Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: lokata terminowa - banki zagraniczne ???

Napisany przez JensF
Cześć,

aktualnie chcę wpłacić około 60 000 euro na nowe konto oszczędnościowe. Dostępne tutaj w Niemczech oferty, m.in. VW itp., zostały już wszystkie wykorzystane, dlatego nie można już skorzystać z oprocentowania dla nowych klientów.

Możliwe jest również lokowanie środków na rok.

Co sądzisz o zagranicznych ofertach, na przykład Austrian Anadi Bank lub Ferratum Bank? Masz jakieś dodatkowe wskazówki dotyczące lokowania środków na dzień lub rok? Zależy mi na bezpieczeństwie. Wolałbym zrezygnować z kilku punktów procentowych w zamian za większe bezpieczeństwo.

Dodatkowa informacja: Właśnie odkryłem Renault Bank, która dotąd nie była wykorzystana!?

Pozdrowienia

Napisany przez 2titan1981
Jeśli zależy Ci na bezpieczeństwie, zalecam zwrócenie uwagi na banki (również macierzyste), które mają dobrą ocenę finansową, a także na kraje, które je popierają i również mają dobre oceny.

Napisany przez JensF
Dziękuję. Bank Renault wydaje się pasować.

Napisany przez D1988
Dziękuję za wskazówkę dotyczącą Renault-Bank. Oferują one przynajmniej 0,8% rocznych oprocentowania lokaty terminowej. W innych bankach nie znalazłem oferty 0,8% na lokacie terminowej, która zapewniałaby mi względne poczucie bezpieczeństwa. Pierwotnie chciałem skorzystać z oferty Consors i ING, ale oferują one znacznie niższe oprocentowanie po upływie okresu dla nowych klientów.

Napisany przez Dandei
Osobiście otrzymuję najlepsze ceny długoterminowo w 1822direkt. To tylko 0,5%, ale w innych bankach dostaję 1% tylko krótkoterminowo, a potem zazwyczaj mniej niż 0,5%.

Na razie trzymałbym się z dala od zagranicznych kont. Trochę chwieją się niektóre banki.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata