Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Przekazanie WSZYSTKICH roszczeń z oświadczenia o zwolnienie zobowiązań do drugiego finansującego.

Napisany przez amazone354
Cześć, jestem tutaj nowy i mam nadzieję, że ktoś mi pomoże...

Kupiliśmy mieszkanie w nowo budowanym kompleksie budynków składającym się z około 60 mieszkań. Finansowanie przez nasz bank zostało sfinalizowane. Hipoteka na rzecz naszego banku została zarejestrowana. Bank przedstawił nam oświadczenie o cesji w celu wypłaty pożyczki, w którym stwierdza, że wszelkie roszczenia wynikające z deklaracji zwolnienia, udzielonej nam przez dewelopera, mają być przeniesione na korzyść banku. W ten sposób przekazujemy również nasze środki własne w wysokości 40% ceny zakupu. Celem cesji jest zabezpieczenie wszystkich istniejących i przyszłych roszczeń banku wynikających z pożyczki.

Czy w tym przypadku nie dochodzi do nadzabezpieczenia? Jeśli deweloper zbankrutuje lub projekt budowlany nie zostanie zakończony, co stanie się z naszym kapitałem własnym, skoro nie będziemy mieli już roszczenia zwrotnego wobec dewelopera? Czy powinniśmy podpisać to oświadczenie, czy też należy ograniczyć jego zakres przed podpisaniem?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata