Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: oszczędności na wygrane - PS WHEN Kasa Oszczędności) lub PSD WHEN Stowarzyszenie Oszczędności na Wygrane)

Napisany przez derKleene
Cześć,

chcę zainwestować niewielką sumę w oszczędności na nagrody. Nie jestem jednak pewny, w jakim banku...
Dla PS Gewinnsparen (Sparkasse) nie potrzebuję dodatkowego konta (jako już istniejący klient), ale niezbyt atrakcyjne wydają mi się nagrody. Dla PSD Gewinnsparen (Gewinnsparverein) musiałbym otworzyć nowe konto w odpowiednim banku, ale nagrody wydają się bardziej atrakcyjne.

Którą odmianę oszczędzania na nagrody polecacie?

Dziękuję.

Pozdrawiam

Re: oszczędności na wygrane - PS WHEN Kasa Oszczędności) lub PSD WHEN Stowarzyszenie Oszczędności na Wygrane)

Napisany przez 2titan1981
Czy chcesz wygrać czy oszczędzać? Jakie są szanse na wygraną? Ktoś musi za to zapłacić, a są to osoby oszczędzające na wygrane. Lepiej jest więc naprawdę oszczędzać pieniądze i potem kupić to, czego się chce, niż wygrywać coś, czego i tak nie potrzebuje się naprawdę.

Napisany przez BenniG
Najpierw powiem o tym, co rozumiem pod pojęciem oszczędzania z udziałem w zyskach:
Udział w oszczędzaniu z zyskiem kosztuje 5 €. Z tej kwoty 4 € jest oszczędzanych i wypłacanych raz w roku, a 1 € idzie na los.
W ramach wygranych (tak to znam) miesięcznie otrzymuje się pieniądze i raz w roku specjalne losowanie samochodów. Prawdopodobieństwo wygranej jest dość wysokie, ale wygrana raczej niska.
U nas/z nami było tak, że mając 10 kolejnych numerów losów, automatycznie wygrywało się 2,50 € - przy wkładzie 10 €
Prawdopodobieństwo wygrania kolejnych 5 € wynosiło 10%, co oznacza, że szanse na wygraną, bez specjalnego losowania, wynosiły w końcowym efekcie około 30 procent stawki.
Nadwyżki z oszczędzania z udziałem w zyskach trafiają (chyba) na cele charytatywne.

Jeśli chcesz się pobawić w grę hazardową i ewentualnie zrobić coś dobrego, polecam zrobić to w swoim obecnym banku, który wspiera cele charytatywne w Twojej okolicy. Otwieranie konta tylko dla oszczędzania z udziałem w zyskach - uważam za nietypowe.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata