Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Licencja BaFin: czy to rozwiązanie płatnicze jest techniczno-prawnie wykonalne?

Napisany przez orpheuskap94
W przypadku (tymczasowej) niezależności od licencji Bafin, operator platformy (oferta i popyt, pośrednictwo między nimi -> uproszczone wyjaśnienie) musi zrezygnować z relacji trójstronnych i wprowadzić relacje dwuosobowe. Ogólnie rzecz biorąc, jest to również możliwe, należy znaleźć najbardziej eleganckie rozwiązanie. W mojej ocenie optymalną sytuacją jest następujące miejsce: kiedy dostawca usług poprzez swoje świadczenie powoduje roszczenie o wynagrodzenie, uzgodniona kwota pieniędzy jest automatycznie przekazywana z konta bankowego odbiorcy usługi na konto dostawcy. Inaczej mówiąc, potencjalny odbiorca usługi zgadza się, że gdy dostawca usługi spowoduje roszczenie o wynagrodzenie, kwota zostanie automatycznie pobrana z jego konta bankowego na konto dostawcy usługi. Co mi się w tym podoba: - nie jest wymagana licencja Bafin, ponieważ nie ma zarządzania funduszami przez operatora platformy -> mimo to wysoki stopień automatyzacji w rozliczeniach płatniczych na korzyść użytkowników. Ale czy jest to wykonalne? Mam wątpliwości... ale pytanie nic nie kosztuje. Proszę nie karcić mnie za moją niewiedzę, niektórych rzeczy się nie da wiedzieć.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata