- sob wrz 03, 2016 3:43 pm
Cześć wszystkim,
około tydzień temu mieliśmy spotkanie doradcze w Sparkasse dotyczące inwestycji finansowych.
Jako absolutni nowicjusze w tej dziedzinie, chcielibyśmy uzyskać drugą opinię eksperta, zanim podejmiemy decyzję.
Oferowane nam zostały następujące produkty:
- Deka-Dividenden Strategie CF (A), WKN: DK2CDS, (jednorazowo 5000€ i miesięcznie 200€)
- LBBW 1,4% Express Anleihe auf euro STOXX 50, WKN: LB1CG5 (jednorazowo 10000€)
- Schnodders euro Corporate Bond, LU0425487740 (jednorazowo 5000€)
Przeczytałem trochę na ten temat, ale informacje są tak rozbieżne, że jako nowicjusze czujemy się przytłoczeni.
Dodatkowo nie czytałem zbyt dobrych opinii na temat funduszy DEKA.
Mam nadzieję, że pomożecie nam zrozumieć tę sprawę bardziej klarownie i być może, jeśli powyższe produkty nam nie odpowiadają, znaleźć coś odpowiedniego.
Z góry dziękuję.
Pozdrowienia,
Daniel
około tydzień temu mieliśmy spotkanie doradcze w Sparkasse dotyczące inwestycji finansowych.
Jako absolutni nowicjusze w tej dziedzinie, chcielibyśmy uzyskać drugą opinię eksperta, zanim podejmiemy decyzję.
Oferowane nam zostały następujące produkty:
- Deka-Dividenden Strategie CF (A), WKN: DK2CDS, (jednorazowo 5000€ i miesięcznie 200€)
- LBBW 1,4% Express Anleihe auf euro STOXX 50, WKN: LB1CG5 (jednorazowo 10000€)
- Schnodders euro Corporate Bond, LU0425487740 (jednorazowo 5000€)
Przeczytałem trochę na ten temat, ale informacje są tak rozbieżne, że jako nowicjusze czujemy się przytłoczeni.
Dodatkowo nie czytałem zbyt dobrych opinii na temat funduszy DEKA.
Mam nadzieję, że pomożecie nam zrozumieć tę sprawę bardziej klarownie i być może, jeśli powyższe produkty nam nie odpowiadają, znaleźć coś odpowiedniego.
Z góry dziękuję.
Pozdrowienia,
Daniel