Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Czy można usunąć wpis w Schufie?

Napisany przez Paddy007
Witaj Forum,

Skarga do Schufy mojej przyjaciółki z 2013 roku psuje nam finansowanie budowy. Dom i ramy finansowania są już określone, a wybór wykończenia jest już ustalony. Chodzi o 60€ z 2013 roku. Wymaganie wystawione 20.06.13 i spłacone 26.06.13. Była to większa suma, która została uregulowana za pośrednictwem poradnictwa kredytowego. 60€ to jedyne kwota, która jeszcze nie została skasowana. Jest jednak oznaczona jako uregulowana, co niestety nie interesuje banków, podobnie jak niska kwota. Dziś skontaktowałem się z firmą windykacyjną, która spowodowała wpis, aby dowiedzieć się, co można zrobić w tej sprawie. Teraz przeczytałem, że można w pewnych okolicznościach skasować wpis przed czasem. Jeśli kwota była poniżej 1000€, została uregulowana w ciągu 4 tygodni od 2012 roku i nie ma orzeczenia. Na pewno spełnione są trzy z czterech warunków. Jedyne, na co nie jestem pewien, to sprawa z 4 tygodniami. Ponieważ kwota była większa, została uregulowana później (zakładając, że pierwsze wezwanie do zapłaty). Dokumenty nie są już dostępne u doradcy kredytowego. Ostatnie wymaganie jest z 20.06, z adnotacją o uregulowaniu z 26.06. Zostało spłacone szybciej niż w 4 tygodnie, a Schufa nie ma widoczności czegoś więcej, ponieważ wcześniej wszystko zostało skasowane. Będę wdzięczny za każdą radę, ponieważ jest to naprawdę obciążające.

Pozdrowienia

Re: Czy można usunąć wpis w Schufie?

Napisany przez bobodda
Cześć Paddy007,

Czy dobrze zrozumiałem, że ostatnim widocznym w Schufa incydentem są 60 EUR z 2013 roku?

Czy inny incydent, o którym wspomniałeś, już nie jest widoczny?

Ponadto, powinno to zostać zakończone najpóźniej do końca tego roku (usunięcie 31.12.2016 - proszę sprawdzić!!)),
Jestem pewien, że finansowanie budowy jest możliwe, jeśli wszystkie inne filary (kapitał własny i/lub dochód, wskaźnik obciążenia)
są w porządku. W zależności od tego, jak brzydki jest wpis za uregulowane 60 EUR.

Nieopłacony syndyk upadłości w wysokości 60 EUR byłby raczej działaniem przeciwdziałającym.

Jakiekolwiek usługi, zamówienia zrealizowane w 2013 roku na kwotę 60 EUR z pewnością ograniczają grono instytucji finansowych,
ale na pewno pozwalają rozwinąć dobrą finansowanie. Innymi słowy, principialiści lub komputerowi decydenci są wykluczeni.
Ludzie mogliby przymknąć na to oko, jeśli chcieliby z tobą zawrzeć umowę.

Proszę pamiętać, że wszystkie instytucje finansowe przechowują dane dłużej niż możliwe Schufa.

Jeśli bank ma rzeczywisty wypadek w swojej bazie danych szufa, może się zdarzyć, że 30 lat później nadal zostaniesz odrzucony!!!

Dlatego na wstępie otrzymujesz pewną radę: jeśli w Schufie (i innych biurach informacyjnych) wciąż znajdują się bardzo negatywne informacje, nie pytaj zbyt często i nie
rozgłaszaj tego wszędzie. Może się okazać, że za każdym razem spalasz mosty...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata