Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Przedłużenie: 2 pytania w tej sprawie

Napisany przez garbarek
Cześć,
złożyłem wypowiedzenie mojego kredytu na koniec lipca i już na początku tego roku przedłużyłem umowę z DKB. Teraz mam nieplanowane środki i chciałbym je wprowadzić do mojego kredytu. DKB odrzuca zarówno - zwiększenie miesięcznej raty spłaty, jak i - wypowiedzenie jeszcze niewykorzystanego przedłużenia. Czy ktoś może mi powiedzieć, czy mam prawo do podjęcia działań prawnych? DZIĘKUJĘ.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Tutaj trzeba sprawdzić szczegóły umowy dotyczące zwiększenia stopy spłaty.
Moim zdaniem prolongata nie może zostać po prostu wypowiedziana, ponieważ jest to wiążąca umowa prawna.
Jednakże w kontekście zmiany stopy spłaty należałoby zajrzeć do oferty prolongacji i starej umowy kredytowej.

Napisany przez garbarek
W starym kontrakcie było napisane, że można dokonać 2 bezpłatnych zmian między 1 a 3%, natomiast w prolongacie (spłata 10%) nie ma na ten temat informacji. Czy mimo to można dokonać zmiany lub jak mogę wpłacić pieniądze między zakończeniem kontraktu 30.07 a rozpoczęciem prolongacji 01.08?

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Garbarek,

umówiliście się na prolongatę z 10% stałym wskaźnikiem spłaty, opcje zmiany stopy spłaty nie będą częścią Waszej prolongacji. Niestety powinniście to rozważyć przy podpisywaniu umowy.

Napisany przez 6Bankkaufmann
@garabek, jeśli w przedłużeniu umowy nie ma zmiany stawki spłaty, możesz płacić tylko uzgodnioną stawkę spłaty w wysokości 10%.
Teoretycznie bank powinien być również skłonny do pewnego ustępstwa, jeśli zasygnalizujesz im, że stawka spłaty w wysokości 10% była zbyt wysoka.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata