Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy 25.06.2010 nie było ważnego wzoru pouczenia o prawie do odstąpienia od umowy?

Napisany przez glamau
Cześć,
wziąłem kredyt konsumencki dnia 25.6.2010.

Przeszukałem internet, ale nie mogłem znaleźć wzoru pouczenia dla daty 25.6.2010.

Podobno wtedy nie było go przez kilka tygodni.

Czy to prawda?
Czy mogę zakładać, że w przypadku odwołania mogę odwołać się do poprzedniego pouczenia?

Ktoś może doradzić?
Dziękuję.

Re: Czy 25.06.2010 nie było ważnego wzoru pouczenia o prawie do odstąpienia od umowy?

Napisany przez GHARecht
Właściwie w okresie od 11.06. do 30.07.2010 nie było wzoru pouczenia. Niemniej jednak odwołanie może być skuteczne, jeśli nie udzielono wymaganych informacji.

Napisany przez glamau
Cześć,
dziękuję za odpowiedź.

A co --musiało-- zawierać to pouczenie?

Dziękuję bardzo.

Napisany przez GHARecht
To wynika z obowiązującego prawa oraz analizy danego przypadku. Niestety tutaj nie mogę tego przedstawić w pełni. Na stronie dejure.org znajdziesz również stare wersje przepisów dotyczących przepisów 495ff. BGB § 355 ff BGB.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata