Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Zabezpieczenia Banku Szkocji

Napisany przez VoxX
Cześć wszystkim,

jestem tuż przed podpisaniem umowy kredytowej z Bank of Scotland.
Jest to tzw. kredyt samochodowy.

Mam jeszcze jedno pytanie dotyczące zabezpieczeń i warunków kredytu:

Bank of Scotland wymaga następujących zabezpieczeń:
1. Zastawienie pojazdu
2. Przekazanie dochodu

Czy przekazanie dochodu jest zwykłym zabezpieczeniem?

Moje drugie pytanie dotyczy następującego punktu warunków kredytowych:

8.6 Jeśli pozostała kwota kredytu przewyższa wartość pojazdu, bank może poprosić kredytobiorcę o zmniejszenie pozostałej kwoty kredytu w ciągu 30 dni poprzez dodatkową spłatę w taki sposób, aby równała się ona albo wartości pojazdu, albo wyższej, przez bank ustalonej kwocie. Dodatkowa spłata może obejmować przekazanie bankowi pojazdu, którego wartość już przy przekazaniu jest niższa niż pozostała kwota kredytu.

Czy dobrze zrozumiałem ten fragment, że jeśli np. kwota kredytu wynosi 20 000 €, ale cena zakupu pojazdu wynosi tylko 18 000 €, to różnica, czyli 2 000 €, musi zostać spłacona poprzez dodatkową spłatę? Czy kwota kredytu automatycznie zmniejszyłaby się z np. początkowych 20 000 € do faktycznych 18 000 €, dzięki czemu należałoby spłacić odsetki tylko od zmniejszonej sumy?

Dziękuję za pomoc.

Re: Zabezpieczenia Banku Szkocji

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cedowanie roszczeń z tytułu wynagrodzenia jest normalnym środkiem zabezpieczenia dla pracowników. (W przeciwieństwie do udzielania kredytów dla samozatrudnionych)
W przypadku zaległości w płatnościach roszczenia wynagrodzenia są następnie egzekwowane i zgłaszane pracodawcy.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata