Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Wpłata gotówkowa na obce konto

Napisany przez Sabzet
Cześć, czy na przykład mogę wpłacić pieniądze na obce konto w Sparkasse? Czy zostanie to natychmiast zaksięgowane?

Napisany przez Daukind
To przynajmniej nie działa w każdym banku oszczędnościowym, a zaksięgowanie następuje w czasie rzeczywistym tylko wtedy, gdy odbiorca ma tam swoje konto.

Napisany przez Sabzet
Dziękuję za szybką odpowiedź
Moja znajoma jest w Sparkasse i chciałabym wpłacić pieniądze, więc myślałam, że wtedy będą one od razu dostępne na koncie.

Napisany przez 2Escorpio
Nie, nie można wpłacić pieniędzy na obce konto.

Jednakże opcją byłoby dokonanie przelewu gotówkowego.... Chociaż kosztowałby kilka euro.

Napisany przez Sabzet
Dziękuję za wskazówkę.

Napisany przez didi317
Nie można wpłacić na obce konto bankowe. Możesz przelać pieniądze. Zazwyczaj powinny one być u odbiorcy najpóźniej na następny dzień po jutrze.

Napisany przez Finnn
Płatność gotówkowa na konto obce w Sparkasse jest możliwa. Będzie to trwać tyle samo co zwykły przelew i będzie obarczone opłatami.

Napisany przez 2Escorpio

Wypłata gotówki na obce konto w Sparkasse jest możliwa. Trwa to tyle samo, co zwykły przelew i wiąże się z opłatami.

To nie jest wpłata gotówki, lecz przelew gotówkowy. Dlatego zajmuje tyle samo czasu co zwykły przelew i nie jest zaksięgowany natychmiast, tak jak miałoby to miejsce w przypadku wpłaty gotówki.

Napisany przez Finnn
O tak, wygląda na to, że się pomyliłem. W tym przypadku oczywiście Twoja pierwsza odpowiedź była poprawna.

Napisany przez viktor
To nie jest wpłata gotówkowa, ale przelew gotówkowy.

Was ist der genaue Unterschied?

Meiner Erfahrung nach przy wpłacie gotówkowej na obce konto deponent nie musi podać swojego nazwiska.

Napisany przez 2Escorpio

jaka jest dokładna różnica?
Moim doświadczeniem jest, że przy wpłacie gotówkowej na obce konto wpłacający nie musi podawać własnego imienia.

W ogóle nie można wpłacić na inne konto... Już sama kwestia prania pieniędzy stwarzałaby problemy. Oczywiście jeśli po prostu wypełnisz formularz wpłaty, a pracownik banku uzna, że jesteś właścicielem konta, to może to prześlizgnąć się przez system.

W przeciwnym razie, możliwa jest jedynie przekaz gotówkowy pod własną nazwą nadawcy.

Napisany przez Save
W Volksbanku na pewno mogę wpłacać pieniądze na obce konta, jeśli konto jest prowadzone w danej placówce. Ale jest to płatne. Pieniądze są zaksięgowane jeszcze tego samego dnia. Zrobiłem to już trzy razy

Napisany przez Sikor
Ale formalnie musiały to być również przelewy na [url]konto[/url] barowe.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata