Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Jakie konto w WHEN najlepiej niemieckojęzycznym) zagranicznym kraju, na przykład w Luksemburgu?

Napisany przez dangel2001
Cześć wszystkim,

Jestem obecnie w trakcie poszukiwania konta osobistego w jak najbardziej niemieckojęzycznym zagranicznym kraju (Luksemburg, Austria, ewentualnie Szwajcaria). Aby zapobiec ewentualnym pytaniam - nie, nie chodzi o żadne nielegalne działania. Chcę uniknąć kłopotów z powodu opłaty medialnej (tak, należę do tych, którzy sprzeciwiają się opłacie) oraz chcę utrudnić ewentualne przyszłe zajęcie konta / blokadę i zapobiec negatywnemu wpisowi do rejestrów dunajskich.

Dlatego uznałem, że przynajmniej warto rozważyć otwarcie konta w sąsiednim kraju, gdzie zwykle nie przywiązuje się wagi do historii kredytowej i też zajęcie konta / blokada jest niezwykle złożona, choć nie niemożliwa.

Dlatego mam nadzieję, że tutaj mogę łatwo i mieć nadzieję, że w odpowiednim forum wymienić się poradami i doświadczeniami. W razie pytań dotyczących decyzji skontaktuj się ze mną śmiało. Chciałbym uniknąć dyskusji o sensie i celowości w tym miejscu i skupić się na istocie (temat konta).

W idealnym przypadku konto powinno być elastyczne w codziennym użytkowaniu. Oznacza to:

brak / wysokie limity przelewów lub dodatkowe opłaty za przelewymożliwość korzystania z taniej karty VISA/V-Pay lub EC, którą można bezpłatnie używać w Niemczech w bankomatach / terminalach ELV.uzasadnione opłaty za prowadzenie konta (około 2 EUR/miesiąc) chętnie zaakceptuję - chętnie jednak skorzystam z darmowych kont osobistych.

(Opłaty bankowe i tak niedługo w Niemczech będą na nas spadały!!!)Fajnie byłoby mieć możliwość darmowego/taniego korzystania z jednego lub dwóch kont podrzędnych oprócz konta głównego.Stopy procentowe na saldzie są mi obojętne... i tak nie kupię gumy do żucia z zysku odsetkowego!Ochrona depozytów powinna być obecna.

Jestem bardzo ciekawy i mam nadzieję na sensowną i interesującą wymianę doświadczeń.

Obecnie sprawdzam warunki ING Diba Lux. W ING Diba Belgium można chyba otworzyć konto tylko jako obywatel Belgii (i tam także tylko w języku angielskim).

Czy są jakieś inne wskazówki? Chętnie również w Austrii itp., jak wspomniałem, najlepiej z niemieckojęzyczną witryną internetową / obsługą klienta. Angielski jest również akceptowalny, jeśli warunki są odpowiednie.

Re: Jakie konto w WHEN najlepiej niemieckojęzycznym) zagranicznym kraju, na przykład w Luksemburgu?

Napisany przez dangel2001
W załączeniu kilka kont bankowych do dyskusji / wymiany doświadczeń:

https://www.ing.lu/ --> ING Orange Account
https://www.hellobank.at/
https://www.easybank.at/

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata