Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Zrozumienie modelu finansowania firmy Bruderl.

Napisany przez jimmyone
Cześć razem, r n r n Wartość nieruchomości wynosi 350 000 €. r n Zastanawiałem się, jak mógłby wyglądać finansowanie w wysokości 120%. r n Może jako wskazówka: Próbuję zrozumieć model mojego brata z jego banku, który świetnie sfinansował w ten sposób. r n r n Mówi, że nieruchomość jest warta 350 000 € bez działki, ponieważ działka jest dzierżawiona. Bank obliczył na to 10% zniżki. To dało wartość obciążenia w wysokości 315 000 €. R n r n Miał 300 000 € jako cenę zakupu i sfinansowane koszty dodatkowe w wysokości 24 000 €. Byłoby to finansowanie w wysokości 120%. R n r n Jednak gdy przeliczę to, nie wychodzi mi 120%. R n 120% z 300 000 € dla mnie wynosiłoby 360 000 €. R n r n Więc przy kosztach dodatkowych w wysokości 24 000 € miał maksymalnie 110% finansowania, czy nie? R n W rzeczywistości nawet tylko 105%, ponieważ wartość obciążenia wynosiła tylko około 96% czy jak to działa? R n r n Mówi, że bank nazwał to finansowanie w wysokości 120%. r n r n Pozdrowienia, r n Jimmyone

Napisany przez brainy
Oczywiście bank nie traktuje matematyki tak poważnie.
W każdym razie oferuje finansowanie w wysokości 100% lub więcej.

Napisany przez NaTwoim13
Wartość rynkowa nie odgrywa żadnej roli. Bank określa własną wartość zabezpieczenia kredytu, z której niektóre banki odliczają bezpieczną marżę w wysokości 10%, czasami prowadzi to do ustalenia górnej granicy zabezpieczenia kredytowego.

Przy finansowaniu opartym na cenie zakupu, gdzie bank ustala cenę zakupu jako wartość rynkową (choć mogą być przeprowadzane wewnętrzne oceny), wskaźnik Beliehungsauslauf wynosi 111% z uwzględnieniem marży bezpieczeństwa, a bez niej - 100%. Jeśli jednak cena zakupu nie jest uznawana za wartość rynkową, tylko jest określana wewnętrznie, należy znać ustaloną wartość. Ponieważ nie znamy jednak wartości ustalonej przez bank, nie będziemy w stanie określić rzeczywistego wskaźnika zabezpieczenia.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata