Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na temat transakcji nieruchomościowych, takich jak rentowność (dom dochodowy), lokalizacja nieruchomości, rzeczoznawcy, pośrednicy nieruchomości, umowy kupna, ubezpieczenia nieruchomości i podatki. (Zakup nieruchomości w celu wynajmu)

Re: Dość paradoksalna sytuacja w przypadku kredytu.

Napisany przez testfahrer
Cześć, drogi czytelniku!

Chciałbym opisać pewną dziwną sytuację: Jestem samozatrudniony w branży motoryzacyjnej bez przerwy od ponad 30 lat. Udało mi się spłacić nasz prywatny Dom, który nie jest zbyt stary, o powierzchni mieszkalnej około 245 metrów kwadratowych (10 pokoi plus łazienka itp.), oraz obecnie trzy nieruchomości komercyjne również bez obciążeń. Nasz Dom zamieszkujemy sami po wyprowadzce naszej dzieci. Pozostałe nieruchomości są wynajęte, włącznie z trzema innymi, które są jeszcze obciążone, ale dobrze wynajęte. Jest tam więc już kilkaset tysięcy euro wartości bez obciążeń. Moje obecne wskaźniki kredytowe to 98,66% w przypadku Schufa, a również Creditreform jest na najwyższym poziomie...... wszędzie chętnie widziany płatnik gotówką, ale niestety nie w bankach, ponieważ moje bilanse nie są super. Ostatnie pokazują zysk w okolicach 17000 euro. Chciałbym pożyczyć 50000 do 100000 euro na inwestycje i płynność finansową....... chociaż zasadniczo jestem niezależny od obcego kapitału. Jednak obecnie pieniądze są tak tanie, że warto pożyczyć. Przecież nie chcę pojechać na wakacje, ale ponownie zarobić na nich. W ciągu ostatnich 12 miesięcy zainwestowałem co najmniej 150000 euro ze środków własnych w moje nieruchomości. MAM JEDNAK ZAUFANIE ZEWNĘTRZNE ZE WZGLĘDU NA TO, ŻE LUDZI OCENIA SIĘ TYLKO ZE WZGLĘDU NA PAPIEROWE DOKUMENTY. W czasie, kiedy skupiałem się jak mrówka na zakupie różnych nieruchomości, z których większość nawet poprzez prywatne umowy sprzedaży, inni tracili prawie całe korporacje (patrz na przykład przewoźnika morskiego, Nilsa xxxxxxx). Tych ludzi jednak uważano za przedstawicieli w garniturach z białymi kołnierzykami, a nie takich gburowatych jak ja......

Napisany przez Daukind
Jaka dokładnie jest Twoje pytanie?

Jaka dokładnie jest Twoje pytanie?

Pytanie brzmi, czy jest rzeczywiście możliwe uzyskanie rzeczywistego kredytu..........Dodatkowe informacje do pierwszego posta: Według kierownika oddziału Hypovereinsbank, jestem jedynym klientem całego HVB, który nie ma przydzielonego ratingu. Mimo że przez prawie 16 lat płaciłem miesięcznie (aż do zeszłego roku - teraz zbyciem zysków z 3 polis i ich odpracowaniem tylko około 3000) niemal 7000 euro, nigdy nie było możliwości uzyskania kredytu poza jednorazowym kredytem hipotecznym.
Co więcej, paradoksalne jest to, że mimo sprzedaży polis, która przyniosła mi około 145000 euro na spłatę domu prywatnego po zakończeniu okresu zabezpieczenia w ubiegłym roku czerwca, oraz obniżając wartość innego najmu na około 70000 euro, który teraz generuje więcej dochodu z najmu niż spłacam obecnie trzy pozostałe kredyty w HVB.

Zapytałem bezpośrednio, czy nie byłoby możliwe uzyskanie płynności finansowej na przykład 50000 euro na Dom, ponieważ formalnie był tam obciążony.

Nic z tego, bardzo uprzejmie odesłano mnie z kwitkiem......... powinienem być naprawdę zadowolony, że zostałem wychowany na autonomię i nie potrzebowałem nikogo, aby przetrwać. Mimo bardzo trudnych czasów przez dwa/trzy lata, udało mi się stanąć na własnych nogach, zupełnie niezależnie.
I jak już wspomniałem, zastrzyk gotówki nie zaszkodziłby, ale na szczęście nie ma mowy o MUSZENIU.

Owszem, moje podejście często budzi niezrozumienie i antypatię, pomimo że faktycznie jestem bardzo rzadkim egzemplarzem w dziedzinie biznesu, cechującym się nieodłączną uczciwością słowa i lojalnością wobec umów i słów.
Dla mnie dane słowo, udzielona zgoda są absolutnie niemianowalne.
Jednak osoby, które podobnie myślą, mnie kochają

Napisany przez Cici
Dlaczego nie spróbujesz w innej banku, jeśli twój domowy bank nie chce ci dać kredytu?

Cześć Cici, problem pozostaje ten sam: kto da pieniądze, gdy na papierze nie ma dobrych liczb? Kiedyś miałem dobre liczby, teraz na pewno mam się znacznie lepiej - tylko nie na papierze - miałem debet w wysokości 250 000 marek niemieckich (250 tys.). Ale wtedy, pod koniec roku, zawsze zauważałem, że dużo się działo, dużo się obracało, ale nie zostało nic, ponieważ wszyscy chcieli swojego udziału w TEJ WIĘCEJ - doradcy podatkowi, prawnicy, urząd skarbowy, izby handlowe itd., itd. W rezultacie obracałem się jak prostytutka, ale przynosiłem pieniądze dla swoich alfonsów. Z tych doświadczeń ukształtowałem/nawzyłem więc następującą zasadę doświadczenia: Na każdego baranka, którego chcesz wprowadzić na suchy ląd, czai się już stado głodnych wilków. No dobrze, druga strona medalu to obecna sytuacja. Ale między liczbami na papierze a prostytucją, wolę niezależność, nawet jeśli czasami prowadzi to przez trudniejszą drogę. Zaraz idę do pracy, jestem tak cholernie wolny, nie znam spotkań bilansowych, szablonów BWA ani wymagań itp., itd. Nikt nie ma prawa mi niczego mówić ani nie żądać ode mnie w ramach tematu. Posiadając wystarczające zabezpieczenia, takie jak nieruchomości bez obciążeń, nie jest to również naruszenie, na przykład zezwolenie na rejestrację w Sądzie Rejonowym. Mam na myśli, że to nie narusza mojej wolności, ponieważ w ramach tematu dotknąłbym jedynie niewielkiej części mojej wolności, ale mogę zrobić kolejny krok naprzód. Wszystko jest możliwe, nic nie jest obowiązkowe.

Napisany przez BenniG
Masz dochody z czynszu oraz dochody z działalności gospodarczej? Masz również spłaty kredytów oraz zwykłe koszty utrzymania! Obecnie masz więcej pieniędzy w portfelu niż wcześniej, mimo że nie masz wyższych dochodów niż wcześniej. Czy to dlatego, że Twoje spłaty kredytów są niższe, czy jak to się dzieje?

Masz dochody z najmu i dochody z działalności gospodarczej?
Masz raty kapitałowe i zwykłe koszty utrzymania!

W tej chwili masz więcej pieniędzy w kieszeni niż wcześniej, nie mając wyższych dochodów niż wcześniej.
Czy to dlatego, że twoje raty kapitałowe są niższe, czy jak to się dzieje?

Poprzez sprzedaż polisy na życie w zeszłym roku pozbyłem się miesięcznych składek w wysokości 1600 euro, następnie przedłużyłem nowe kredyty hipoteczne i przy identycznej spłacie mam o 500 euro mniej miesięcznie do spłacenia, potem opłaciłem mój Dom z dochodu z polisy na życie i dzięki temu nie mam już raty hipotecznej w wysokości 1200 euro, a dodatkowo, z około 120 000 euro z polis na życie, dotowałem nieruchomość komercyjną, więc również mam o około 600 euro mniej do spłacenia.
....... i mimo to mam zdecydowanie większe dochody w działalności, ale także z wynajmu.........

Przez ponad trzydzieści lat na pewno było mi nie lepiej. A to, co teraz przygotowałem, także nowa koncepcja w dziedzinie pojazdów mechanicznych, gdzie już zarejestrowałem markę w urzędzie patentowym; wszystko to wskazuje na prawdopodobnie jeszcze wyższe oczekiwania w przyszłości.

Kiedy czytam samego siebie, zastanawiam się nad początkowym postem......... Ale to jest absolutnie prawda.

Napisany przez Assetbacker
A czy przy prostym obliczeniu przychodów i kosztów masz miejsce na przyszłą ratę kredytu? Może powinieneś odwiedzić inną bankową placówkę!

Cześć i dzięki za zajęcie się tym
Dowiedziałem się o twoim poście dzięki informacji mailowej.
Ten temat jest dla mnie właściwie zamknięty. Postanowiłem iść dalej tak jak dotychczas.
Rozwinę te myśli później tutaj, teraz nagli mnie obowiązek........ Do zobaczenia później

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata