Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Wniosek o finansowanie DSL?

Napisany przez Mahi
Cześć,
jestem tutaj już od kilku dni i regularnie przeglądam różne tematy na forum.

Teraz o mnie: dzisiaj dostałem maila od mojego doradcy finansowego z ofertą finansowania od DSL Bank.
Bank DSL prosi, abym podpisał wniosek o finansowanie i informuje, że konieczne jest przeprowadzenie wyceny nieruchomości przez rzeczoznawcę.
Wszystkie dokumenty zostały już wcześniej dostarczone. Wynagrodzenie itp.
Czy to już jest umowa? Czy już sprawdzili moje dokumenty?
A teraz moje pytanie, jakie są szanse, że finansowanie się powiedzie?
(Dortmund DSL) Miejsce zamieszkania: Augsburg

Kwota kredytu 136 000 €

DSL Bank 94 900 €
Kfw 50 000 € (8900 remont)
Hanseatic 27 100 (notariusz, księga wieczysta, pośrednik 12 350)
Pozostały remont
Kapitał własny 1350 €

A, i o dziwo nie ma tam wsparcia przez muscle mortgage 10 000 hmmm

Miesięczne obciążenie najmem 870 € zostanie anulowane

Dochód netto 2200 (czysta historia kredytowa)

Dziękuję bardzo

Napisany przez 6Bankkaufmann
Kiedy otrzymasz dokumenty do podpisania od pośrednika finansowego DSL Bank, oznacza to, że kredyt DSL nie został jeszcze zatwierdzony przez bank. Po prostu pośrednik finansowy wprowadził Twoje dane do systemu, a po sprawdzeniu w Biurze Informacji Kredytowej otrzymał dokumenty DSL Banku. PO Twoim podpisaniu Twoje dokumenty (wyplaty, dokumenty dotyczące obiektu) zostaną sprawdzone i porównane bezpośrednio przez osobę z DSL Banku. Następnie w przypadku sukcesu otrzymasz zatwierdzenie pożyczki od oddziału DSL Banku za pośrednictwem pisemnego komunikatu. Dopiero gdy otrzymasz pismo z oddziału DSL Banku potwierdzające zatwierdzenie, wszystko będzie załatwione.

Napisany przez Mahi
Aha, dzięki wielkie!

Ponieważ agent nieruchomości/doradca finansowy powiedział, że bank DSL złożył ofertę kredytową!
Powiedział, żebym po prostu podpisał i wszystko będzie w porządku ?
W odpowiedzi powiedziałem, że nie mam pojęcia, jak wysoka będzie moja miesięczna rata za kredyt.
Na dokumentach widoczna była tylko rata DSL.
I kwota kredytu Hanseatic.

Jak wysoki musi być kredyt długoterminowy bez wkładu własnego?

Napisany przez NaTwoim13
Znowu błędne informacje ze strony pośrednika. W DSL Bank to bank składa ofertę, a nie oni składają ofertę bankowi.

Czy złożyli już wniosek kredytowy w DSL Bank - przez to nie mamy na myśli neutralnej informacji samooceny - wraz z innymi formularzami i czy został już dostarczony do DSL Bank?

Pośrednik przed złożeniem oferty nie jest w stanie powiedzieć, czy będzie konieczna opinia rzeczoznawcy, decyzję taką podejmuje samodzielnie DSL Bank po otrzymaniu i przeanalizowaniu dokumentów oraz przygotowaniu wstępnego raportu!

Napisany przez Mahi
W ubiegłym tygodniu otrzymał wszystkie dokumenty i zgody do podpisania itp. Powiedział, że w poniedziałek je złożył, teraz trwa 6-8 dni roboczych bankowych. W środę wysłał mi e-mail z 120 stronami, które mam wydrukować, podpisać i odesłać mu. Na tych stronach mam wypełnić informacje dotyczące numeru telefonu rzeczoznawcy, który może umówić spotkanie w celu obejrzenia nieruchomości oraz ustalenie szczegółów umowy. Problem polega na tym, że jest on zarówno pośrednikiem, jak i doradcą finansowym. Komunikujemy się od trzech tygodni, w pierwszej ofercie nie uwzględnił kredytu kfw. Potem proponował zbyt wysoki kredyt Hanseatic. Kolejna oferta zawierała brakujące szczegóły. Chce ją złożyć, ale miesięczne raty są dla mnie po prostu zbyt wysokie, im mniej pieniędzy chcę pożyczyć, tym wyższa staje się rata według niego. Nie podpisałem i nie podpiszę takiej umowy! Znowu minie tydzień. Chciałbym więc wiedzieć, jaką kwotę może pokryć Bank dsl przy zerowym wkładzie własnym. Koszty notarialne itp. przez Hanseatic są jasne. Czy musiałbym pokryć jeszcze 10% ceny zakupu przez Hanseatic? Czy Bank dsl pokrywa również prace renowacyjne? Jak to jest z hipoteką zastawową, czy pokrywa ewentualne 10%? Dziękuję

Napisany przez Mahi
Cena zakupu nieruchomości 136.000
Notariusz, pośrednik, wpis do księgi wieczystej 12.350
Remont / renowacja 22.500
Kapitał własny 1450 euro (co zawsze podkreśla)

Oferta
Bank Dsl 94.900 10 lat związania
Kfw 50.000 10 lat związania
Hanseatic 27.100 5 lat związania

Napisany przez NaTwoim13
Przykro mi, ale nie mam zrozumienia dla tego - nawet jeśli ich sytuacja wyjściowa nie jest najlepsza! W ogóle nie mam zrozumienia i wydaje im się również opowiadać bajki! Nie może złożyć żadnego wniosku, aby później podpisać te 120 stron. Najpierw muszą podpisać te 120 stron (nazwijmy to tak, jak to nazwaliście), dopiero wtedy może złożyć je w banku wraz z dokumentami dotyczącymi obciążenia. Bez podpisanego wniosku o kredyt nie może w ogóle nic złożyć, po prostu wróci.

I nie rozumiem w ogóle, dlaczego miałoby to trwać 3 tygodnie, ani dlaczego dług pozostawiony w Hanseatic Bank ma być zbyt wysoki. Może być jedynie za niski, tj. wtedy, gdy wartości nieruchomości nie zostaną potwierdzone.

Być może interpretują Państwo coś źle od pośrednika, ale ogólnie rzecz biorąc, taka procedura nie jest możliwa, ani pod względem czasu, ani metody działania, ani ignorancji klienta.

Napisany przez NaTwoim13
Jaka jest sytuacja dochodów i wydatków? Dzieci? kredyty? Dochód netto?

Napisany przez Mahi
Miesięczne obciążenie najmem: 870 €, wtedy odpada

Nettozarobek: 2200 (czysta historia kredytowa)
Brak kredytów, niezamężna/y, bez dzieci

Napisany przez NaTwoim13
W takim razie tym bardziej nie jestem w stanie zrozumieć całego zamieszania, skoro w przypadku mojej współpracy z Bankiem DSL w Berlinie otrzymałem werdykt w ciągu 3-4 dni roboczych. Bez dwóch zdań!

Napisany przez Mahi
Widziałem wiele Twoich wiadomości tutaj na forum i mogę powiedzieć tylko TOP.
Muszę jednak wziąć go jako doradcę finansowego, ponieważ jest także pośrednikiem nieruchomości.

Napisany przez NaTwoim13
Dziękuję.

Coś takiego nie jest dozwolone! Wygląda na to, że też sobie nie radzi, skoro jego podejście z DSL Bank i Hanseatic Bank jest właściwe.

Poza tym okazuje się, że nie jest kimś istotnym, ani doświadczonym pośrednikiem finansowym, ponieważ zajmuje mu to zbyt dużo czasu, ani też poważnym pośrednikiem w handlu nieruchomościami, ponieważ łączy nabycie nieruchomości z finansowaniem. Dla mnie to chciwy sprzedawca z bazarowego straganu!!!

Napisany przez Mahi
Jeśli teraz zrezygnuję z nieruchomości, czy muszę zapłacić jakieś opłaty??
Od notariusza otrzymaliśmy już projekt umowy kupna, który zlecił pośrednik.

Napisany przez NaTwoim13
Dlaczego chcesz zrezygnować??

Jeśli agent zlecił wykonanie projektu, to nie musisz płacić, projekt ten może być wykorzystany również dla następnego nabywcy. Jeśli z projektu wynika zakup, to projekt jest w ogóle bezpłatny, a ponieważ agent jest tak zdeterminowany, na pewno sprzeda Dom.

Napisany przez Mahi
To po prostu trwa za długo, on ustala jakieś warunki tylko dla siebie, raz jego prowizja maklerska nie jest wliczona, raz brak finansowania kfw, w rezultacie decyduję się na mniejsze koszty remontu / renowacji, ale miesięczne obciążenie jest wyższe. Komunikacja po prostu nie działa. Nie chcę płacić za kredyt przez 26 lat, wiedząc, że prawdopodobnie mogłabym dostać lepszą ofertę.

Napisany przez 6Bankkaufmann
@Mahi, poważnie teraz. Otrzymałeś te 120 stron - jak piszesz - pocztą elektroniczną i zostało Ci powiedziane, gdzie masz podpisać? Wydaje mi się, że samo to powinno skutkować natychmiastowym zablokowaniem kontaktu z tym doradcą finansowym. Jaka to jest porada? Istnieje wystarczająca ilość osób, które mogą Ci pomóc w Twojej okolicy, a na pewno przyjdą osobiście do Ciebie.

Napisany przez NaTwoim13
To po prostu konsekwentne i zrozumiałe. Jeśli mogą zrezygnować z tej nieruchomości, to jest właściwa decyzja!⏎⏎Byłoby dobrze, gdyby powiedzieli mu odmownie, że to po prostu nie jest uczciwe, jeśli jest się agentem nieruchomości i warunkiem uzyskania zgody na nieruchomość jest również składanie tam wniosku o finansowanie. Jeśli opisaliście sytuację tak, jak mi to przedstawiliście, to nie udowodnił swoich kompetencji, dlatego nie ma również prawa do tego, aby klienci mu zaufali. Raczej sprawia to wrażenie chciwości i prowadzenia brudnego biznesu. To jest absolutnie niedopuszczalne i on powinien to wiedzieć.⏎⏎Osobiście, byłbym jeszcze bardziej wyraźny, mówiąc mu, że teraz może znaleźć sobie innego naiwniaka!!

Napisany przez NaTwoim13
@Bankkaufmann

Uważam, że osobista konsultacja na miejscu nie jest konieczna, a bezosobowe podejście musi być kompensowane przez kompetencję, niezawodność i trwałość, a tego tutaj nie ma. Taki przypadek, spełniający te wymagania, załatwiam w ciągu jednego dnia, włączając w to omówienie koncepcji i procesu. Wcześniej omawiane i wyjaśnione są niezbędne informacje, potrzeby, cele i życzenia. Na podstawie tego wysyłane jest jasne i zrozumiałe ofertowane, ewentualnie modyfikowane, a następnie wysłane w drogę! Osobowość może też wyłonić się podczas rozmowy telefonicznej, nie trzeba koniecznie siedzieć naprzeciwko siebie!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata