Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Pytanie dotyczące prywatnego ubezpieczenia emerytalnego

Napisany przez pilatius
Cześć,
w moim poprzednim małżeństwie mój były mąż wykupił prywatne ubezpieczenie emerytalne.
Jednakże jesteśmy rozwiedzeni od lat.
Mój były mąż otrzymuje miesięczną emeryturę z tego ubezpieczenia od 2014 roku.
Moje pytanie:
Ponieważ to ubezpieczenie zostało wykupione w czasie małżeństwa, czy jako była żona dostaję jakąś część, np. 50%?
Pozdrawiam
Marita

Napisany przez katalog49
To powinno zostać uregulowane w ramach postępowania rozwodowego dotyczącego podziału emerytur.

Napisany przez pilatius
Czyli teraz nic nie jest już możliwe z powrotem.
Mój były partner mnie całkowicie zdominował, podczas rozwodu byłem jak w transie. Prawdopodobnie w ogóle nie wspomniał o tej polisie emerytalnej.

Pozdrawiam

Marita

Napisany przez katalog49
To oczywiście rozwiązuje problem osoby zadającej pytanie! Będzie ona bardzo zadowolona z tej rekomendacji i z tego, że zwróciła się do tego forum o radę!

Napisany przez obelix

Jeśli masz poniżej 45 lat, opłacałoby się dla ciebie mieć własne elastyczne zabezpieczenie emerytalne. Moją radą byłoby ...

bardzo wstydliwe i zawsze zaskakujące, jak od niektórych, prawie zawsze nowicjuszy, oferowane jest tutaj jakieś produkty lub usługi (własne). To żenujące, zwłaszcza gdy zupełnie nie pasuje do tematu i nie pomaga autorowi pytania.

@Marita; W ramach podziału majątku po rozwodzie mogło to (ewentualnie) zostać uregulowane. Po fakcie tylko za wzajemną zgodą, więc w konkretnym przypadku - jak się wydaje - mało jest nadziei.

Napisany przez katalog49
Jeśli moderatorzy uprawnienie usuwają coś takiego, powinni także usunąć krytyczne komentarze. W przeciwnym razie pojawi się nagle coś bez związku.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata