Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Prywatne zabezpieczenie emerytalne jest konieczne, ale jak to zrobić? Renta Rürup czy Riester, a może tradycyjne ubezpieczenie na życie?

Re: Jakie korzyści przynosi mi podwyższenie składki o kwotę x w ramach świadczeń pracowniczych?

Napisany przez gigibi
Cześć
jakie korzyści miałbym, gdybym zdecydował się zwiększyć swój wkład do mojego PPK o kwotę x? Proszę o informacje na temat korzyści.
Wady, takie jak koszty itp., są mi znane. Interesuje mnie teraz tylko korzyść.
dziękuję za każdą pomocną odpowiedź.

Re: Jakie korzyści przynosi mi podwyższenie składki o kwotę x w ramach świadczeń pracowniczych?

Napisany przez 2titan1981
Wtedy musisz określić jaką kwotę x?
Twoją własną kwotę x
Kwotę x maksymalnie możliwą z 4% wartości BBG?
Kwotę x ponad wartość BBG?

Jaki to rodzaj PPK? Fundusz pomocy pracowniczej, zobowiązanie bezpośrednie itp....

Ogólnie można powiedzieć, że większa składka oznacza wyższą emeryturę z PPK. W zależności od dochodu niewiele emerytury z systemu ubezpieczeń społecznych. Różnica wynika również z tego, czy jesteś prywatnie czy publicznie ubezpieczony.... itd.

Lista jest nieskończona

Napisany przez gigibi
20 euro przy 4%

Napisany przez 2titan1981
Bardzo skąpa, niekompletna odpowiedź.

Napisany przez Matthew Pryor

20 euro poniżej 4%

Ah ja...Dann mal ebenso ausführlich: Mutmaßlich więcej rein, mehr raus.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata