Re: Poszukiwana jest oprocentowana umowa oszczędnościowo-kredytowa na 7-10 lat.
Napisany przez haus0711 -
- pt cze 17, 2016 11:15 am
Cześć!
Szukam umowy oszczędnościowej na budowę, aby oszczędzać miesięcznie od 7 do 10 lat po 150 euro. Należy zwrócić uwagę na oprocentowanie, oprocentowanie pożyczki nie ma znaczenia.
Premia mieszkaniowa i oszczędności pracownicze nie mogą być uwzględnione.
Znalazłem dotychczas:
Bausparkasse Mainz: maxSparplus H
Miesięczna składka oszczędnościowa
3‰ sumy kredytu budowlanego
Oprocentowanie kapitału
0,50 % r. r. nominalnie
Przydział wyboru
już po 24 miesiącach
Oprocentowanie pożyczek
począwszy od 3,01 % - 4,86 % r. r. stała stopa procentowa (zawsze o 2,5% wyższa od średniego oprocentowania kapitału),
efektywna roczna stopa procentowa 3,12 – 5,41 %
Opłata za zamknięcie
1,6 % sumy kredytu budowlanego
*maxSparplus wliczając oprocentowanie 2,36% r. r. nominalnie po 10 latach oszczędzania lub 2,11% r. r. po 7 latach oszczędzania, suma kredytu budowlanego 27.000 € dla singla. Suma kredytu budowlanego 55.000 € dla małżeństw. Opłata za zamknięcie w wysokości 1,6% sumy kredytu budowlanego płatna osobno. Przy miesięcznej składce oszczędnościowej w wysokości 3‰ sumy kredytu budowlanego. Data: 1.7.2015
Jaką sumę kredytu budowlanego powinienem wybrać? Przeczytałem, że nawet 4,5 promila jako miesięczna składka oszczędnościowa jest akceptowana. Wtedy około 34.000 euro wystarczyłoby i trochę zmniejszyłoby opłatę za zamknięcie.
Czy ktoś zna dobrą alternatywę?
Dziękuję!
haus0711
Szukam umowy oszczędnościowej na budowę, aby oszczędzać miesięcznie od 7 do 10 lat po 150 euro. Należy zwrócić uwagę na oprocentowanie, oprocentowanie pożyczki nie ma znaczenia.
Premia mieszkaniowa i oszczędności pracownicze nie mogą być uwzględnione.
Znalazłem dotychczas:
Bausparkasse Mainz: maxSparplus H
Miesięczna składka oszczędnościowa
3‰ sumy kredytu budowlanego
Oprocentowanie kapitału
0,50 % r. r. nominalnie
Przydział wyboru
już po 24 miesiącach
Oprocentowanie pożyczek
począwszy od 3,01 % - 4,86 % r. r. stała stopa procentowa (zawsze o 2,5% wyższa od średniego oprocentowania kapitału),
efektywna roczna stopa procentowa 3,12 – 5,41 %
Opłata za zamknięcie
1,6 % sumy kredytu budowlanego
*maxSparplus wliczając oprocentowanie 2,36% r. r. nominalnie po 10 latach oszczędzania lub 2,11% r. r. po 7 latach oszczędzania, suma kredytu budowlanego 27.000 € dla singla. Suma kredytu budowlanego 55.000 € dla małżeństw. Opłata za zamknięcie w wysokości 1,6% sumy kredytu budowlanego płatna osobno. Przy miesięcznej składce oszczędnościowej w wysokości 3‰ sumy kredytu budowlanego. Data: 1.7.2015
Jaką sumę kredytu budowlanego powinienem wybrać? Przeczytałem, że nawet 4,5 promila jako miesięczna składka oszczędnościowa jest akceptowana. Wtedy około 34.000 euro wystarczyłoby i trochę zmniejszyłoby opłatę za zamknięcie.
Czy ktoś zna dobrą alternatywę?
Dziękuję!
haus0711