Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: ubezpieczenie majątkowe od ognia Zabezpieczenie przed przepięciami

Napisany przez MoonKid
Narazie, jak to zauważyłem, szkody spowodowane przepięciem można dodatkowo ubezpieczyć lub wykluczyć w większości polis ubezpieczenia domowego. Ale co dokładnie obejmuje to pojęcie? Co się dzieje, jeśli przepięcie powoduje pożar? Czy szkoda spowodowana przez ogień jest objęta ochroną, nawet jeśli wykluczyłem przepięcie (czyli nie dokupiłem)?

Napisany przez uwehaensch
Na Twoje ostatnie pytanie odpowiedź brzmi Tak. Pożary spowodowane na przykład uderzeniem pioruna podlegają kategorii pożar, a szkody spowodowane przepięciem są szkodami bez pożaru zgodnie z definicją, czyli na przykład urządzenie elektryczne / elektroniczne zostaje po prostu uszkodzone przez przepięcie.

Każdy przynajmniej w miarę dobry pakiet ubezpieczenia mienia (również wiele tańszych) obejmuje szkody spowodowane przepięciami (w wielu przypadkach nawet do pełnej sumy ubezpieczenia), których nie można wykluczyć i nie trzeba ich dodatkowo wykupować. Jeśli w ramach pakietu szkód spowodowanych przepięciami trzeba dokupić za dodatkową opłatą, ten pakiet absolutnie nic nie jest wart, to po prostu bezczelne wyciąganie pieniędzy.

Napisany przez MoonKid

Każdy sensowny pakiet ubezpieczenia majątkowego (nawet wiele tanich) obejmuje odszkodowania za uszkodzenia spowodowane przepięciami (w dużym stopniu nawet do pełnej sumy ubezpieczenia), których nie można wykluczyć, i nie trzeba ich dodatkowo opłacać. Jeśli w ramach danego pakietu trzeba dodatkowo opłacić odszkodowania za uszkodzenia spowodowane przepięciami, to taki pakiet absolutnie się nie sprawdza, to po prostu nieuczciwy sposób wyłudzania pieniędzy.

Dobry wskazówka! Sprawdziłem w moim ubezpieczeniu OC DEGENIA i zostałem przytłoczony formularzem rejestracyjnym. Jaki jest właściwy sposób wyboru ubezpieczenia majątkowego? Nie ufam również takim portalom jak versicherung24 & Co.

W przypadku Degenia trafi pan do firmy Mr-Money, która jest całkiem niezłym programem porównawczym. Wprowadza się kilka niezbędnych informacji, a następnie otrzymuje porównanie 3 ofert Degenii. Można je potem wybrać i dokładnie porównać. Degenia oferuje dość korzystny stosunek ceny do jakości w zakresie ubezpieczenia majątkowego. Alternatywą są między innymi Ammerländer, Domcura, LBN lub Haftpflichtkasse Darmstadt.

Alternatywnie można skorzystać z usług agenta ubezpieczeniowego, który również może zaoferować Państwu ubezpieczenie od Degenii, ale także od innych ubezpieczycieli. Po pierwsze omówi z Państwem wszystkie szczegóły i kryteria, po drugie będzie opiekunem umowy (admin, roszczenia itp.), a po trzecie zapewni Państwu pełne porównanie rynkowe.

Napisany przez ErikL

Dobra wskazówka! Kiedy sprawdziłem swoje ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej w DEGENIA, zostałem przytłoczony formularzem rejestracyjnym. Jaki jest odpowiedni sposób na wybranie ubezpieczenia majątkowego? Nie ufam takim portalom jak versicherung24 & Co.

Jeśli chodzi o pewność i uczciwe wypłacanie odszkodowań, Generali to dobra opcja, choć może być droższa... Ale uważam, że jakość ma swoją cenę

Napisany przez katalog49
Jesteś najlepszy! Znasz każdą szkodę, która kiedykolwiek została zgłoszona Generali! Dlaczego są tak daleko w statystykach skarg BaFin? Na pewno dlatego, że bez zastrzeżeń wypłaciła każdą szkodę!!!!

Napisany przez ErikL
Nie znam oczywiście wszystkich, ale znam wystarczająco dużo, aby powiedzieć, że każdą składkę, którą dotychczas widziałem (około 80/90), wypłacili bez problemu. Tak, zdarzają się sytuacje, w których nie płacą, ale w 90% przypadków to wina osób ubezpieczonych.

Napisany przez MoonKid
Trudne dla laika jest się przez to przebić i podjąć decyzję.

Nie, oczywiście, nie znam każdego, ale znam wystarczająco dużo, aby powiedzieć, że wszyscy, których dotychczas widziałem (80/90 w przybliżeniu), płacą bez problemu. Tak, zdarzają się szkody, gdzie nie płacą, ale w 90% winny jest ubezpieczający.

A dlaczego miałoby to być inaczej w przypadku innych ubezpieczycieli w przypadku identycznych szkód?

Napisany przez katalog49
Czasami gadanie jest naprawdę przesadzone. Ważne, żeby coś wrzucić.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata