim,

Mam pytanie. Zaproponowałem porozumienie bankowi i otrzymałem pismo, w którym to porozumienie zostało zaakceptowane.

W dokumencie pojawił się błąd, a mianowicie saldo konta zostało oznaczone jako 0.

Ponadto, w tym piśmie brakuje podpisu.

Po rozmowie telefonicznej z bankiem, poprosiłem a. o poprawienie błędu w saldzie konta i b. o nowe pismo z podpisem.

Pytanie brzmi teraz: czy akceptacja porozumienia w piśmie bez podpisu jest w ogóle ważna prawnie?

Dziękuję za odpowiedzi.

Pozdrowienia

Re: Czy zastosowanie wniosku poprzez bank jest również możliwe bez podpisu ze strony banku?

Napisany przez Daukind

Teraz moje pytanie brzmi: czy założenie porównania z pismem bez podpisu jest w ogóle ważne prawnie?

Przyjęcie porozumienia nie wymaga formy pisemnej.

Jeśli już tak pytacie, to musielibyście sprawdzić, czy podpisująca osoba ma w ogóle prawo reprezentacji w przypadku podpisanego porozumienia.

Napisany przez Theellis
Serdeczne dzięki!

Napisany przez 6Bankkaufmann
Nigdy nie widziałem pisma porównawczego bez podpisu. Czy masz na myśli podpis maszynowy bez podpisu ręcznego?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata