- czw sie 11, 2016 6:34 pm
Cześć wszystkim,
myślimy o zakupie domu za około 2-3 lata.
Obecnie miesięczny dochód netto mojej partnerki i mnie wynosi około 4200 euro.
Nie mamy żadnych kredytów i nie planujemy, obecne wolne środki wynoszą około 15000 euro, za dwa lata powinno być 30000 euro. Stanowią one wtedy kapitał własny.
Zakup domu planowany jest w Nadrenii Północnej-Westfalii.
Pojawiają się następujące pytania.
Jaka kwota finansowania jest realistyczna?
Moja dziewczyna jest architektką, planujemy albo samemu budować, albo kompleksowo odnowić starą nieruchomość. Skupiamy się raczej na nieruchomościach zabytkowych. Co ma więcej sensu z finansowego punktu widzenia? W jaki sposób mogą być uwzględniane świadczone przez nas usługi architektoniczne jako dodatkowy kapitał własny przy finansowaniu?
Oboje mamy mniej niż 30 lat i mielibyśmy jeszcze kilka lat na spłatę kredytu.
Dziękujemy za Wasze opinie i sugestie.
myślimy o zakupie domu za około 2-3 lata.
Obecnie miesięczny dochód netto mojej partnerki i mnie wynosi około 4200 euro.
Nie mamy żadnych kredytów i nie planujemy, obecne wolne środki wynoszą około 15000 euro, za dwa lata powinno być 30000 euro. Stanowią one wtedy kapitał własny.
Zakup domu planowany jest w Nadrenii Północnej-Westfalii.
Pojawiają się następujące pytania.
Jaka kwota finansowania jest realistyczna?
Moja dziewczyna jest architektką, planujemy albo samemu budować, albo kompleksowo odnowić starą nieruchomość. Skupiamy się raczej na nieruchomościach zabytkowych. Co ma więcej sensu z finansowego punktu widzenia? W jaki sposób mogą być uwzględniane świadczone przez nas usługi architektoniczne jako dodatkowy kapitał własny przy finansowaniu?
Oboje mamy mniej niż 30 lat i mielibyśmy jeszcze kilka lat na spłatę kredytu.
Dziękujemy za Wasze opinie i sugestie.