Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Odwołanie już w 2008 roku ostatecznie spłaconego pożyczki.

Napisany przez neulinghh
Cześć, mam pytanie dotyczące możliwości odwołania umowy kredytu hipotecznego ze względu na wadliwe pouczenie o prawie do odstąpienia od umowy. kredyt ten został zaciągnięty w grudniu 2005 i został już częściowo spłacony ratami i dodatkowymi spłatami w lipcu 2008 roku. Większość kredytu została już spłacona w 2006 roku, co było jasne już przy podpisywaniu umowy, dlatego umowa kredytowa została zawarta z zmiennym oprocentowaniem. Nie zapłacono również kary za wcześniejszą spłatę. Stopa Euribor w tym czasie zmieniła się znacząco. W latach 2006, 2007 i 2008 wynosiła nawet więcej niż w chwili podpisania umowy. Ponadto w umowie zawarte są opłaty za prowadzenie konta i opłaty manipulacyjne. Opłaty za prowadzenie konta zostały nawet zmienione z 1,50 euro miesięcznie w kwietniu 2007 roku na 2,00 euro miesięcznie. Chciałbym wiedzieć, jak w takim przypadku odbywa się rozwiązanie umowy w przypadku odwołania, ponieważ jeśli podstawą byłby oprocentowanie z 2008 roku, to nawet dla mnie byłoby niekorzystne odwołanie umowy. Czy ktoś z Was może mi powiedzieć, jak w takiej sytuacji przebiega rozwiązanie umowy po odwołaniu.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata