Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Odpowiedzialność cywilna: suma ubezpieczenia na szkody osobowe.

Napisany przez Birgit
Cześć,

nie dawno założyłem nowe ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej.
 Jako sumę ubezpieczenia wybrałem 50 mln.
 Myślę, że w razie wypadku może ucierpieć kilka osób.

Teraz z mojej polisy ubezpieczeniowej wynika, że maksymalna suma ubezpieczenia na szkody osobowe wynosi 8 mln na osobę.
 Teraz zastanawiam się, czy to wystarczy.

Załóżmy, że spowoduję wypadek ze szkodami osobowymi.
 Ofiara wypadku odnosi poważne obrażenia głowy, może być w śpiączce, ponosi trwałe szkody, może nawet być niezdolna do pracy, być może nawet wymagająca opieki.
 Do tego mogą się zebrać duże sumy.

Teraz zastanawiam się, czy 8 mln wystarczy?

Pozdrowienia,
 Birgit

Napisany przez uwehaensch
M.E. jest to wystarczające, nawet jeśli dziecko zostanie poważnie uszkodzone i będzie musiało być wsparciem do końca życia.

Jeśli jednak chcesz mieć jeszcze większe bezpieczeństwo, istnieją także polisy oferujące sumę ubezpieczenia w wysokości 50 mln oraz 12, 15, 20 mln na poszkodowaną osobę, a kilka z nich nie ma nawet limitu na szkodę.

Napisany przez katalog49

To wystarczające, nawet jeśli dziecko zostanie poważnie uszkodzone i będzie musiało otrzymywać wsparcie przez całe życie.

Jeśli chcesz mieć jeszcze większe bezpieczeństwo, istnieją także polisy ubezpieczeniowe oferujące sumę ubezpieczenia w wysokości 50 milionów oraz 12, 15, 20 milionów na poszkodowaną osobę, kilka oferuje nawet brak ograniczeń na poszkodowanie.

Który to jest ubezpieczyciel? Pracuje bez reasekuracji! Ponieważ od 2002 roku nie oferują już reasekuracji na nieograniczoną kwotę.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata