Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: ADAC - Ochrona prawna w ruchu drogowym. Wypowiedzenie po wycofaniu się przez BGH.

Napisany przez testfahrer
Cześć.
Zawarłem ubezpieczenie ochrony prawnej dla wielu pojazdów w ADAC wiele lat temu.
Korzystałem z niego kilka razy. Ale zawsze wydaje mi się, że ostatecznie wygrałem w sądzie.
Potem miałem wypadek wiele lat temu, a przypadkowo ADAC był przeciwnikiem.
ADAC dokładnie zbadał nas, uczestników, włączając w to prywatne detektywistyczne śledztwo itp.
Gdy zaczęły przychodzić podejrzane telefony, postanowiłem złożyć skargę do policji w związku z nielegalnym szpiegowaniem i podsłuchiwaniem.
Sprawa trafiła do urzędnika, który nie miał nic lepszego do zrobienia, niż spotkać się z pracownikiem ADAC, którego wymieniłem.
Kiedy ci dwaj wyraźnie postanowili nas obu złapać, zaczęły się problemy dla mnie.
Nie otrzymałem pieniędzy z tytułu szkody, a dodatkowo wszczęto postępowanie śledcze wobec nas, uczestników, z urzędu.
Po przejrzeniu aktów dostałem teczki zawierające kilkaset stron rzekomego materiału obciążającego, który pracownik ADAC zgromadził i przekazał policji w ramach tamtejszych śledztw.
Następnie pojawiła się ekspertyza wypadku sporządzona przez ADAC, w której wyraźnie stwierdzono, że nie hamowałem itp. i dlatego wypadek nie był wiarygodny itp.
Na rozprawie eksperci wypadków wyjaśnili to, a prokurator zaproponował mi zakończenie sprawy mandatem karnym w wysokości 1000 euro.
Wrzasnąłem praktycznie NIE DO POMYŚLENIA w sądzie, w rezultacie zlecono przeprowadzenie ekspertyzy sądowej. Jednak wszystko potoczyło się zupełnie inaczej: biegły sądowy stwierdził, że wszystko było zgodne z moimi zeznaniami i nawet skrytykował pracę analityka ADAC.
Ostatecznie uzyskałem UNIEWINNIENIE z przyczyn faktycznych, dzięki czemu mogłem skorzystać z mojego ubezpieczenia ochrony prawnej z ADAC przeciwko ADAC, gdyż nie byłem już podejrzany.
Standardowe pozycje zostały hojnie rozliczone, ale chciałem otrzymać opłaty za postoje dla dwóch pojazdów, które brały udział w wypadku i nie zostały ruszone przez około 900 dni.
Łącznie żądałem około 56000 euro wraz z opłatami za postoje.
Jednak sądy nie pozwoliły mi uzyskać więcej niż 1000 euro. Sprawa była prowadzona kosztem ADAC aż do Federalnego Trybunału Sprawiedliwości, gdzie ostatecznie, na radę prawnika, wycofałem się z postępowania.

........

Teraz otrzymałem wypowiedzenie ubezpieczenia ochrony prawnej na 05.07.2016 r.

Ogólnie nie mogę zaakceptować uzasadnień sądów w sprawie opłat za postoje, ale cóż.

Jedna z moich klientek również doszła z moim wsparciem (w tle) do Federalnego Trybunału Sprawiedliwości w głośnej sprawie i zwyciężyła z dealerem samochodowym ze wschodnich Niemiec.

Moja sprawa kryje jeszcze więcej bomb, ponieważ dzięki przejrzeniu aktów uzyskałem dostęp do różnych dokumentów, które potwierdzają jasną dyskryminację składających roszczenia jako żebraków, bezrobotnych i Rumunów.

ADAC nawet to przyznał - rzekomo PRZYPADEK JEDNORAZOWY, po gęstych kontrolach akt.
Przesłali (pewnie przypadkowo) listy do policji odnośnie zarządzania przez zarząd i notatek takich jak nie pozostawiła żadnych śladów ani numerów zwrotnych (detektyw po rozmowach telefonicznych z nami).
Lub e-mail od kierownika działu szkód w Niemczech do zarządu: tak jak się obawialiśmy, tutaj zostaliśmy wystawieni na pośmiewisko, czy aby powinniśmy dodatkowo uwzględniać te przesadnie wysokie żądania?
Bafin i Federalna Agencja Antydyskryminacyjna również były zaangażowane.

To długa historia. Gdybym nie był wytrwały, oszukałbym w 2012 roku.
Niestety byłem zbyt uparty. Trzy lata temu, po zakończeniu całej sprawy, dostali ode mnie pisemną ofertę na 12000 euro przez biuro adwokackie, żeby nie podjąć kolejnych działań, ponieważ miałem w zanadrzu kwestię dyskryminacji - która teraz jest nadal aktualna............... Ponieważ po wycofaniu sprawy na rzecz BGH ostatecznie zakończyło się na kwocie nieco poniżej 1000 euro.

...i jak już wspomniałem, wypowiedzenie mojego ubezpieczenia komunikacyjnego

Re: ADAC - Ochrona prawna w ruchu drogowym. Wypowiedzenie po wycofaniu się przez BGH.

Napisany przez katalog49
A teraz, jaka jest pytanie?

Napisany przez testfahrer

A teraz pytanie brzmi?

Dziękuję za wskazówkę. Jednak muszę praktycznie zatrzymać tę sprawę ze względu na ochronę osobowości niezapytanych stron.
Pytanie brzmi mniej więcej, czy wypowiedzenie ubezpieczenia RS to coś normalnego.
Mają oni również reputację do utrzymania, a w tej sytuacji wypowiedzenie ubezpieczenia... cóż, na pewno nie jest to bardzo przyjazne klientom...

Niezależnie od tego, sprawa może zniknąć. Chyba najlepiej biorąc to pod uwagę ze mną

Napisany przez Bitte
ubezpieczenie ochrony prawnej może zawsze zgodnie z niemieckim prawem zakończyć umowę w sposób legalny.

Przykład:
Jeśli ktoś był ubezpieczony od ochrony prawnej przez 13 lat i miał w ciągu tych 13 lat 23 przypadki (do 900 euro za każdy przypadek), to klient nie jest opłacalny. Jednakże samo ubezpieczenie interpretuje to inaczej, na przykład ze względu na zauważalne małe kwoty w sprawach prawnych, przy dużym sporze prawnym nie można niczego zaoszczędzić.

Gdy ubezpieczyciel wypowie umowę, najczęściej pojawiają się duże problemy ze znalezieniem innego, który udzieli ochrony prawnej. Nawet dodatkowa opłata własna w wysokości 300 euro już nie pomoże!

Napisany przez katalog49
Napisujesz tutaj naprawdę wiele bzdur - i nie tylko tutaj. Lepiej idź na Jappy! Tam poradzisz sobie nawet z chaotycznymi komentarzami!

Napisany przez Bitte

Naprawdę piszesz bzdury - i nie tylko tutaj. Lepiej idź do Jappy! Tam nawet z chaotycznymi komentarzami można sobie poradzić!

Jeśli uważasz, że to, co tutaj piszę, to bzdura, to spotkajmy się publicznie, a udowodnię Ci na piśmie, co pisze tam ubezpieczyciel.

Napisany przez katalog49
ubezpieczenie interpretuje to jednak inaczej, na przykład ze względu na niskie kwoty w sprawach prawnych, w przypadku dużego sporu nie można niczego zaoszczędzić. Potrzebuję więc spotkania osobistego. Jeśli mówisz tak, jak piszesz, nie rozumiem ani jednego słowa!

Napisany przez Matthew Pryor
Jeśli uważasz, że to, co tutaj piszę, to śmieć, spotkajmy się publicznie, a udowodnię Ci na piśmie, co napisała tam ta ubezpieczalnia.

Po prostu podziel się publicznie tutaj, co ta ubezpieczalnia tam pisze.

Napisany przez Bitte
Zobacz pismo.

Jeśli skontaktujesz się z ubezpieczeniem (osobiście z doradcą) w odniesieniu do tego pisma, otrzymasz informacje o których mówiłem.

Jednak samo ubezpieczenie interpretuje to inaczej, na przykład w takim liście. Ze względu na niskie kwoty w przypadkach sądowych, w przypadku poważnego sporu nie można nic zaoszczędzić.
Jak inaczej mam to napisać??

Napisany przez Matthew Pryor
To nadal jest chaotyczne.

Napisany przez katalog49
Bardzo, bardzo chaotyczne! Najwyraźniej nie rozumie, że regularne, niewielkie korzystanie z ubezpieczenia ochrony prawnej może prowadzić do wypowiedzenia umowy, podczas gdy jednorazowe, duże nie. Nie rozumie związków ryzyka i dlatego pisze chaotyczne rzeczy. Po prostu chciał się pozbyć swojego zdenerwowania związanego z wypowiedzeniem umowy gdzieś.

Napisany przez Bitte
Ja nie mam frustracji, wręcz przeciwnie, jestem bardzo zadowolony z Mecklenburgische Ver.

Chodzi tutaj o zupełnie coś innego!! Z jednej strony Ver. mówi, że pieniądze trafiają do wspólnego funduszu, do którego każdy ubezpieczyciel wpłaca środki, z którego w zależności od sytuacji także wypłacane są pieniądze. Z drugiej strony Ver. mówi również, że na wypadek większych roszczeń ubezpieczony powinien oszczędzić nieco więcej, dlatego też pojawiają się sformułowania widoczne w liście.

To jasno pokazuje, że Ver. chce zarabiać pieniądze, a klienci, którzy mieli 2 przypadki w ciągu 10 lat, są bardziej opłacalni niż klienci, którzy mieli 9 przypadków w ciągu 10 lat i zostają w związku z tym wypowiedziani. Płacisz składki z dedykowaniem w wysokości 150 lub 300 euro, a mimo to zostajesz wypowiedziany!!

Napisany przez katalog49
Jak już zostało napisane: To pozostaje chaotyczne!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata