Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Sigma Bank kredytowy

Napisany przez Nadi1985
Cześć, czy ktoś zna się na Sigma? Jaki jest proces po otrzymaniu ode mnie dokumentów? Czy każdy otrzymuje umowę kredytową, czy można również otrzymać odrzucenie wcześniej?

Dziękuję

Napisany przez 6Bankkaufmann
Sigma Bank jest bez sprawdzania w Biurze Informacji Kredytowej (BIK), ale nadal musisz przesłać oryginalne wypłaty z pensji i wyciągi bankowe. Oczywiście, jeśli kryteria nie zostaną spełnione, wystąpi odrzucenie.

Napisany przez Nadi1985
Tak, już to wszystko wysłałem. Moje pytanie dotyczy normalnego przebiegu.
Dziękuję

Napisany przez Nadi1985
Cześć, dzisiaj zapytałem drogą mailową w firmie Sigma. Pani przy telefonie powiedziała, że umowa kredytowa została wysłana wczoraj i gdy tylko wróci, pieniądze zostaną wypłacone. Czy mogę potraktować to jako zobowiązanie? (Bank już posiada pierwszy wniosek wraz z odcinkami wypłaty, wyciągami z konta i dowodem osobistym)

Napisany przez 6Bankkaufmann
Jeśli bank twierdzi, że przesłał Ci umowę kredytową, to już jesteś zobowiązany do spełnienia warunków umowy.

Napisany przez Sissel
Cześć,
@Nadi1985 czy otrzymałaś wypłatę?? Właśnie złożyłem wniosek w firmie Sigma i dostałem podobną odpowiedź przez telefon.

Napisany przez crimo65
Cześć, mam krótkie pytanie dotyczące kredytu. Złożyłem wniosek. Jestem żonaty, ale żyję w separacji. Teraz Sigma chce znać imię i dochód partnera. Czy możliwe jest, że on też będzie kontaktowany? To byłoby bardzo kłopotliwe. Dziękuję za odpowiedź.

Napisany przez Nadi1985

Cześć,
@Nadi1985 Czy otrzymałaś wypłatę?? Właśnie złożyłam wniosek w Sigma i dostałam podobną informację przez telefon.

Cześć, podpisałam umowę, papiery do wypłaty i oświadczenie cesji i wysłałam je, teraz muszę czekać. Jutro zadzwonię, żeby sprawdzić, czy dokumenty dotarły.
Czy już otrzymałaś umowę itp.?

Napisany przez Nadi1985
Oj, tego nie wiem, najlepiej zapytaj w firmie Sigma.

Napisany przez Sissel
Dziś otrzymałem dokumenty, jutro wszystko odesłę jako list ekspresowy.

Napisany przez Nadi1985

Dzisiaj otrzymałem dokumentację, jutro prześlę wszystko za pośrednictwem ekspresowego listu poleconego.

Dziś dotarły moje dokumenty, miła Pani, z którą rozmawiałem przez telefon, powiedziała, że wypłata nastąpi we wtorek, więc otrzymam pieniądze pod koniec tygodnia. Teraz pozostaje czekać.

Napisany przez Sissel
Tak więc moje dokumenty są w drodze od piątku pocztą. Chcesz mnie trzymać na bieżąco?

Napisany przez Nadi1985

Moje dokumenty są w drodze od piątku pocztą. Chcesz mnie informować na bieżąco?

Tak, oczywiście, chętnie to zrobię, jestem także ciekawy... Pieniądze mają być wysłane dzisiaj i najpóźniej do mnie dojść pod koniec tygodnia...

Napisany przez Nadi1985
Cześć, pieniądze były dzisiaj wpłacone.

Napisany przez Sissel
To z niecierpliwością czekam, jak mi dalej pójdzie. Moje dokumenty powinny dotrzeć jutro.

Napisany przez Torbon
Jeśli to jeszcze czytasz, czy zapytałeś w Sigma o negatywną historię kredytową? Ponieważ oprocentowanie jest już wysokie :-/ Ja też się zastanawiam :-/

Napisany przez Sissel
Tak, miałem jeszcze kilka starych problemów

Napisany przez Torbon
Czy u Ciebie zadziałało?

Napisany przez Dandei
Nie słyszałam dotąd niczego negatywnego o banku.

Napisany przez Torbon
No cóż, jestem ciekawa, czy u mnie się uda.
Dzisiaj wysłałem wszystkie dokumenty :-)

Napisany przez Dandei

No cóż, jestem ciekawy, czy u mnie się uda.
Dzisiaj wysłałem wszystkie dokumenty :-)

Trzymam za Ciebie kciuki!

Napisany przez Torbon
Z wynagrodzenia i (nie mam żadnych zobowiązań) powinno się udać, ale niestety moje sprawozdanie z punktu Scoringowego jest niekorzystne z powodu błędnych decyzji :-(

Napisany przez crimo65
Więc teraz jestem ciekawy. Moje dokumenty zostały dostarczone w piątek, razem z dokumentami notarialnymi (służba publiczna). Dziś jest poniedziałek. Jestem ciekawy, czy wszystko się uda. Nawet się nie odważam zadzwonić tam.......:-((
Jeśli ktoś ma pozytywną opinię, proszę napisać.

Napisany przez crimo65
Tak więc napisałem już do banku Sigma, ponieważ moje kompletne dokumenty zostały dostarczone tam już 24.05. Zostałem poinformowany, że mój kredyt został zatwierdzony i mogę liczyć na wpłatę środków na konto w ciągu 3-4 dni roboczych. Powinno to być w nadchodzący czwartek albo piątek. Świetnie, jestem podekscytowany. Pierwsza rata będzie więc płatna dopiero w kolejnym miesiącu.

Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, to bank Sigma jest naprawdę alternatywą dla osób z problemami w Schufie, takich jak ja. Jeśli ktoś ma jakieś pytania na ten temat, może śmiało napisać do mnie.

Napisany przez Leko
Cześć, jestem klientem Sigma od dłuższego czasu. W zasadzie nie mam nic negatywnego do powiedzenia o tej firmie.
Oczywiście warunki są nieco ekstremalne.
Trochę źle odbieram komunikację z tą bankiem + nowy system oceny wpłat, który jest kompletnie nieprzyjazny dla klienta.
Krótkie wyjaśnienie: Jeśli zdarzy się opóźnić z ratą, otrzymuje się odpowiednie pisma windykacyjne, za które Sigma pobiera bardzo wysokie opłaty.
Jeśli teraz w następnym miesiącu, po pierwszym dniu, wpłaci się ratę, Sigma zalicza ją do aktualnej raty, a nie do pozostałej raty, co prowadzi do coraz większych odsetek i generuje nierzeczywiste koszty.

Obecnie skorzystałbym z usług Sigma tylko w nagłym wypadku, ponieważ kosztowo są dla mnie zdecydowanie zbyt wysocy.

Napisany przez crimo65
Dziękuję za wskazówkę.
Zawsze chciałem ustawić zlecenie stałe na pierwszy dzień miesiąca. Jednakże bank realizuje je dopiero 2-3.
Czy to już za późno? Dziękuję za informację.

Napisany przez Leko
To całkowicie w twoim czasie, crimo65! Z ustawowym zleceniem oszczędzasz dużo kosztów.

Napisany przez crimo65
Myślałem, że zawsze chcą pieniądze do pierwszego. Ale zapytam ich osobiście jeszcze raz. Dzięki za szybką odpowiedź.

Napisany przez Leko
Crimo65, szczerze mówiąc, nie ma potrzeby bycia taki drobiazgowym. Nie będziesz miał żadnych problemów, jeśli pieniądze przyjdą 1-2 dni później niż pierwsza wpłata. Bądź wdzięczny, że wszystko idzie dobrze.

Napisany przez timluca
Cześć, mam krótkie pytanie: jak długo trwa dostarczenie listów od sigma? W zeszłym tygodniu we wtorek złożyłem wniosek (przed złożeniem wniosku). W ten wtorek - czyli tydzień później - uprzejmie zapytałem w banku o aktualny status. Relatywnie szybko dostałem odpowiedź, że umowa została wysłana w poniedziałek 11.09 tego tygodnia (prawdopodobnie przez pocztę) i że gdy otrzymają ją wraz z wszystkimi dokumentami, wypłacą kredyt... * Czy mogę teraz zrozumieć, że umowa kredytowa została zaakceptowana? Jednak bardzo dziwi mnie, że umowa do dzisiaj, czyli czwartku, nadal nie dotarła do mojej skrzynki. * Jak długo musieliście czekać na waszą umowę? Dzięki za każdą informację

Napisany przez Torbon
Jeśli złożyłeś wniosek bezpośrednio do Sigma i teraz wysłali Ci umowę kredytową, to oznacza, że została zaakceptowana. Może minąć nawet 5 dni, zanim umowa znajdzie się w skrzynce pocztowej.
I kolejne 5 dni, zanim list wróci do nich.

Napisany przez network83
Cześć,
Jestem tu nowy i mam pytanie.
Złożyłem wniosek o kredyt bez sprawdzania w BIK-u u pośrednika Bon-Kredit, dosyć szybko dostałem odpowiedź, że moja sprawa zostanie przekazana do pośrednika Boncred. Zadzwoniłem do nich i zapytałem, ponieważ podjąłem już kilka prób, zawsze kończyło się to propozycją finansowej reedukacji, czego nie chcę. Powiedzieli mi, że po wstępnej analizie mogę otrzymać kredyt w wysokości 5000 euro za pośrednictwem banku Sigma Kreditbank.
Pomyślałem, że brzmi to nieźle, ale powinienem dostarczyć następujące dokumenty:
Odcinek wypłaty za lipiec i sierpień 2017 roku
Dane osobowe z przodu i z tyłu dowodu osobistego
Dane z przodu i z tyłu karty bankowej
Wyciąg z konta z bankowości internetowej, ponieważ korzystam z banku online, gdzie widać numer konta, nazwisko nadawcy oraz wpływana pensja.
Do tej pory wszystko było w porządku.
Wysłałem wszystkie dokumenty, ponieważ były to oryginalne odcinki wypłaty, wysłałem je listem poleconym za potwierdzeniem odbioru (lepiej dmuchać na zimne). Następnego dnia dostałem e-mail potwierdzający otrzymanie dokumentów, było to wczoraj, 20.09.2017 roku, dziś dostałem kolejnego e-maila dotyczącego małżonka, że brakuje danych, takich jak:
Wstępna zgoda na kredyt bez BIK-u

Szanowny Panie XXXX,
Brakuje danych dotyczących małżonka:
Imię
Nazwisko panieńskie
Data urodzenia
Dochód netto
Odpowiedziałem na te dane bezpośrednio e-mailem.
Teraz muszę to załatwić przez bank Sigma, ponieważ widnieję w rejestrze BIK w Niemczech.
Zastanawiam się, czy kredyt rzeczywiście dojdzie do skutku.
Moje dane: może ktoś może ocenić:
Zarabiam około 2600 euro netto miesięcznie, jestem w tej samej pracy od 3,5 roku.
Moja żona pracuje na pół etatu, zarabia około 650 euro miesięcznie.
Nasze wynajem, ponieważ nie mamy dzieci, wynosi 510,38 euro ciepła woda.
Czy warunki są wystarczające dla kredytu w wysokości 5000,00 euro?
Czy mam za duże nadzieje?
Do tej pory wszędzie byłem odrzucany: Maxda i inni. Otrzymałem wiele propozycji odnośnie finansowej reedukacji. Od Luxor, YourFinance i innych, może ktoś może mi na to odpowiedzieć.

Napisany przez Torbon
Warunki ramowe (o ile są one uczciwe) są wystarczające.
Jednak jeśli gdzieś znajdują się w rejestrze dłużników (sąd rejonowy), to nie otrzymają kredytu od SIGMA.
Maxda, Smava itd.... można sobie odpuścić, MAXDA chce tylko sprzedawać drogie ubezpieczenia.
SIGMA jest jedynym bankiem, który udziela kredytów bez sprawdzania w Biurze Informacji Kredytowej (Schufa), to się na tym specjalizuje. Ja również mam negatywny wpis w Schufa i dostałem kredyt, ale nie jestem także wpisany do żadnego rejestru dłużników itp.
Powodzenia!

Napisany przez network83
Czy przez „spis długów” masz na myśli upadłość?
Czy może masz na myśli spis, gdy po prostu ignoruje się komornika.
Przeprowadziłem kiedyś wywiad majątkowy 20 lat temu, ale sprawa została umorzona od 15 lat.

Napisany przez Torbon
Upadłość jest zazwyczaj rejestrowana, przynajmniej jej otwarcie, ale wierzę, że przechowywana jest tylko przez 6 miesięcy, albo do momentu jej zakończenia, a potem jeszcze przez 6 miesięcy, nie jestem tego pewien. A jeśli zignorowano upomnienia sądowe / nie zapłacono komornikowi przez sąd rejonowy. Takie rzeczy.
Ale i tak trzeba to wskazać przy umowie kredytowej, czy była się w upadłości czy nie.

Napisany przez network83
Tu jestem ponownie. W piątek dostałem umowę do podpisania i musiałem ją wysłać z powrotem do boncred za pomocą przesyłki poleconej. Czy to dobre czy złe znak? Dlaczego muszę to wysłać do boncred, a nie bezpośrednio do banku Sigma? Przecież umowa kredytowa jest od Sigma. Minęło kilka tygodni od momentu otrzymania tych dokumentów od instytucji kredytowej do dzisiaj. W piątek wysłałem pocztą dowód tożsamości oraz umowę kredytową za pomocą przesyłki poleconej, a powinny one być dziś w biurze boncred. Musiałem podpisać wiele dokumentów. Czy oznacza to, że jeśli doszło do wysłania umowy, to znaczy, że zostałem zaakceptowany, czy jednak wciąż nic nie jest pewne? Jakie są doświadczenia w tej kwestii?

Napisany przez Torbon
Ponieważ Boncred jest Twoim pośrednikiem, wszystko odbywa się za jego pośrednictwem, a umowa zawarta za pośrednictwem Boncred (Sigma) nie oznacza jeszcze zgody. Jeśli skontaktujesz się bezpośrednio z SIGMĄ i tam otrzymasz umowę, to będzie to zgoda. Nie jestem w stanie powiedzieć dlaczego jest inaczej w przypadku pośrednika.

Napisany przez network83
OK, więc teraz mam informacje, bo również wydało mi się to podejrzane.
Ponownie skontaktowałem się z moim bankiem domowym, aby sprawdzić, czy na moim koncie nie ma żadnych negatywnych informacji, a potwierdzono mi, że nie ma żadnych negatywnych wpisów, ani żadnych zajęć egzekucyjnych.
Na pewno nie ma na mnie żadnych zajęć egzekucyjnych, ponieważ od mojego pracodawcy otrzymuję pełną wypłatę od 2014 roku.
Kiedyś miałem zajęcie egzekucyjne na moim koncie, ale to było chyba w 2011 roku i zostało to załatwione, a zajęcie nie ma już miejsca na koncie. W przeciwnym razie otrzymałbym tylko część mojej wypłaty.
Czy Boncred sprawdza dokumenty i warunki?
Czy widzą tylko dochody obywateli niemieckich na niemieckim koncie?
Dlaczego zatem musisz zrobić tożsamość za pośrednictwem poczty dla nich?
Czy muszę przesłać im wszystkie oświadczenia o zarobkach wraz z dowodem osobistym i kartą bankową?
Dopiero po przesłaniu dowodu osobistego, karty bankowej, umowy wstępnej i oświadczeń o zarobkach (lipiec sierpień) otrzymałem umowę od Sigma.
Musiałem podpisać 10 kopii, jedną dla mnie, a drugą dla banku.
Był tam standardowy tekst z cesją w przypadku braku płatności itp., standardowy tekst, więc podpisałem wszystko, również potwierdzając, że zostałem skierowany do nich.
Poczta identyfikacyjna została opłacona przez BonCred, te opłaty w wysokości 9,00€ zostaną mi odjęte od mojego kredytu w wysokości 3500,00€, tak jak mi powiedziano. Tak też jest zapisane w dokumentach.

Napisany przez Torbon
Musisz po prostu poczekać :-) Może się także zdarzyć, że już to się wydarzyło.

Postident musisz zawsze zrobić, bez względu na to, jakiego banku czy instytucji dotyczy, musisz jednoznacznie potwierdzić swoją tożsamość w 100%, tak stanowi prawo. Już samo z powodu oszustwa, prania brudnych pieniędzy itp.

Chyba że założysz konto w lokalnym banku, ale wtedy też będziesz musiał pokazać dowód osobisty. Więc potwierdzenie tożsamości ZAWSZE!

Napisany przez network83
To prawda, masz rację.

Ale dziwne, że Boncred nie sprawdza.
Czy jest jakiś sposób, aby dowiedzieć się, czy już przeszedł?
Boncred powiedział mi, że wniosek jest zatwierdzony w 100%.

Ale pytanie brzmi, czy został zatwierdzony przez Boncred czy przez Sigmę.

Napisany przez network83
Jestem tak odważny i zamieszczam ocenzurowaną umowę, którą otrzymałem, mam nadzieję, że wszystko zostało ocenzurowane. :-)
Plik umowy z ocenzurowanymi danymi:
zensiert_Vertrag.pdf
Oraz mój arkusz wynagrodzenia:
Wynagrodzenie za sierpień 2017.pdf
Oczywiście teraz mają one oryginalne dane.

Napisany przez Torbon
Cześć, więc według odcinka wynagrodzenia wszystko się zgadza, zgodnie z umową kredytową też. A jeśli BonCred mówi, że jest ok, to już będzie dobrze :-) Ale mam pytanie, dlaczego bierzesz drogi kredyt w SIGMA, skoro zarabiasz dobrze? Ja wziąłem w SIGMA, bo mam negatywny wpis w SCHUFA.

Napisany przez network83
Moje główne bank odrzucił mnie, ponieważ mam negatywny wpis. Potrzebuję nowego samochodu i nie chcę od razu wydać całego dochodu. Dlatego potrzebuję kredytu. Samochód jest mi potrzebny do pracy.

Napisany przez Torbon
Mmm, nie znam teraz twojego negatywnego atrybutu, ale otrzymałem korzystny kredyt także w Degussa Bank, pomimo negatywnego atrybutu. Banki domowe zazwyczaj udzielają korzystnego kredytu tylko osobom z oceną Schufa na poziomie 99%. Mój znajomy ma wynik 98% w Schufa i został odrzucony, pomimo że nie ma ani jednego negatywnego atrybutu. Dlaczego tak się stało :-/

Napisany przez network83
Zostałem odrzucony przez wszystkich, co jest dla mnie dość dziwne. Dlatego właśnie zwróciłem się do firmy Sigma. Nie wiem dokładnie, jaka jest moja ocena, czytałem jednak, że ocena nie odnosi się tylko do osoby, ale także do otoczenia, na przykład sąsiadów i sposobu regulowania rachunków. Mam na swoim koncie zobowiązania z poprzedniego małżeństwa. Moja była żona kompletnie mnie wykorzystała - najpierw była miła i słodka, a potem zrobiła mi na złość. W małżeństwie wszystko było dzielone, dlatego moje finanse wypadły negatywnie - chodziło o telefon stacjonarny, komórkę i inne drobne sprawy, które teraz widnieją negatywnie, chociaż spłaciłem wszystko. Teraz mam nadzieję, że uda mi się uzyskać pożyczkę w firmie Sigma. Bez samochodu nie mogę wykonywać mojej pracy, ponieważ mój pracodawca nie zapewnia firmowych samochodów. Niestety. Oprocentowanie mnie nie interesuje, najważniejsze, żeby wszystko poszło do przodu. To może nie jest najlepszy sposób, ale lepszy niż nic - pracuję teraz nieprzerwanie od ponad 4 lat, codziennie, przez 7 dni w tygodniu, mam tylko wolne w święta. Teraz mam nadzieję, że wszystko się uda.

Napisany przez network83
Więc dzisiaj wszystkie dokumenty dotarły do BonCred i wszystko było w porządku. Następnie zapytałem, co dalej. Przesyłają teraz dokumenty do Liechtensteinu. Tam zostanie przeprowadzona druga weryfikacja dokumentów. Zapytałem: Czy nie zweryfikowaliście już dokumentów i wymagań? Odpowiedzieli: Tak, dokonaliśmy weryfikacji, ale ta druga weryfikacja jest taka sama, jak ta, którą wykonaliśmy, tylko bank jeszcze raz się przyjrzy - możemy powiedzieć tak, ale bank może odrzucić bez podania przyczyny, ale w 98% przypadków zgoda zostaje udzielona, a w 2% Sigma trzyma się twardo z tyłu. Powiedziałem więc dobrze i zapytałem, co dokładnie zostało zweryfikowane. Powiedziała, że sprawdzono dochód pracodawcy, mnie tożsamość oraz mojego banku. Dziś dokumenty zostaną wysłane do Sigmii. Powiedziała, że list ma 1 dzień roboczy, więc jutro powinien być w banku w Liechtensteinie, a stamtąd decyzja ostateczna zajmie około 2 dni. Gdy jednak decyzja zostanie podjęta, pieniądze już będą w drodze. Powiedziała, że prawdopodobnie pieniądze będą gotowe do odbioru między poniedziałkiem a środą. Odrzucenie jest czymś, czego normalnie nie można sobie wyobrazić, ponieważ spełnione są wszystkie wymagania, a bank nie może zrobić więcej niż to, co zostało zrobione w wstępnej analizie, to po prostu czterooczy system, na który patrzy doradca i kredytodawca. Teraz nie wiem, co myśleć o tych wszystkich informacjach ani co mam o nich myśleć.

Napisany przez Torbon
Naja BonCred sprawdza tylko dokumenty, które przejrzą, ale bank dodatkowo sprawdza zobowiązania dłużników itp. W Schufa nie zaglądają, ale zbierają informacje. To jest bank, a nie organizacja charytatywna. Jeśli wszystko zostało wypełnione zgodnie z prawdą i wszystko pasuje, to myślę, że przejdzie to, myślę, że w 98%! Możesz tylko czekać, nic więcej, wiem, że to wstrętne, ale niestety nie możesz NIC zrobić!

Napisany przez network83
Tak, wiem, to obrzydliwe niestety. Ale nic na to nie poradzisz, na pewno będę trzymać cię na bieżąco. Ale co mi przychodzi do głowy, powiedzieli, że zrobili ten sam test, który zostanie przeprowadzony przez Sigma, a to nie jest nic więcej niż to, co oni zrobili.

Napisany przez network83
Nowy status :
Otrzymano dzisiaj

kredyt bez sprawdzania w bazie Schufa

Szanowny Panie XXX,

Po otrzymaniu dokumentów dotyczących kredytu, wniosek kredytowy został przekazany do banku.
Niestety teraz nie mam już wpływu na dalszy przebieg i proszę, abyście się nie odzywali przed
wskazanym terminem!! Jeśli otrzymam jakiekolwiek informacje od banku w Państwa sprawie, natychmiast Was poinformuję.
Doświadczenie pokazuje, że po zaakceptowaniu wniosku kredytowego kwota pieniędzy zostaje natychmiast wypłacona przez bank.
Wypłata następuje poprzez przelew na Pańskie konto bieżące (tak jak podali Państwo).

Jeśli do 10.10.2017 nie otrzymali Państwo jeszcze pieniędzy, proszę do mnie zadzwonić. Zazwyczaj jednak trwa to około 5-7 dni roboczych, zanim pieniądze dotrą do Państwa.
Jeszcze raz dziękuję za Państwa zaufanie i oczywiście pozostaję do Państwa dyspozycji także w przyszłości w sprawach finansowych.
Z poważaniem

Boncred Finanzvermittlungs GmbH
XXXXX XXXXXX

Teraz byłem zuchwały i tam zadzwoniłem i powiedzieli mi, że kredyt został zaakceptowany w 100%, ponieważ już otrzymałem termin wypłaty oznaczony na niebiesko.
Powiedziała mi teraz, jakie kroki zostały podjęte :
Krok 1 Złożenie wniosku
Krok 2 Przedłożenie wszystkich dokumentów
Krok 3 Po złożeniu wszystkich dokumentów otrzymają Państwo oryginalną umowę kredytową
Krok 4 Odeślij oryginalną umowę kredytową za pomocą PostIdent
Krok 5 Przekazanie do firmy Sigma
Krok 6 Wypłata
Powiedziała również, że to, co otrzymałem, to tylko oferta od firmy Sigma, ale ponieważ otrzymałem również umowę kredytową, patrz post 41, jest to już także zobowiązanie od firmy Sigma.
Firma Sigma chce mieć tylko oryginały dokumentów, aby przystąpić do wypłaty środków.
Innymi słowy, wszystko zostało już zatwierdzone w tyle.
Zapytałem również, czy jeszcze może dojść do odrzucenia, a odpowiedziano mi, że nie, odrzucenie już nie wystąpi. Następnym krokiem jest wypłata Państwa kredytu.
Ale mam tylko jedno pytanie, co oznacza teraz to, co zostało oznaczone na czerwono :-/ ?
Czy to teraz oznacza :
A : Czekają tylko na oryginalne dokumenty do swoich akt, ponieważ zostały one już zatwierdzone
B : Po zaakceptowaniu dokumentów następuje natychmiastowa wypłata
C: Bank nie wie jeszcze, czy zaakceptuje wniosek i udzieli

Jutro dokumenty powinny być u firmy Sigma.
Powiedziała mi tylko, że bardzo ściśle współpracują z firmą Sigma i jeśli byłby jakiś problem, nie związany z dochodami, ale z osobą, to nie otrzymałbym umowy kredytowej do odesłania za pomocą PostIdent.
W sumie jest to logiczne, ponieważ Boncred pobiera opłaty od kredytu, a prowizje od pośredników są uwzględnione w odsetkach, dlatego nie ma też zaliczki.
Ponadto koszty PostIdent zostały odjęte od kwoty kredytu, powiedziano mi, że zamiast 3500,00€ otrzymam tylko 3491€ z powodu 9,00€ Postidentu.
Po tylu próbach otrzymania kredytu w internecie jestem sceptyczny, wielu mówi, że kredyt jest możliwy, a potem odrzucenie, dlatego teraz jestem naprawdę zdenerwowany.
Boncred zapytał mnie również osobiście, na co potrzebuję kredytu, odpowiedziałem, że na samochód, ponieważ mój się popsuł. Powiedziano mi tylko, że mogę się rozejrzeć i pieniądze powinny być na moim koncie do 10.10.2017.
Biorąc pod uwagę, że mam bank internetowy, może się zdarzyć, że pieniądze przyjdą jeszcze w tym tygodniu, ponieważ powiedziano mi również, że choć piszą 5-7 dni, zazwyczaj przelew jest realizowany jeszcze tego samego dnia, w którym dokumenty trafią do banku, a jeśli spojrzę na prawo SEPA, trwa to około 24 godzin, zanim środki trafią na konto.
Otrzymuję płatności z eBaya i innych z całego świata, najczęściej tego samego dnia na koncie, ale z USA i innych krajów mniej więcej dzień później.
Teraz pozostaje tylko czekać na to, co przyniesie przyszłość
Drżenie, wyczekiwanie itp.
Co 3 godziny sprawdzam e-maile, aby niczego nie przegapić, ale jak pewne jest słowo Boncred?

Napisany przez Sumsum
Cześć kochani, uważam siebie za doświadczonego klienta Sigmy, mamy już trzeci kredyt w toku, zawsze bezpośrednio przez Sigmę, bez pośrednika.

2010 kredyt 1 - 3500 euro - od złożenia wniosku do wypłaty na konto 18 dni. Spłacany bez problemów i spłacony przed czasem.

2013 kredyt 2 - 3500 euro - od złożenia wniosku do wypłaty 27 dni. Niestety w trakcie tego pojawiły się problemy finansowe i umowa została wypowiedziana, mimo że trwała tylko 3 miesiące. W tym miejscu warto wspomnieć, że firma windykacyjna Barex, która jest w takich przypadkach zatrudniana, stosuje ostre metody, ponieważ posiadają oświadczenie o cesji i są mało skłonni do współpracy. W krótkim czasie zostaliśmy objęci zajęciem komorniczym, którego nie udało się uniknąć (łącznie zostało zajęte 11 miesięcy, mój mąż ma bardzo wysokie dochody).

2015 Odmowa dodatkowego wniosku kredytowego.

2017 Ponowne zapytanie sprzed 4 tygodni o 7500 euro, od złożenia wniosku do wypłaty dokładnie 3 tygodnie.

Sigma przeprowadza ocenę po złożeniu wstępnego wniosku wraz z dokumentami, jeśli coś jest nie tak, otrzymuje się odmowę natychmiast! Jeśli dostaje się umowę kredytową, jest to już akceptacja, wszelkie inne kroki byłoby zbyt dużym obciążeniem dla banku!

Osoby cywilne wysyłają dokumenty za pośrednictwem poczty, aby się zweryfikować. Funkcjonariusze publiczni (tak jak my) muszą poświadczyć zrzeczenie się w notariacie (koszt około 30 euro) i mogą wysłać je normalnie za pośrednictwem listu poleconego.

Pozdrawiam

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata