Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: konto chronione przed zajęciem komorniczym / zajęcie WHEN egzekucja)

Napisany przez Cr4nQ
Cześć,

mam dość prostą pytanie - od pewnego czasu mam konto zabezpieczone (P-konto) i obecnie mam 2 egzekucje, które dotychczas nie mogły być zrealizowane, ponieważ nigdy nie przekroczyłem kwoty wolnej od egzekucji. Teraz jednak sytuacja finansowa mi się zmieniła i otrzymuję nieco więcej pieniędzy, wystarczająco, aby spłacić obie egzekucje i została mi spora ilość pieniędzy. Teraz pytanie brzmi - gdy na koncie są egzekucje, pieniądze są automatycznie przenoszone i egzekucje są pokrywane. Co jednak dzieje się z pozostałymi pieniędzmi? Czy automatycznie wracają one na moje konto, aby mieć do nich dostęp? Czy może w następnym miesiącu?

Dzięki.

Re: konto chronione przed zajęciem komorniczym / zajęcie WHEN egzekucja)

Napisany przez 2Escorpio
Hej,

jeśli natychmiast uwalniasz polecenie zapłaty z zajęciem w banku, konto zostaje odblokowane.

W przeciwnym razie zajmie to około 2 tygodni (termin sprzeciwu), zanim pieniądze zostaną przekazane wierzycielom. Do tego czasu konto pozostaje zablokowane / zajęte powyżej kwoty wolnej.

Niewiele banków również natychmiast odblokowuje i przenosi tę płatność na osobne konto... Ale zdarza się to rzadziej w przypadku już istniejącego zajęcia.

Pozdrawiam

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata