Nowy status :
Otrzymano dzisiaj
kredyt bez sprawdzania w bazie Schufa
Szanowny Panie XXX,
Po otrzymaniu dokumentów dotyczących
kredytu, wniosek
kredytowy został przekazany do banku.
Niestety teraz nie mam już wpływu na dalszy przebieg i proszę, abyście się nie odzywali przed
wskazanym terminem!! Jeśli otrzymam jakiekolwiek informacje od banku w Państwa sprawie, natychmiast Was poinformuję.
Doświadczenie pokazuje, że po zaakceptowaniu wniosku kredytowego kwota pieniędzy zostaje natychmiast wypłacona przez bank.
Wypłata następuje poprzez przelew na Pańskie
konto bieżące (tak jak podali Państwo).
Jeśli do 10.10.2017 nie otrzymali Państwo jeszcze pieniędzy, proszę do mnie zadzwonić. Zazwyczaj jednak trwa to około 5-7 dni roboczych, zanim pieniądze dotrą do Państwa.
Jeszcze raz dziękuję za Państwa zaufanie i oczywiście pozostaję do Państwa dyspozycji także w przyszłości w sprawach finansowych.
Z poważaniem
Boncred Finanzvermittlungs GmbH
XXXXX XXXXXX
Teraz byłem zuchwały i tam zadzwoniłem i powiedzieli mi, że
kredyt został zaakceptowany w 100%, ponieważ już otrzymałem termin wypłaty oznaczony na niebiesko.
Powiedziała mi teraz, jakie kroki zostały podjęte :
Krok 1 Złożenie wniosku
Krok 2 Przedłożenie wszystkich dokumentów
Krok 3 Po złożeniu wszystkich dokumentów otrzymają Państwo oryginalną umowę kredytową
Krok 4 Odeślij oryginalną umowę kredytową za pomocą PostIdent
Krok 5 Przekazanie do firmy Sigma
Krok 6 Wypłata
Powiedziała również, że to, co otrzymałem, to tylko oferta od firmy Sigma, ale ponieważ otrzymałem również umowę kredytową, patrz post 41, jest to już także zobowiązanie od firmy Sigma.
Firma Sigma chce mieć tylko oryginały dokumentów, aby przystąpić do wypłaty środków.
Innymi słowy, wszystko zostało już zatwierdzone w tyle.
Zapytałem również, czy jeszcze może dojść do odrzucenia, a odpowiedziano mi, że nie, odrzucenie już nie wystąpi. Następnym krokiem jest wypłata Państwa
kredytu.
Ale mam tylko jedno pytanie, co oznacza teraz to, co zostało oznaczone na czerwono :-/ ?
Czy to teraz oznacza :
A : Czekają tylko na oryginalne dokumenty do swoich akt, ponieważ zostały one już zatwierdzone
B : Po zaakceptowaniu dokumentów następuje natychmiastowa wypłata
C: Bank nie wie jeszcze, czy zaakceptuje wniosek i udzieli
Jutro dokumenty powinny być u firmy Sigma.
Powiedziała mi tylko, że bardzo ściśle współpracują z firmą Sigma i jeśli byłby jakiś problem, nie związany z dochodami, ale z osobą, to nie otrzymałbym umowy kredytowej do odesłania za pomocą PostIdent.
W sumie jest to logiczne, ponieważ Boncred pobiera opłaty od
kredytu, a prowizje od pośredników są uwzględnione w odsetkach, dlatego nie ma też zaliczki.
Ponadto koszty PostIdent zostały odjęte od kwoty
kredytu, powiedziano mi, że zamiast 3500,00€ otrzymam tylko 3491€ z powodu 9,00€ Postidentu.
Po tylu próbach otrzymania
kredytu w internecie jestem sceptyczny, wielu mówi, że
kredyt jest możliwy, a potem odrzucenie, dlatego teraz jestem naprawdę zdenerwowany.
Boncred zapytał mnie również osobiście, na co potrzebuję
kredytu, odpowiedziałem, że na samochód, ponieważ mój się popsuł. Powiedziano mi tylko, że mogę się rozejrzeć i pieniądze powinny być na moim koncie do 10.10.2017.
Biorąc pod uwagę, że mam bank internetowy, może się zdarzyć, że pieniądze przyjdą jeszcze w tym tygodniu, ponieważ powiedziano mi również, że choć piszą 5-7 dni, zazwyczaj przelew jest realizowany jeszcze tego samego dnia, w którym dokumenty trafią do banku, a jeśli spojrzę na prawo SEPA, trwa to około 24 godzin, zanim środki trafią na
konto.
Otrzymuję płatności z eBaya i innych z całego świata, najczęściej tego samego dnia na koncie, ale z USA i innych krajów mniej więcej dzień później.
Teraz pozostaje tylko czekać na to, co przyniesie przyszłość
Drżenie, wyczekiwanie itp.
Co 3 godziny sprawdzam e-maile, aby niczego nie przegapić, ale jak pewne jest słowo Boncred?